Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Честит национален празник, скъпи колеги и приятели! 06.09.2019 г.

Често, улисани в ежедневните си дела, преминаваме покрай сградата на Народното събрание, без да забелязваме надписа върху фасадата „Съединението прави силата“! А той е израз на мечтата на нашите предци да видят обединена разпокъсаната следосвобожденска България. И е поставен там пет години преди акта на Съединение на Княжество България и Източна Румелия през вече далечната 1885 г.

 

 

Думите „Съединението прави силата“ са седяли и върху първите сечени монети от Третата българска държава.

 

Преди 134 години, богатата Източна Румелия се отцепва доброволно от Османската империя, за да се съедини с Княжество България и заедно да платят с кръвта на хиляди българи цената да имаме собствена държава в последвалата акта на Съединението война.

 

Затова 6-ти септември е един от най-светлите дни в новата българска история – повод за гордост, почит и размисъл. Ден, който изтрива съмненията за подарената свобода. Ден, останал в историята и сърцата на всички нас с думите на Стамболов към княз Александър Батенберг: „Имате два пътя – единият е към Пловдив, а другият – към Дармщат!”.

 

И продължил с мечтата за историческа справедливост в думите на Каравелов, обявявайки акта на Съединението във Велико Търново: „Тая година в Тракия, догодина в Македония!”.

 

Пожелаваме ви да посрещнем празника с отборен дух и сплотеност! Защото заедно можем много!

 

Бъдете здрави и усмихнати!

 

От екипа на Инженер.bg

HR новини

 • Риск Инженеринг с награда за най-еко офис на Career Show 2019

  Тазгодишното издание на кариерното изложение Career Show събра на едно място повече от 2 000 предварително селектирани специалисти и 130 утвърдени работодатели от различни области. По време на мероприятието организаторите раздадоха „Career Show Awards“.

 • Career Show събра топ таланти и работодатели в зала Арена Армеец

  На 10 септември т.г. в зала Арена Армеец в столицата се проведе изложението за квалифицирани кадри Career Show 2019. Събитието срещна повече от 2 000 предварително селектирани специалисти, търсещи своето професионално развитие у нас.

 • BHTC България потърси нови таланти на „Кариерен Кошер 2019“

  Бер-Хелла Термоконтрол България взе участие в изложението „Кариерен Кошер 2019“. То се проведе на 4 септември 2019 г. в Интер Експо Център. Екипът на BHTC България разказа на посетителите на събитието за своята дейност и разработваните от компанията продукти.

 • Един работен ден на инж. Й. Йорданов от Melexis България

  Що е то Lean инженер? Каква е мисията на тази длъжност и защо намирането на най-добрите професионалисти за нея става приоритет за компаниите в световен мащаб? Отговор на тези въпроси Борса.bg получи от инж. Йордан Йорданов от Melexis България.

 • МТСП стартира конкурс за социални иновации

  За пета поредна година МТСП организира конкурс за Национална награда за социални иновации и ще отличи социалните предприятия, кооперации, образователни и научни институции и организации в сектора на социалната икономика.

 • Един работен ден на инж. Георгиев от ЛЕМ България

  „Живот, Енергия, Движение” (Life Energy Motion) – това е основата, върху която се развива международният производител на преобразуватели за ток и напрежение LEM. Екипът ни се срещна с инж. Георги Георгиев от българското дружество ЛЕМ България.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6