Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

ТУ-Варна и УИНТ-Охрид смятат да работят дългосрочно в бъдеще 19.07.2016 г.

От ТУ-Варна съобщиха за Борса.bg, че в началото на следващата академична година ще бъде подписан договор за сътрудничество с Университета за информационни науки и технологии (УИНТ) „Св. Ап. Павел” в гр. Охрид, Македония. Обсъдена бе и възможността за организиране на съвместно обучение на студенти чрез сключване на споразумение за образователен франчайз, при което студенти от УИНТ да придобиват европейска диплома.

 

 

Ректорът на УИНТ, проф. д-р Нинослав Марина, и оперативният мениджър г-н Цветко Николовски, се срещнаха с академичното ръководство на ТУ-Варна и разгледаха лабораториите на Електротехническия факултет, на Факултета по изчислителна техника и автоматизация и тренажора на катедра „Корабоводене, управление на транспорта и опазване на чистотата на водните пътища”.

 

 

„Взаимен е интересът за развитие на сътрудничество в посока обмен на преподаватели и студенти по линия на програма ERASMUS+, съвместно обучение и научно ръководство на докторанти, съвместна работа по билатерални, мултилатерални и регионални проекти и по проекти на Европейския съюз, включително по програма „Хоризонт 2020” и по линия на предприсъединителните фондове на Европейския съюз”, споделиха от българската страна.

 

 

От ТУ-Варна обявиха, че в началото на академичната 2016/2017 година ще има следваща работна среща, на която ще бъде изготвена „пътна карта” за сътрудничество в областта на образованието, научните изследвания и иновациите и програма за сътрудничество за периода 2016-2020 г. по очертаните приоритетни направления.

 

 

Източник на снимковия материал: ТУ-Варна

HR новини

 • Луфтханза Техник София с отворена позиция за авиобояджия

  Луфтханза Техник София обяви свободна позиция за длъжност „Авиобояджия“ (Aircraft Painter). Необходимо е кандидатите да притежават компютърна грамотност, познания по английски език, както и тригодишен опит в сферата на авиобояджийството.

 • Асоциацията на автомобилните производители с нов председател

  Храбрин Иванчев е новият председател на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) на Общото събрание на организацията. Той пое длъжността от Александър Миланов, който бе председател три мандата.

 • Предстои есенен кариерен форум в СУ „Св. Климент Охридски“

  На 20 октомври 2020 г. Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Германо-Българската индустриално търговска камара организират есенен форум на кариерното развитие, информираха за Борса.bg от учебното заведение. Инженер.БГ също ще се включи.

 • Career Show обяви Топ 100 на HR професионалистите в България

  Малко след обявяването на 50-те най-добри работодатели в страната, Career Show стартира индекса „Топ 100 HR професионалисти в България“, чиято цел бе да се откроят личностите, които стоят зад създаването на най-добрите екипи и работна атмосфера у нас.

 • Един работен ден на Райна Върбанова от Сентилион

  Днешният гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ завършва образование в сферата на хуманитарните науки, но съдбата я отвежда в света на високотехнологичното оригинално оборудване. Сферата си на дейност тя възприема като извор на вдъхновение.

 • Career Show ще излъчи Топ 100 на HR професионалистите в България

  Career Show стартира индекса „Топ 100 HR професионалисти в България", съобщиха за Борса.bg организаторите. Целта на индекса е да покаже кои личности стоят зад създаването на най-добрите екипи и работна атмосфера у нас.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6