Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

ABB ще придобие дял от китайската компания Chargedot 22.11.2019 г.

ABB планира да придобие мажоритарен дял от водещия доставчик на оборудване за електромобили Chargedot, научи Борса.bg от АББ България.

 

Chargedot е основана през 2009 г. и е базирана в гр. Шанхай, Китай. Освен AC и DC зарядни станции за електромобили, тя предоставя и софтуерната платформа към станциите.

 

Продуктите на ABB включват решения за разпределение на мрежи, зарядни пунктове за автомобили и камиони, решения за електроснабдяване и електрообзавеждане на кабинкови лифтове, автобуси, кораби, жп линии.

 

Партньори на ABB в Китай от 2016 г. са компаниите BYD и Daimler, които доставят DC Wallbox устройства за зареждане на електрическите превозни средства Denza. Придобивайки Chargedot, ABB ще затвърди бизнес отношенията си с други производители от Китай, а това ще спомогне за обогатяването на продуктовото ѝ портфолио с решения според изискванията на региона.

 

„Инвестицията потвърждава усилията на ABB за осъществяването на устойчива мобилност. В контекста на значителния прогрес, който Китай бележи в сферата на електрическата мобилност, придобиването на дял от компанията и съвместната работа със SAIC и други доказани в автомобилната индустрия организации, ще спомогне за развитието на ABB”, посочи г-н Тарак Мехта, президент на бизнес направление „Електроснабдяване и електрообзавеждане“ в ABB.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в АББ България ЕООД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: АББ България, ABB

HR новини

 • Проф. Димитър Аличков оглави Българската асоциация по водите

  Проф. д-р инж. Димитър Аличков бе избран за председател на Българска асоциация по водите (БАВ) на провелото се на 29 юни 2020 г. Общо отчетно-изборно събрание на асоциацията. Той пое длъжността от дългогодишния председател на БАВ инж. Иван Иванов.

 • „Дни на кариерата“ през октомври в ТУ-Габрово

  И тази година националният форум „Дни на кариерата – ИТ, комуникации и аутсорсинг“ ще събере студенти и млади специалисти с работодатели от сектора в Технически университет – Габрово (ТУ-Габрово), научи Борса.bg от учебното заведение.

 • Един работен ден на инж. Димитър Георгиев от Костал

  Вижте какво разказа пред екипа ни Димитър Георгиев – инженер-конструктор „Инструментална екипировка“ в Костал България Аутомотив за своята отговорна, но едновременно с това изпълнена с вълнуващи предизвикателства работа...

 • Инженер.bg пита: „Home office“ или работа в офиса?

  Кризисната ситуация ни показа, че дистанционната работа не само е възможна за много от компаниите в сектора, но и може да бъде ефективна. Затова днес си задаваме въпроса „Оформят ли се нови тенденции в начина на работа в техническия сектор?“.

 • Един работен ден на инж. Петя Симеонова от БКК 95

  Работата в сферата на машиностроенето е истинско вдъхновение за инж. Петя Симеонова от БКК 95. Повече за работния ден и привързаността ѝ към инженерната професия, ще научите от самата нея в качеството ѝ на гост в рубриката ни „Един работен ден на...“.

 • Нови вакантни работни позиции обяви Айгер Инженеринг

  Търсите ли нови предизвикателства в областта на машиностроенето? Мечтаете ли да станете част от екип, създаващ иновативни бутикови технически решения? Ако Вашият отговор е „Да“, то не пропускайте да станете част от семейството на Айгер Инженеринг.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6