Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Топлофикация София подготвя нови инвестиционни проекти през 2019 06.02.2019 г.

През 2019 г. Топлофикация София ще продължи с реализацията на големи инвестиционни проекти, като планира инвестиции за 106.4 млн. лв. Основните приоритети на компанията са насочени в две основни направления – модернизация на производствените мощности в топлоцентралите и рехабилитация на топлопреносната мрежа, информираха за Борса.bg от акционерното дружество.

 

 

Допълнително са предвидени 9.4 млн. лв. за „Ремонтна програма“, която включва рехабилитация на 26.9 km от топлопреносната мрежа.

 

Топлофикация София ще продължи изграждането на Инсталацията за комбинирано производство на енергия в София с оползотворяване на RDF гориво и внедряването на софтуерната програма „Termis”, чрез която ще се постигне оптимизиране преноса на топлинна енергия.

 

От дружеството планират и въвеждане на информационна система за цялостно управление на ресурсите, като през 2018 г. стартира внедряване на на система за мониторинг и управление.

 

„Предлаганите услуги ще допринесат както за повишаване удовлетвореността на потребителите, така и за подобряване на събираемостта на вземанията”, коментираха от Топлофикация София. 

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Шнайдер Електрик с нов регионален мениджър в България

  Компанията, специалист в областта на енергийния мениджмънт и автоматизацията, Шнайдер Електрик има нов регионален мениджър за българския, албанския, македонския и косовски пазар. Радослав Кошков е новият регионален мениджър.

 • Нов изпълнителен директор оглави Луфтаханза Техник София

  Нов главен изпълнителен директор застава начело на Луфтаханза Техник София. Поста официално зае г-н Торстен Раабе, съобщиха за Борса.bg от българското дружество, част от международната самолетна компания Lufthansa.

 • VOSS търси 500 служители за завода си в Ловеч

  Немската компания VOSS Automotive търси да назначи около 500 служители за новата си производствена база в с. Баховица, Ловеч. Компанията ще наема своите работници от 4 региона – Ловеч, Плевен, Севлиево и Троян, като ще им осигурява безплатен транспорт.

 • Фесто Производство спечели първо място на Годишните HR награди

  На 31 януари 2019 г. се проведе церемонията по връчването на Годишните HR награди на Българска асоциация за управление на хора. Първо място в категория „Най-добър проект за интегриране на образованието в бизнеса за 2018 г.“ грабна Фесто Производство.

 • АЗ и МТСП организират форуми за привличане на българи чужбина

  Министерството на труда и социалната политика (МТСП) и Агенцията по заетостта (АЗ) ще организират кариерни форуми през 2019 г. с цел привличане на българите в чужбина към професионална реализация в България, съобщиха за Борса.bg от АЗ.

 • Все повече чуждестранни инженери и техници работят в България

  Все повече се засилва тенденцията висококвалифицирани кадри от съседнина България държави да намират работа в страната. През 2018 г. ръстът на желаещите чужденци да стъпят на българския пазар на труда се е увеличил почти тройно.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6