Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

AE Solar Horizon ще произвежда слънчеви панели в България 23.01.2023 г.

Българо-германската компания AE Solar Horizon е подала заявка до общинските власти на гр. Кюстендил, България, за изграждане на завод за производство на соларни панели. Това научи Борса.bg от BalkanЕngineer.com.

 

 

Инвестицията на AE Solar Horizon, първата в индустриалната зона на Кюстендил, се оценява на 20 млн. лв. (около 10 млн. евро), а проектираният капацитет на фабриката за фотоволтаични панели Tier-1 е 1 GW.

 

Началото на строителството е планирано за лятото т.г., като се очаква да завърши за 18 месеца, съобщават местните медии. Съоръжението ще се простира на 1.2 ha и ще създаде 100 работни места. Цялото електричество за фабриката ще се доставя от водноелектрически централи. Инвеститорът също планира да дарява 100 kW слънчеви енергия на местните власти всяка година, за да осигурява допълнителни ползи от инвестицията за обществото.

 

Компанията възнамерява да създаде инкубатор за стартиращи предприятия за слънчева енергия и ще организира безплатно обучение за монтажници на соларни панели. Също така на всеки гражданин на общината, който желае да монтира фотоволтаични панели, ще бъде предложен безлихвен наем.

 

Фабриката в България е една от трите планирани да бъдат построени на Балканите от AE Solar Horizon. Другите две ще бъдат разположени в Гърция и Северна Македония.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com 

HR новини

 • Арх. Любомир Станиславов е част от управителния съвет на EACN

  Арх. Любомир Станиславов, изпълнителен директор на Аутомотив Клъстер България, бе избран за член на управителния съвет на European Automotive Cluster Network (EACN), съобщиха за Борса.bg от компанията. Гласуването бе по време на Общо Събрание.

 • Стартира конкурсът на БАУХ за годишни HR награди за 2022

  В началото на месец януари т.г. стартира конкурсът за годишните HR награди 2022 г. на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ), научи Борса.bg от асоциацията. Инициативата има за цел да отличи най-иновативните и успешни HR практики в страната.

 • Петър Пекалиев поема управленчески пост в Кауфланд България

  Начело на отдел „Централно управление на недвижимостите“ в Кауфланд България застава г-н Петър Пекалиев, научи Борса.bg. Задачите на г-н Пекалиев ще са насочени към развитието на „One Stop Shopping“ концепцията на веригата, която постепенно трансформира магазините.

 • На 9 февруари 2023 г. в Интерпред ще се проведе HR изложение

  На 9 февруари 2023 г. в Интерпред-СТЦ София ще се проведе специализираното изложение за HR общността „HR Industry“, научи Борса.bg. Събитието ще събере над 30 български и международни компании, доставящи услуги в сферата на човешките ресурси.

 • Теодора Ганчева оглавява корпоративните връзки в Нестле България

  От началото на 2023 г. ръководният пост в отдел „Корпоративни връзки“ в Нестле България заема Теодора Ганчева, научи Борса.bg. Г-жа Ганчева ще определя стратегическата посока на корпоративните връзки и комуникации на компанията у нас.

 • Калина Петкова поема отговорен пост в Schneider Electric

  Калина Петкова заема поста Зонален лидер в отдел „Корпоративни комуникации Югоизточна Европа“ в Schneider Electric, съобщиха за Борса.bg от компанията. Г-жа Петкова ще отговаря за комуникациите на глобалния лидер в 15 държави от региона на Югоизточна Европа.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6