Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Четири балкански столици се състезават за „Зелена столица 2023“ 27.04.2021 г.

In Englsih   In Macedonian  In Romanian  In Serbian

 

София, Белград, Скопие и Загреб са сред участниците в надпреварата „Европейска награда за зелена столица 2023“ (EGCA), организирана от Европейската комисия, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 

 

Столиците на България, Сърбия, Северна Македония и Хърватия ще се състезават за наградата, заедно с Измир и Газиантеп (Турция), Каляри (Италия), Дъблин (Ирландия), Гданск, Краков, Жешув и Варшава (Полша), Хелсингборг (Швеция), Кошице (Словакия), Логроньо (Испания) и Талин (Естония).

 

Наградата, на обща стойност от 1 млн. евро., има за цел да подкрепи екологичните постижения на градовете и стремежа им към градска устойчивост и екоиновации. Според Европейската комисия отличието носи и много други предимства, включително по-активно отразяване в международни медии, засилване на гордостта на местно ниво, по-голям фокус върху екологични проекти, както и повече чуждестранни инвестиции.

 

В момента група от дванадесет независими експерти провежда техническа оценка на всяко заявление за избор на финалисти. Оценката се извършва въз основа на 12 екологични показателя.

 

Финалистите в конкурса ще представят план за действие за това как техният град възнамерява да изпълни своята Европейска година на зелената столица.

 

Източник на снимковия материал: freepik.com

HR новини

 • ManpowerGroup представя кариерните очаквания на младите таланти

  Кое е най-важното за младите хора при избора на работодател? Какво очакват студентите от бъдещите си ръководители? Разберете на онлайн събитието „Кариерните очаквания на младите таланти“ на 19 май от 18:00 ч.

 • Джи Пи Груп отново отваря вратите си за стажанти

  Джи Пи Груп обяви, че ще стартира своята стажантска програма, за която набира кандидати в София, Бургас, Шумен и Пловдив. Основната цел на стажа е да подкрепи студентите по пътя на тяхното образование, предоставяйки им практически опит в реална среда.

 • Един работен ден на Моника Пейчева от АК Магнит

  Новият гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ – Моника Пейчева, вече повече от 4 години работи като машинен оператор във водещата производствена компания АК Магнит. Вижте какво сподели тя пред екипа ни в следващите редове...

 • Обявиха 100-те най-влиятелни ИТ личности в България

  Обявени са победителите в класацията на Career Show Index „Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България”. Класацията има за цел да даде гласност на добрите примери в ИТ индустрията у нас и да поощри личностите, които полагат усилия, за да развиват сектора.

 • Нора Бешкова е новият мениджър „Търговски маркетинг“ на Девин

  Нора Бешкова поема позицията мениджър „Търговски маркетинг“ на Девин ЕАД. Тя ще ръководи и развива присъствието на марките DEVIN, Granini и Red Bull в над 35 000 обекта от търговската мрежа в цялата страна, научи Борса.bg от дружеството.

 • Сентилион внедрява нова cloud базирана ERP система

  „В един проект, който ще обхване всички отдели в компанията, ще оптимизираме, обновим и надградим съществуващите и установени практики в Сентилион, за да докажем за пореден път, че иновацията е в сърцата на всички служители“, коментираха от Сентилион.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6