Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

25 години производство на шоколади „Своге“ в България 09.08.2019 г.

Шоколад „Своге“ отбелязва своя 25-ти рожден ден! През 2019 г. се навършват също 25 години от придобиването на фабриката за шоколад в гр. Своге от глобалната международна компания Mondelez International. Дружеството планира мащабна комуникационна кампания за шоколадите „Своге“, както и за производствения център в града, съобщиха за Броса.bg от фирмата.

 

 

Заводът в Своге е открит официално през далечната 1924 г. Към момента там се произвеждат повече от 150 разновидности на продукти с над 40 вкуса, които са налични на 36 пазара на четири континента. От началото на производствения си процес до напускане на фабриката в Своге всеки шоколад изминава разстояние от 2 km. В завода са ангажирани близо 550 служители.

 

За последните 25 години компания Mondelez е инвестирала повече от 106 млн. лева в гр. Своге и региона. Средствата са вложени за подкрепа на местните общности, намаляване на собствения екологичен отпечатък върху околната среда и оптимизация на производствените процеси. В резултат на тези действия към днешна дата фабриката за шоколад в Своге рециклира до 99% от отпадъците, генерирани по време на производството.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Монделийз България търси стажанти в отдел „Човешки ресурси“

  Ти си студент в последна година в университета или наскоро завършил? А търсиш ли вълнуващи възможности за старт в кариерата? Тук е моментът да питаме „Обичаш ли шоколад?“. Страхотно, Монделийз България Продакшън търси стажант в отдел „Човешки ресурси“.

 • Един работен ден на инж. Бончев от Либхер-Транспортейшън Системс

  Да уловиш идея, да я оформиш в съзнанието си, както грънчарят прави изкусна ваза от парче глина, да я реализираш в продукт и накрая да видиш как той работи – ето това е работата на инженера. Днес си говорим с инж. Ангел Бончев от Либхер Транспортейшън Системс Марица.

 • Фесто Производство ще бъде на Career Show

  „На 10 септември 2019 г. в зала Арена Армеец в гр. София ще се проведе кариерното изложение Career Show 2019. Участие в него ще вземе и Фесто Производство“, съобщиха за Борса.bg от компанията. Фесто Производство е част германския концерн Festo AG & Co. KG.

 • Креативността е важно качество за екипа на Weber

  Всеки работодател има свой почерк и индивидуален подход при провеждане на интервю за работа. Снежана Семова, изпълнителен директор на Сен-Гобен Констракшън Продъктс България разказа върху какво поставя акцент при подбора на кадри.

 • Мултивак България: Нов ръководен екип пое Fritsch

  „Водещият производител на машини и оборудване за хлебни изделия Fritsch, който наскоро се присъедини към групата Multivac, има ново ръководство в лицето на Андреас Ейд и Франк Габриел“, научи Борса.bg от Мултивак България.

 • Мелексис ще търси нови таланти за екипа си на Career Show

  Мелексис България ще бъде един от участниците на кариерното изложение Career Show 2019. „Екипът на компанията ще ви очаква на 10 септември 2019 г., а локацията е зала Арена Армеец“, обявиха за Борса.bg от българското дружество.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6