Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

25 години производство на шоколади „Своге“ в България 09.08.2019 г.

Шоколад „Своге“ отбелязва своя 25-ти рожден ден! През 2019 г. се навършват също 25 години от придобиването на фабриката за шоколад в гр. Своге от глобалната международна компания Mondelez International. Дружеството планира мащабна комуникационна кампания за шоколадите „Своге“, както и за производствения център в града, съобщиха за Броса.bg от фирмата.

 

 

Заводът в Своге е открит официално през далечната 1924 г. Към момента там се произвеждат повече от 150 разновидности на продукти с над 40 вкуса, които са налични на 36 пазара на четири континента. От началото на производствения си процес до напускане на фабриката в Своге всеки шоколад изминава разстояние от 2 km. В завода са ангажирани близо 550 служители.

 

За последните 25 години компания Mondelez е инвестирала повече от 106 млн. лева в гр. Своге и региона. Средствата са вложени за подкрепа на местните общности, намаляване на собствения екологичен отпечатък върху околната среда и оптимизация на производствените процеси. В резултат на тези действия към днешна дата фабриката за шоколад в Своге рециклира до 99% от отпадъците, генерирани по време на производството.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Един работен ден на инж. Елисавет Стаму от ЛЕМ България

  Как безупречното качество, което е водещ постулат в ЛЕМ България, се превръща в генерален мотиватор и дори в начин на мислене и какво сподели г-жа Елисавет Стаму, инженер „Качество на доставчици“ в ЛЕМ България, пред екипа на Инженер.bg.

 • Един работен ден на инж. Самоковлиев от Костал

  Да си част от света на Kostal означава да се наредиш сред първенците в глобалния аутомотив бранш и да не отстъпваш нито крачка назад от най-високите стандарти за качество, прецизност и високи резултати. В тези челни редици застава и Костал Аутомотив България.

 • „Ден на сини кариери“ ще се проведе във Варна

  Морето ви привлича неудържимо? Мечтаете за кариера в областта на корабостроенето, морския транспорт, круизния туризъм или офшорния добив на нефт и газ? Тогава не пропускайте да посетите традиционното информационно събитие „Ден на сини кариери“!

 • ОПРЧР осигурява детски кътове за 200 фирми

  От началото на следващата година Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ (ОПРЧР) ще осигури възможността на 200 работодатели да разкрият детски кътове за децата на своите служители в компанията, научи Борса.bg от МТСП.

 • Адастра България ще представи кариерни възможности

  На 20-ти ноември, в 17:30 ч., Адастра България, част от глобалната ИТ компания Адастра, предлагаща услуги и решения в областта на обработката, анализа и складирането на данни, ще представи иновативни технически решения и кариерни възможности във фирмата.

 • MTG се включи в кампанията „Гордея се с труда на моите родители“

  В навечерието на Деня на народните будители, 1 ноември, българският металургичен холдинг Метал Технолоджи Груп (MTG) посрещна деца на свои служители в рамките на кампанията „Гордея се с труда на моите родители”, съобщиха за Борса.bg от MTG.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6