Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Фирми в ТИЗ с Декларация за мерките срещу COVID-19 01.04.2020 г.

Общо 33 компании от „Тракия икономическа зона“ (ТИЗ) и едно висше учебно заведение в гр. Пловдив се обединиха в обща Декларация към медиите и обществеността, в която обявяват, че работят с внимание и отговорност към обстановката с коронавирусната инфекция в страната, с цел да гарантират физическото, психическото и икономическо здраве на служителите си, научи Борса.bg от Plovdiv-press.bg.

 

 

Сред първите включили се в инициативата са АББ България – клон Раковски и Либхер-Хаусгерете Марица.

 

По думите на инж. Пламен Панчев – изпълнителен директор на индустриалната зона, предвид краткия срок за подписване на Декларацията, не всички компании са успели да заявят своето участие, но изрази убеждението си, че и останалите дружества от ТИЗ прилагат всички мерки срещу разпространението на вируса и също ще се присъединят към Декларацията.

 

Изпълнителният директор на ТИЗ заяви още, че целта на документа е да се намали паниката, както и служителите да се чувстват спокойни във връзка с предприемането на превантивни мерки за тяхното здраве и безопасна работа.

 

Инж. Панчев увери, че екипът на „Клъстер Тракия икономическа зона“, отговорен за оперативното ръководство на ТИЗ, се стреми да подпомогне за осигуряването на предпазни средства и дезинфектанти за компаниите.

 

Ето и списък на останалите компании и учебното заведение, подписали Декларацията:

 

Амер Спортс България, Анди БГ, Био Фреш, Велотек, Витанеа, Висше училище по агробизнес и развитие на регионите – Пловдив, Вюрт Електроник ИБЕ БГ, ЕНКО Пластикс, ЗГП, ЗГП България, Индекс-6, Интеркомплекс, ИНЧ-ФРИГО, КАТРИН – КО, Краго, КЦМ 2000 ГРУП, Лидер 96, Макском, Мекалит България, одело България, Пролифт, Сенсата Технолоджис България, Сиенит Холдинг, Супер Финиш 2000, Теолино пласт, Техно Акташ, Теолино пласт, Уилям Хюз България, Хайкад Инфотех, Чиполино, Юпитер 05, Юпитер Метал.

 

Източник на снимковия материал: tez.bg

HR новини

 • Айгер Инженеринг търси своя нов HR специалист

  Като част от екипа на Айгер Инженеринг ще можете да се запознаете с необятния свят на новите технологии, да усвоите полезни компетентности или да надградите своите познания чрез богатата обучителна програма на компанията.

 • IMI България с материално дарение за МБАЛ – Ботевград

  IMI България за четвърти път оказа своята подкрепа към Многопрофилна болница за активно лечение – Ботевград. Дружеството направи дарение на кислородни концентратори за COVID отделението в местното лечебно заведение.

 • Гласувайте за най-влиятелните ИТ личности в България

  Публичен вот определя 100-те най-влиятелни ИТ личности в България според класацията на Career Show Index, информираха за Борса.bg организаторите на Career Show Tech – водещото кариерно събитие за квалифицирани ИТ специалисти, което ще се проведе онлайн.

 • Един работен ден на д-р Самуил Бенатов

  Как преминава работното му ежедневие, на какво се базират успешните отношения с клиентите и каква е ролята на защитата на обектите на интелектуална собственост, пред Инженер.bg разказа д-р Самуил Бенатов от Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“.

 • Top Employers Institute за първи път в България

  На 8 април от 14:00 до 18:00 ч. Top Employers Institute за първи път ще се качат на виртуалната сцена на Business Talks Better & Beyond в България, научи Борса.bg от организаторите. Събитието е насочено към всички, които искат да научат глобалните HR трендовe.

 • „Национални дни на кариерата“ ще се проведат виртуално

  На 8 април 2021 г. от 11 часа ще се проведе един от най-големите кариерни форуми у нас - „Национални дни на кариерата“, научи Борса.bg от Технически университет – Габрово (ТУ-Гарово). Учебното заведение е партньор на събитието.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6