Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Тракия икономическа зона с проект за въглеродна неутралност 18.11.2020 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

Тракия икономическа зона (ТИЗ) край гр. Пловдив разработи проект за въглеродно неутрални индустриални зони, научи Борса.bg от интервю на изпълнителния директор на ТИЗ инж. Пламен Панчев пред телевизия Bloomberg.

 

 

ТИЗ стои в основата на Консорциума „Въглеродно неутрални индустриални паркове“, в който влизат още индустриалните зони в Бургас, Габрово и Хасково. Проектът на ТИЗ се базира на партньорството с немския институт Fraunhofer, Организацията на ООН за индустриално развитие (UNIDO), Българската агенция за инвестиции /БАИ/ и публично-частно партньорство с девет общини и три клъстера.

 

Целта на инициативата е създаването на по-привлекателна инвестиционна и иновационна среда, която от своя страна ще доведе до по-добри условия на труд и живот, заяви инж. Панчев.

 

Той посочи още, че в рамките на 10 г. ще бъде постигната въглеродна неутралност за поне една или две от частите на ТИЗ – резултат, който присъства в бъдещите планове на голяма част от компаниите в зоната.

 

Визията на проекта за „Индустриална зона Раковски“ например е до 2030 г. да се използва възобновяема енергия, в съчетание с традиционното електрозахранване. Предвижда се още оптимизиране консумацията на енергия, оптимизиране на енергийната ефективност на ниво промишлени сгради, както и разрешаване на всички проблеми, свързани с използването на водния ресурс.

 

Източник на снимковия материал: Тракия икономическа зона

HR новини

 • ManpowerGroup представя кариерните очаквания на младите таланти

  Кое е най-важното за младите хора при избора на работодател? Какво очакват студентите от бъдещите си ръководители? Разберете на онлайн събитието „Кариерните очаквания на младите таланти“ на 19 май от 18:00 ч.

 • Джи Пи Груп отново отваря вратите си за стажанти

  Джи Пи Груп обяви, че ще стартира своята стажантска програма, за която набира кандидати в София, Бургас, Шумен и Пловдив. Основната цел на стажа е да подкрепи студентите по пътя на тяхното образование, предоставяйки им практически опит в реална среда.

 • Един работен ден на Моника Пейчева от АК Магнит

  Новият гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ – Моника Пейчева, вече повече от 4 години работи като машинен оператор във водещата производствена компания АК Магнит. Вижте какво сподели тя пред екипа ни в следващите редове...

 • Обявиха 100-те най-влиятелни ИТ личности в България

  Обявени са победителите в класацията на Career Show Index „Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България”. Класацията има за цел да даде гласност на добрите примери в ИТ индустрията у нас и да поощри личностите, които полагат усилия, за да развиват сектора.

 • Нора Бешкова е новият мениджър „Търговски маркетинг“ на Девин

  Нора Бешкова поема позицията мениджър „Търговски маркетинг“ на Девин ЕАД. Тя ще ръководи и развива присъствието на марките DEVIN, Granini и Red Bull в над 35 000 обекта от търговската мрежа в цялата страна, научи Борса.bg от дружеството.

 • Сентилион внедрява нова cloud базирана ERP система

  „В един проект, който ще обхване всички отдели в компанията, ще оптимизираме, обновим и надградим съществуващите и установени практики в Сентилион, за да докажем за пореден път, че иновацията е в сърцата на всички служители“, коментираха от Сентилион.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6