Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Bankom строи завод за преработка на соеви зърна в Сърбия 22.05.2017 г.

In English.   In Macedonian.   In Romanian.   In Serbian.

 

Сръбският производител на хранителни продукти Bankom планира да инвестира 14 милиона евро в изграждането на фабрика за преработка на соя в сръбския град Обреновац, съобщиха за Борса.bg от BalkanEngineer.com. Bankom планира да започне експлоатацията на завода през 2018 г. и да назначи 90 работници в Обреновац, разположен близо до Белград.

 

 

Фабриката ще произвежда соев протеин, извлечен с помощта на хексан, който ще бъде предназначен за износ, заяви заместник-директорът на Bankom, Младен Песут. "Тази инвестиция е на стойност 14 милиона евро, соята е органична, не генетично модифицирана, добита от местни производители, а най-голямата част от продукта е предназначена за износ", уточни кметът на Белград Синиша Мали. 

 

Bankom експлоатира фабрика за преработка на соя, завод за фураж, както и фабрики за производство на премикси и суровини за храна за животни. Компанията също така управлява предприятия за производство на заместители на млякото за консумация от животни, бази за сладолед и заместители на млякото за консумация от човека, както и фабрика за месопреработка.

 

Източник на снимковия материал: Bankom

HR новини

 • Стартира HR Академията на Atos

  В края на февруари стартира HR Академията на Atos, научи Борса.bg от организаторите. Академията ще включва 15 лекции на интересни HR теми – Employer branding, Recruitment and Sourcing, Payroll, Workforce mangement, Learning and Development и много други.

 • ЧЕЗ България получи награда от Employer Branding Awards 2021

  За поредна година ЧЕЗ България взе участие в Годишните награди на b2b Media – Employer Branding Awards 2021. В тазгодишното издание компанията зае трето място в категорията Employer Branding Innovation in Pandemic със своя проект „Енергия за бъдещето“.

 • Един работен ден на Полина Христова от Top Skills Recruiment

  Какво е необходимо, за да бъде процесът по подбор на кадри възможно най-ефективен? Ние можем дадем отговор – нужен е умел медиатор между работодателите и кандидатите. Тази амбициозна, но интригуваща професионална роля успешно изпълнява Полина Христова.

 • Отличиха HR стратегията на R&M България Производство

  На онлайн церемония, която се прове на 12 февруари 2021 г., производствената компания Райхле и Де-Масари България Пръдакшън бе удостоена с приза „HR стратегия на годината“ в конкурса Employer Branding Awards 2021 на B2B Media.

 • Schneider Electric България с приз от Employer Branding Awards

  Schneider Electric България завоюва второ място в категорията Employer of the Year на годишните награди Employer Branding Awards 2021 на b2b Media. Наградите отличават постиженията в областта на изграждането и утвърждаването на работодателския бранд.

 • Каква е била детската мечта на инж. Димитров от Агрополихим?

  Ако между работата и хобито си можем да сложим знак за равенство, а професията надминава очакванията ни, то сме от онези щастливци, които смело могат да заявят, че са реализирали своята детска мечта. Точно както госта в рубриката ни „Ако (не) бях инженер…“.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6