Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Фероинвест и Централинвест с приходи от 113 млн. евро за 2022г. 25.05.2023 г.

In Albanian  In English   In Macedonian  In Romanian  In Serbian 

 

113 млн. евро приходи през 2022 г. са реализирали дружествата Фероинвест и Централинвест, които са част от групата Feroinvest/Centralinvest, в която влизат още компаниите БРАКО и Рес. Това научи Борса.bg от BalkanEngieer.com. Посочените приходи представляват ръст от цели 135% спрямо 2021 г.

 

 

Ръстът при приходите се дължи преди всичко на увеличените продажби на електрически и водородни превозни средства, увеличения брой изградени собствени електроцентрали от възобновяеми източници (фотоволтаици и биогаз), изграждането на електроцентрали за други инвеститори, както и доставката на електроенергия за македонската икономика.

 

Въпреки икономическата криза групата откри 42 нови работни места през 2022 г. и инвестира 28 милиона евро. Освен в изграждането на електроцентрали, средства бяха вложени и в разширяване на заводите и модернизиране на технологиите в компанията БРАКО, където се произвеждат превозни средства, медицинско оборудване, телени изделия и метални конструкции.

 

Миналата година холдингът увеличи броя на страните, в които изнася, и в момента продава продуктите си в 60 страни по света, като успешно се конкурира с най-известните световни марки в бранша.

 

Източник на снимковия материал: canva.com 

HR новини

 • България е водеща в Европа по жени специалисти в сектор ИКТ

  Анализ на Евростат показва, че работещите като специалисти по информационни и комуникационни технологии (ИКТ) са около 9.4 милиона души в Европейския съюз, което представлява 4.6% от общата работна сила в ЕС.

 • Career Show с анализ на топ 5 най-търсените IT специалисти

  На 18 и 19 май т.г. предстои да се проведе кариерното събитие за IT професионалисти Career Show Tech 2023. В тази връзка организаторите изготвиха анализ на топ 5 най-търсените IT специалисти от водещите работодатели.

 • Маркетплейс платформата Flip България с нов управител

  Вера Петрова е новоназначеният управител на маркетплейс платформата за търговия с реновирани и сервизирани телефони Flip България, научи Борса.bg от Economy.bg. Г-жа Петрова притежава над 15 години опит в продажбите и бизнес развитието.

 • Обявиха най-влиятелните ИТ личности в България за 2023 г.

  Победителите в годишния индекс на Career Show ,,Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България" станаха ясни в края на месец април. За да бъдат избрани, кандидатите от ИТ сектора в България се състезаваха за гласовете на публиката.

 • Леони България с нов управляващ директор

  Андрей Косоухов заема длъжността директор на Леони България, научи Борса.bg от Economy.bg. Той има висше образование в сферата на икономиката и опит на ръководни позиции повече от 17 години, като част от тях са в компанията Леони.

 • Предстои двудневно кариерно изложение в Стара Загора

  На 28 и 29 април т.г. ще се състои първото по рода си кариерно изложение „WorkIn Stara Zagora", организирано от община Стара Загора, научи Борса.bg от БТА. По време на двудневния форум ще бъде дадена възможност за среща между търсещите и предлагащите работа.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6