Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

ACWA Power продаде фотоволтаична централа в България 21.09.2020 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

ACF Renewable Energy Limited, дъщерно дружество на ACWA Powerфинализира продажбата на своя 100-процентов дял в ACWA Power CF Karad PV Park EAD (ACWA Power Karad) собственик на фотоволтаичната електроцентрала с мощност 60.4 MWp в с. Караджалово, България, научи Борса.bg от съобщение на ACWA Power.

 

 

Новият собственик на дела е австрийският инвеститор и разработчик на проекти в сферата на възобновяемите енергийни източници – Enery Development GmbH.

 

Освен това дъщерното дружество на ACWA Power NOMAC Limited е завършило и продажбата на своя 100% дял в компанията NOMAC България, която предоставя услуги за експлоатация и поддръжка на ACWA Power Karad – на Enery Development.

 

От ACWA Power допълват още, че и двете продажби са предхождани от обвързващо споразумение, подписано през декември 2019 г., и представляват най-голямата сделка за фотоволтаичната индустрия в България до момента.

 

Електроцентралата в с. Караджалово е най-голямата фотоволтаична централа, разположена на едно локация в България. През 2019 г. е генерирала 85,56 GWh неутрална въглеродна енергия.

 

Източник на снимковия материал: ACWA Power

HR новини

 • Career Show Awards – жури и публичен вот определят победителите

  Експертно жури и публичен вот ще определят победителите в наградите за най-добър работодател в България – Career Show Awards, информираха за Борса.bg организаторите на Career Show. Победителите ще бъдат обявени на 10 ноември в сайта на наградите.

 • Мултивак България с отворена позиция за Technical Assistant

  Част от основните задължения включват приоритизиране и обработка на ежедневните заявки от екипи на компанията; управление на заявки и документи на клиенти; изготвяне на доклади и котировки; превод и осигуряване на техническа и търговска информация.

 • „Дни на кариерата“ ще се проведе в ТУ-Габрово

  За поредна година Технически университет – Габрово (ТУ-Габрово) ще бъде домакин на националния форум „Дни на кариерата – ИТ, комуникации и аутсорсинг“, информираха за Борса.bg от учебното заведение. Събитието ще се състои на 20 октомври 2020 г.

 • Девин с нов ръководител „Нови технологии и опаковки"

  Любомир Георгиев е новият ръководител „Нови технологии и опаковки" на Девин, научи Борса.bg от лидерa на пазара на бутилирана вода у нас. Господин Георгиев ще отговаря за разработването и внедряване в употреба на иновативни опаковъчни материали и технологии.

 • Един работен ден на Н. Човалинов от R&M България Производство

  Целеустремен и осъзнал важни за бъдещия си кариерен път уроци – така излиза инж. Николай Човалинов от първото издание на Инженерната академия на Райхле и Де-Масари България Пръдакшън. Днес той гостува в рубриката ни „Един работен ден на...“.

 • Съвети при онлайн интервю за работа от Top Skills Recruitment

  Top Skills Recruitment е българска HR агенция за подбор на персонал, създадена от професионалисти с дългогодишен опит в аутсорсинга и IT сектора. Те споделиха някои практически съвети, насочени към търсещите работа.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6