Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Швейцарски производител отваря фабрика за 9 млн. евро в Скопие 12.11.2019 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

Разработчикът на сензорни решения Baumer откри нова фабрика в Технологична индустриалнa развойнa зонa Скопие 1, Северна Македония, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Швейцарската компания планира да инвестира 9 млн. евро в проекта си, който ще бъде осъществен в три фази.

 

 

Досега компанията е инвестирала 4.7 млн. евро в първата фаза, която включва изграждането на съоръжение с площ от 4000 m2, разположено върху парцел от 19 000 m2, с 2500 m2 производствена зона и 600 m2 офиси. Baumer планира да наеме 150 служители в предприятието, като в бъдеще техният брой може да достигне общо 500.

 

Baumer е семейната компания, която произвежда високотехнологични сензорни решения, измервателни устройства, кабели и други електронни полупроводници. Бъдещите планове на дружеството включват още изграждането на научно-изследователски и развоен център за млади инженери.

 

Източник на снимковия материал: Baumer

HR новини

 • Предстои изложението за работодатели „Стажове“ в ТУ-София

  За девета поредна година Център „Кариера и възпитаници (Алумни)“ към Технически университет – София (ТУ-София) организира изложението за работодатели „Стажове“, информираха за Борса.bg от учебното заведение.

 • Рaйна Крапчанска е новият HR мениджър на BHTC България

  Г-жа Крапчанска ще отговаря за развитието на глобалната HR политика на компанията, за обучителните програми и за превръщането на развойния център на BHTC България в предпочитано място за усъвършенстване на висококвалифицирани инженери.

 • Кои работодатели ще увеличат работната сила през 2020?

  Българските работодатели ще посрещнат новото десетилетие оптимистично, като увереността им за наемане на служители през първото тримесечие на новата 2020 г. се очаква да е положителна във всички индустрии и региони в страната, научи Борса.bg от ManpowerGroup.

 • Един работен ден на инж. Маргарита Николова от БКК 95

  Какви са предимствата да си дама в един предимно мъжки свят – този на инженерите? Как старанието и концентрацията на жената-инженер ѝ помагат да се справя успешно както с работата, така и с грижата за семейството споделя Инж. Маргарита Николова от БКК 95.

 • Един работен ден на инж. Румен Христов от Стам Лтд

  Да си инженер „Динамични и автоматизирани решения за складове“ изисква работа на пълен работен ден, а понякога и след това. За инж. Румен Христов от Стам Лтд удовлетворението от безупречно изпълнен проект едно от нещата, които поддържат желанието му да се развива.

 • Предстоят Годишните HR награди на БАУХ за 2019

  И тази година Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) ще награди най-успешните професионалисти и проекти в областта на управлението на човешките ресурси, научи Борса.bg от Българска стопанска камара (БСК).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6