Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

ABB ще придобие дял от китайската компания Chargedot 22.11.2019 г.

ABB планира да придобие мажоритарен дял от водещия доставчик на оборудване за електромобили Chargedot, научи Борса.bg от АББ България.

 

Chargedot е основана през 2009 г. и е базирана в гр. Шанхай, Китай. Освен AC и DC зарядни станции за електромобили, тя предоставя и софтуерната платформа към станциите.

 

Продуктите на ABB включват решения за разпределение на мрежи, зарядни пунктове за автомобили и камиони, решения за електроснабдяване и електрообзавеждане на кабинкови лифтове, автобуси, кораби, жп линии.

 

Партньори на ABB в Китай от 2016 г. са компаниите BYD и Daimler, които доставят DC Wallbox устройства за зареждане на електрическите превозни средства Denza. Придобивайки Chargedot, ABB ще затвърди бизнес отношенията си с други производители от Китай, а това ще спомогне за обогатяването на продуктовото ѝ портфолио с решения според изискванията на региона.

 

„Инвестицията потвърждава усилията на ABB за осъществяването на устойчива мобилност. В контекста на значителния прогрес, който Китай бележи в сферата на електрическата мобилност, придобиването на дял от компанията и съвместната работа със SAIC и други доказани в автомобилната индустрия организации, ще спомогне за развитието на ABB”, посочи г-н Тарак Мехта, президент на бизнес направление „Електроснабдяване и електрообзавеждане“ в ABB.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в АББ България ЕООД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: АББ България, ABB

HR новини

 • Един работен ден на инж. Елисавет Стаму от ЛЕМ България

  Как безупречното качество, което е водещ постулат в ЛЕМ България, се превръща в генерален мотиватор и дори в начин на мислене и какво сподели г-жа Елисавет Стаму, инженер „Качество на доставчици“ в ЛЕМ България, пред екипа на Инженер.bg.

 • Един работен ден на инж. Самоковлиев от Костал

  Да си част от света на Kostal означава да се наредиш сред първенците в глобалния аутомотив бранш и да не отстъпваш нито крачка назад от най-високите стандарти за качество, прецизност и високи резултати. В тези челни редици застава и Костал Аутомотив България.

 • „Ден на сини кариери“ ще се проведе във Варна

  Морето ви привлича неудържимо? Мечтаете за кариера в областта на корабостроенето, морския транспорт, круизния туризъм или офшорния добив на нефт и газ? Тогава не пропускайте да посетите традиционното информационно събитие „Ден на сини кариери“!

 • ОПРЧР осигурява детски кътове за 200 фирми

  От началото на следващата година Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ (ОПРЧР) ще осигури възможността на 200 работодатели да разкрият детски кътове за децата на своите служители в компанията, научи Борса.bg от МТСП.

 • Адастра България ще представи кариерни възможности

  На 20-ти ноември, в 17:30 ч., Адастра България, част от глобалната ИТ компания Адастра, предлагаща услуги и решения в областта на обработката, анализа и складирането на данни, ще представи иновативни технически решения и кариерни възможности във фирмата.

 • MTG се включи в кампанията „Гордея се с труда на моите родители“

  В навечерието на Деня на народните будители, 1 ноември, българският металургичен холдинг Метал Технолоджи Груп (MTG) посрещна деца на свои служители в рамките на кампанията „Гордея се с труда на моите родители”, съобщиха за Борса.bg от MTG.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6