Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Тракия икономическа зона с проект за въглеродна неутралност 18.11.2020 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

Тракия икономическа зона (ТИЗ) край гр. Пловдив разработи проект за въглеродно неутрални индустриални зони, научи Борса.bg от интервю на изпълнителния директор на ТИЗ инж. Пламен Панчев пред телевизия Bloomberg.

 

 

ТИЗ стои в основата на Консорциума „Въглеродно неутрални индустриални паркове“, в който влизат още индустриалните зони в Бургас, Габрово и Хасково. Проектът на ТИЗ се базира на партньорството с немския институт Fraunhofer, Организацията на ООН за индустриално развитие (UNIDO), Българската агенция за инвестиции /БАИ/ и публично-частно партньорство с девет общини и три клъстера.

 

Целта на инициативата е създаването на по-привлекателна инвестиционна и иновационна среда, която от своя страна ще доведе до по-добри условия на труд и живот, заяви инж. Панчев.

 

Той посочи още, че в рамките на 10 г. ще бъде постигната въглеродна неутралност за поне една или две от частите на ТИЗ – резултат, който присъства в бъдещите планове на голяма част от компаниите в зоната.

 

Визията на проекта за „Индустриална зона Раковски“ например е до 2030 г. да се използва възобновяема енергия, в съчетание с традиционното електрозахранване. Предвижда се още оптимизиране консумацията на енергия, оптимизиране на енергийната ефективност на ниво промишлени сгради, както и разрешаване на всички проблеми, свързани с използването на водния ресурс.

 

Източник на снимковия материал: Тракия икономическа зона

HR новини

 • Един работен ден на инж. Р. Василев от R&M България Производство

  „Здравей, Радо, имаме казус“, така започва обикновено денят ми, защото това е длъжност, която ти дава възможност да си там, където са проблемите и въпросите, чийто отговор не винаги знаеш“ – така описва своята професия инж. Радостин Василев.

 • Все повече хора се насочват към ИТ сектора през 2020 спрямо 2019

  Наблюдава се масово кариерно преориентиране на професионалисти към ИТ сектора без предишен опит в него, предизвикано от COVID-19, споделиха пред Борса.bg организаторите на едно от водещите кариерни изложения у нас Career Show.

 • Career Show обяви победителите в Career Show Awards 2020

  Рекордните 326 кандидатури се бориха в 50 категории за престижната награда за най-добър работодател на България за 2020, а победителите вече са ясни, информираха за Борса.bg организаторите на конкурса Career Show Awards.

 • Промяна в производственото ръководство на Multivac

  В ролята си на производствен вицепрезидент, д-р Кристиан Лау поема отговорността за производството на групата Multivac. Като част от задълженията си, той ще бъде управител на две дъщерни дружества – Мултивак Лехашау и Мултивак България Продакшън.

 • Career Show 2020 ще се проведе изцяло онлайн

  Предвид мерките за ограничение на разпространението на COVID-19 кариерното изложение за квалифицирани кадри Career Show 2020 ще се проведе изцяло онлайн, информираха за Борса.bg организаторите. Събитието ще се проведе на 24 и 25 ноември.

 • Стартира Лидерска академия „Успяваме в България“

  Стартира седмото издание на Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ), информира за Борса.bg ПР агенция Интеримидж. Тази година рекорден брой са подадените кандидатури на дами, желаещи да се включат в програмата.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6