Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Фесто Производство бележи скок във финансовите показатели 20.07.2018 г.

Фесто Производство, водещ производител на сензори и електроника и част от групата на германския концерн Festo, е сред най-бързо развиващите се заводи през 2017 г. Предприятието бележи скок на приходите с над 40% спрямо предходната година, съобщиха за Борса.bg от фирмата.

 

 

Глобалната тенденция за автоматизация и дигиталният бум са в основата на растежа във финансовите показатели на българското дружество. През 2018 г. се очаква заводът да произведе изделия за над 75 млн. евро, което ще е ръст с 25% ръст по този показател. Възходящите резултати се дължат както, от една страна, на серийните изделия, така и на предлагането на нови продукти, разработени от българския екип. Производството в София поема и обем продукция от други заводи на концерна или от външни партньори.

 

Над 10 години във Фесто Производство съществува звено за развойна дейност, ангажирано с разработване на изделия, които стават част от портфолиото на българския завод. Около 10-15 нови проекта се приключват годишно, а почти една четвърт от миналогодишния ръст на дружеството е свързан с иновативните продукти.

 

През последните 7 години в компанията са направени инвестиции за 70 млн. лева, а планираните вложения за 2018-2019 са за още 30 млн. лв.

 

Източник на снимковия материал: Фесто Производство

HR новини

 • Изстреляй кариерата си в космоса! Включи се в Career Show 2019!

  Мечтаеш ли за кариера в България? Независимо дали искаш да се развиваш в малка или голяма фирма, частна или неправителствена организация, кариерното изложение „Career Show 2019“ ще ти помогне да намериш това, което търсиш!

 • Колко нови работни места създадоха чуждите инвестиции през 2018

  През изминалата 2018 г. преките чуждестранни инвестиции в страната са създали 7 398 нови работни места, показва ново проучване за атрактивността на Европа като инвестиционна дестинация на консултантската компания EY, научи Борса.bg от компанията.

 • Приключи проектът „Уча и се развивам в ЧЕЗ“

  Приключи стартиралият през март 2018 г. проект на ЧЕЗ България „Уча и се развивам в ЧЕЗ“. Той имаше задачата да развие важни умения на работещите в компанията и в него се включиха 367 служители от градовете София, Благоевград, Плевен и Монтана.

 • Един работен ден на инж. Ина Димитрова от Строително оборудване

  Днес ще ви срещнем с едно младо и вдъхновено момиче от екипа на Строително оборудване ЕООД, част от групата на Husqvarna. Герой в рубриката „Един работен ден на...“ е Ина Димитрова, инженер в отдел „Конструктивен“ в русенското предприятие.

 • Ускори кариерата си със Scale Up Your Career

  Искаш ли да се впуснеш в приключението "Мисия-моята нова кариера"? Конференцията от ново поколение Scale Up Your Career ще се проведе на 26 септември 2019 г. и ще събере на едно място всичко, което ти е необходимо за старта на една вълнуваща кариера.

 • Kaufland България с нов директор "Човешки ресурси"

  Милена Караилиева е новият директор „Човешки ресурси“ на Kaufland България. На тази позиция тя ще отговаря за стратегическото управление и развитието на човешкия капитал на компанията, както и за утвърждаването на нейната работодателска марка.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6