Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Шнайдер Електрик с ръст на поръчките в някои направления 26.06.2020 г.

Шнайдер Електрик България не отчита дефицит на поръчки или слаба ликвидност. Наред с отложените производствени дейности и договори, част от проектите на компанията са в ход, научи Борса.bg от г-н Радослав Кошков – регионален мениджър на Schneider Electric за България, Северна Македония, Косово и Албания.

 

По думите му се наблюдава понижено ниво на общата бизнес активност, което намира отражение в динамичния режим на поръчките. Въпреки това от дружеството отчитат по-висок интерес в определени области, свързани с автоматизацията и енергийния мениджмънт.

 

Г-н Кошков заяви още, че от компанията са елиминирали всички разходи за обучения, пътувания и събития, както и че не са съкращавани служители.

 

Той посочи, че настоящата ситуация поставя условия за бърза адаптивност и допълни, че дружеството е планирало няколко варианта за действие. „Бизнес моделът на Шнайдер Електрик България допуска да проявяваме адаптивност. Това е обусловено от факта, че компанията покрива разнообразни направления и ако в някоя от тях отчетем спад, то в други търсенето се покачва“, коментира Радослав Кошков.

 

Източник на снимковия материал: Шнайдер Електрик България

HR новини

 • Проф. Димитър Аличков оглави Българската асоциация по водите

  Проф. д-р инж. Димитър Аличков бе избран за председател на Българска асоциация по водите (БАВ) на провелото се на 29 юни 2020 г. Общо отчетно-изборно събрание на асоциацията. Той пое длъжността от дългогодишния председател на БАВ инж. Иван Иванов.

 • „Дни на кариерата“ през октомври в ТУ-Габрово

  И тази година националният форум „Дни на кариерата – ИТ, комуникации и аутсорсинг“ ще събере студенти и млади специалисти с работодатели от сектора в Технически университет – Габрово (ТУ-Габрово), научи Борса.bg от учебното заведение.

 • Един работен ден на инж. Димитър Георгиев от Костал

  Вижте какво разказа пред екипа ни Димитър Георгиев – инженер-конструктор „Инструментална екипировка“ в Костал България Аутомотив за своята отговорна, но едновременно с това изпълнена с вълнуващи предизвикателства работа...

 • Инженер.bg пита: „Home office“ или работа в офиса?

  Кризисната ситуация ни показа, че дистанционната работа не само е възможна за много от компаниите в сектора, но и може да бъде ефективна. Затова днес си задаваме въпроса „Оформят ли се нови тенденции в начина на работа в техническия сектор?“.

 • Един работен ден на инж. Петя Симеонова от БКК 95

  Работата в сферата на машиностроенето е истинско вдъхновение за инж. Петя Симеонова от БКК 95. Повече за работния ден и привързаността ѝ към инженерната професия, ще научите от самата нея в качеството ѝ на гост в рубриката ни „Един работен ден на...“.

 • Нови вакантни работни позиции обяви Айгер Инженеринг

  Търсите ли нови предизвикателства в областта на машиностроенето? Мечтаете ли да станете част от екип, създаващ иновативни бутикови технически решения? Ако Вашият отговор е „Да“, то не пропускайте да станете част от семейството на Айгер Инженеринг.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6