Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Честит национален празник, скъпи колеги и приятели! 06.09.2019 г.

Често, улисани в ежедневните си дела, преминаваме покрай сградата на Народното събрание, без да забелязваме надписа върху фасадата „Съединението прави силата“! А той е израз на мечтата на нашите предци да видят обединена разпокъсаната следосвобожденска България. И е поставен там пет години преди акта на Съединение на Княжество България и Източна Румелия през вече далечната 1885 г.

 

 

Думите „Съединението прави силата“ са седяли и върху първите сечени монети от Третата българска държава.

 

Преди 134 години, богатата Източна Румелия се отцепва доброволно от Османската империя, за да се съедини с Княжество България и заедно да платят с кръвта на хиляди българи цената да имаме собствена държава в последвалата акта на Съединението война.

 

Затова 6-ти септември е един от най-светлите дни в новата българска история – повод за гордост, почит и размисъл. Ден, който изтрива съмненията за подарената свобода. Ден, останал в историята и сърцата на всички нас с думите на Стамболов към княз Александър Батенберг: „Имате два пътя – единият е към Пловдив, а другият – към Дармщат!”.

 

И продължил с мечтата за историческа справедливост в думите на Каравелов, обявявайки акта на Съединението във Велико Търново: „Тая година в Тракия, догодина в Македония!”.

 

Пожелаваме ви да посрещнем празника с отборен дух и сплотеност! Защото заедно можем много!

 

Бъдете здрави и усмихнати!

 

От екипа на Инженер.bg

HR новини

 • Schneider Electric с отличие от Employer Branding Awards

  Компанията бе отличена в категорията Employer Brand Leader. Приза Schneider Electric сподели с Кока-Кола Хеленик. Церемонията по връчване на престижните HR награди се проведе на 13 февруари 2020 г. в хотел Новотел София в столицата.

 • Career Show 2020 отново ще събере работодатели и топ таланти

  За втора поредна година кариерното изложениеCareer Show ще събере утвърдени работодатели и квалифицирани кадри под покрива на зала Арена Армеец в столицата, споделиха за Борса.bg от организаторите. Мероприятието ще се проведе на 10 септември.

 • Станка Стоянова е новият мениджър „Човешки ресурси“ на R&M

  Професионалният опит на г-жа Стоянова е изцяло в управлението на човешките ресурси в компании като Кроношпан, Германос и УниКредит лизинг. Преди да стане част от екипа на R&M, в продължение на 7 години тя работи в Бер-Хелла Термоконтрол (BHTC) България.

 • Жечко Кюркчиев: Основен двигател на Теси са служителите

  Духът и пламенната работа на екипа на Теси са константи, които ще останат непроменени и в бъдеще, убеден е г-н Кюркчиев. Той допълва още, че сред колегите си има специалисти, които са постъпили на работа още от основаването на компанията.

 • Един работен ден на инж. Иванов от Костал

  Подробности за работата в международната компания Костал България Аутомотив и коментара за техническото образование у нас на инж. Костадин Иванов – новият гост в рубриката на Инженер.bg „Един работен ден на...“ , четете в следващите редове.

 • ЧЕЗ България взе участие в Годишните награди на БАУХ

  „ЧЕЗ България бе сред претендентите за Годишните награди на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) за 2019 г.“, съобщиха за Борса.bg от ЧЕЗ България. Отличията бяха раздадени на церемония, която се проведе на 28 януари 2020 г. в Sofia Live Club в София.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6