Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Фесто Производство бележи скок във финансовите показатели 20.07.2018 г.

Фесто Производство, водещ производител на сензори и електроника и част от групата на германския концерн Festo, е сред най-бързо развиващите се заводи през 2017 г. Предприятието бележи скок на приходите с над 40% спрямо предходната година, съобщиха за Борса.bg от фирмата.

 

 

Глобалната тенденция за автоматизация и дигиталният бум са в основата на растежа във финансовите показатели на българското дружество. През 2018 г. се очаква заводът да произведе изделия за над 75 млн. евро, което ще е ръст с 25% ръст по този показател. Възходящите резултати се дължат както, от една страна, на серийните изделия, така и на предлагането на нови продукти, разработени от българския екип. Производството в София поема и обем продукция от други заводи на концерна или от външни партньори.

 

Над 10 години във Фесто Производство съществува звено за развойна дейност, ангажирано с разработване на изделия, които стават част от портфолиото на българския завод. Около 10-15 нови проекта се приключват годишно, а почти една четвърт от миналогодишния ръст на дружеството е свързан с иновативните продукти.

 

През последните 7 години в компанията са направени инвестиции за 70 млн. лева, а планираните вложения за 2018-2019 са за още 30 млн. лв.

 

Източник на снимковия материал: Фесто Производство

HR новини

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6