Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

ТЕЦ „Марица-изток“ 2 намалява вредните емисии за 350 000 лева 14.01.2020 г.

Държавната ТЕЦ „Марица-изток“ 2 планира да инвестира 350 000 лева без ДДС за внедряване на система за подобряване на горивния процес и намаляване на емисиите от азотен оксид (NOx), научи Борса.bg. Това стана ясно от публикувана обява на сайта на Агенцията по обществени поръчки.

 

 

Централата се нарежда сред най-замърсяващите съоръжения в България, генерирайки не само NOx, но и големи количества фини прахови частици. Новата система ще трябва да обхване петия енергиен блок на ТЕЦ „Марица-изток“ 2. Инвестицията предвижда въвеждането на алгоритми, измервания и управление на клапи за въздух, с което да се подобри горивния процес и да се намалят емисиите от азотен оксид.

 

От топлоелектрическата централа ще изискват от кандидатите да са изпълнили поне един идентичен или сходен проект през последните три години. Срокът за изпращане на офертите е 5 февруари 2019 г., като документите ще бъдат отворени на следващия ден.

 

Източник на снимковия материалpixabay.com

HR новини

 • Предстои изложението за работодатели „Стажове“ в ТУ-София

  За девета поредна година Център „Кариера и възпитаници (Алумни)“ към Технически университет – София (ТУ-София) организира изложението за работодатели „Стажове“, информираха за Борса.bg от учебното заведение.

 • Рaйна Крапчанска е новият HR мениджър на BHTC България

  Г-жа Крапчанска ще отговаря за развитието на глобалната HR политика на компанията, за обучителните програми и за превръщането на развойния център на BHTC България в предпочитано място за усъвършенстване на висококвалифицирани инженери.

 • Кои работодатели ще увеличат работната сила през 2020?

  Българските работодатели ще посрещнат новото десетилетие оптимистично, като увереността им за наемане на служители през първото тримесечие на новата 2020 г. се очаква да е положителна във всички индустрии и региони в страната, научи Борса.bg от ManpowerGroup.

 • Един работен ден на инж. Маргарита Николова от БКК 95

  Какви са предимствата да си дама в един предимно мъжки свят – този на инженерите? Как старанието и концентрацията на жената-инженер ѝ помагат да се справя успешно както с работата, така и с грижата за семейството споделя Инж. Маргарита Николова от БКК 95.

 • Един работен ден на инж. Румен Христов от Стам Лтд

  Да си инженер „Динамични и автоматизирани решения за складове“ изисква работа на пълен работен ден, а понякога и след това. За инж. Румен Христов от Стам Лтд удовлетворението от безупречно изпълнен проект едно от нещата, които поддържат желанието му да се развива.

 • Предстоят Годишните HR награди на БАУХ за 2019

  И тази година Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) ще награди най-успешните професионалисти и проекти в областта на управлението на човешките ресурси, научи Борса.bg от Българска стопанска камара (БСК).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6