Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

БАВ организира събитие по повод Световния ден на водата 10.03.2023 г.

На 22 март 2023 г. ще се проведе събитие по повод световния ден на водата, научи Борса.bg от Българската асоциация по водите (БАВ). Организаторите на предстоящото събитие са Българска асоциация по водите (БАВ) съвместно с Института за изследване на климата, атмосферата и водите към Българска академия на науките (ИИКАВ-БАН) и Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

 

 

Форумът ще се състои в зала „Проф. Марин Дринов“ на БАН с адрес: ул. „15 ноември“ 1, гр. София.

 

По традиция всяка година на 22 март правителства и международни организации почитат водата като жизнен елемент и отдават значимото внимание на опазването на водните ресурси и важността на достъпа до чиста питейна вода. Инициативата за празнуване на Световния ден на водата се заражда през 1992 г. на конференцията на Обединените нации „Екология и развитие“, проведена в Рио де Женейро, където Генералната асамблея на Обединените нации определя 22 март да се чества като Световен ден на водата.

 

Вижте програмата от събитието ТУК!

 

Източник на снимковия материал: canva.com 

HR новини

 • България е водеща в Европа по жени специалисти в сектор ИКТ

  Анализ на Евростат показва, че работещите като специалисти по информационни и комуникационни технологии (ИКТ) са около 9.4 милиона души в Европейския съюз, което представлява 4.6% от общата работна сила в ЕС.

 • Career Show с анализ на топ 5 най-търсените IT специалисти

  На 18 и 19 май т.г. предстои да се проведе кариерното събитие за IT професионалисти Career Show Tech 2023. В тази връзка организаторите изготвиха анализ на топ 5 най-търсените IT специалисти от водещите работодатели.

 • Маркетплейс платформата Flip България с нов управител

  Вера Петрова е новоназначеният управител на маркетплейс платформата за търговия с реновирани и сервизирани телефони Flip България, научи Борса.bg от Economy.bg. Г-жа Петрова притежава над 15 години опит в продажбите и бизнес развитието.

 • Обявиха най-влиятелните ИТ личности в България за 2023 г.

  Победителите в годишния индекс на Career Show ,,Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България" станаха ясни в края на месец април. За да бъдат избрани, кандидатите от ИТ сектора в България се състезаваха за гласовете на публиката.

 • Леони България с нов управляващ директор

  Андрей Косоухов заема длъжността директор на Леони България, научи Борса.bg от Economy.bg. Той има висше образование в сферата на икономиката и опит на ръководни позиции повече от 17 години, като част от тях са в компанията Леони.

 • Предстои двудневно кариерно изложение в Стара Загора

  На 28 и 29 април т.г. ще се състои първото по рода си кариерно изложение „WorkIn Stara Zagora", организирано от община Стара Загора, научи Борса.bg от БТА. По време на двудневния форум ще бъде дадена възможност за среща между търсещите и предлагащите работа.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6