Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ отчете рекордно производство 05.08.2022 г.

Топлоелектрическата централа (ТЕЦ) „КонтурГлобал Марица Изток 3“ отчете рекордно производство на електроенергия през първото полугодие на т.г., научи Борса.bg. Потреблението е с 24% повече спрямо същия период на миналата година, което се дължи на високите летни температури през сезона. Това е и най-високото нетно производство на електроенергия за последните 10 години.

 

 

Високото производство на ел. енергия е предпоставка за сериозно натоварване на електроенергийната система на страната, но отново подчертава ключовото значение на електроцентралите в комплекса Марица Изток за гарантиране сигурността на снабдяването с достъпна електроенергия от независими местни източници.

 

„Нашата централа е важна част от електроенергийната система на България и това е изключителна отговорност. Продължаваме да работим за гарантиране на енергийната сигурност на страната в този период на сериозни предизвикателства не само у нас, но и в цяла Европа. Правим всичко необходимо да поддържаме съоръженията в отлично състояние, за да можем да продължим да работим ефективно и сигурно дори и в най-критичните месеци“, подчерта Александър Желев, главен инженер на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

 

За първите шест месеца на годината топлоелектрическата централа е осигурила 12.3% от общо произведената в страната електрическа енергия – достатъчно да покрие средното потребление на над 1.3 млн. български домакинства, или почти половината жители на България. 

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в КонтурГлобал Марица Изток 3 АД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: unsplash.com

HR новини

 • Начело на SAP България застава Здравко Пешаков

  Здравко Пешаков e новият управляващ директор на SAP България, научи Борса.bg. По-този начин компанията предприема целенасочена стъпка към излъчването на динамичен лидер в България, който притежава богат опит и експертиза.

 • В Интер Експо Център се проведе HR week 2022

  От 11 до 15 юли се проведе HR week 2022 в Интер Експо Център –София, научи Борса.bg. Oрганизатор на събитието бе To The Top agency. В рамките на форума се проведоха 4 семинара с доказани професионалисти в конкретните области, които споделиха повече за трудностите.

 • Career Show организира дискусионен форум за работата от вкъщи

  На 21 юли 2022 г. се проведе онлайн събитието Remote, организирано от Career Show и насочено към дистанционната работа. Основната тема бе новото „нормално“ и дали офис атмосферата може да бъде заменима? Водещи работодатели споделиха съвети.

 • Качествата на добрия HR специалист според NSR – HR & Consulting

  Терминът „управление на човешките ресурси“ описва мениджмънта и развитието на служителите в една организация. Тук се включват всички дейности, които са свързани с управлението на човешкия капитал в организацията.

 • С празнична церемония Manpower България откри новия си офис

  В края на месец юни т.г. Manpower България организира празнична церемония по случай откриването на новия си офис в гр. София, научи Борса.bg. Събитието се състоя в Бизнес център GORA(Green Office and Residential Area), където е и новооткритият им офис.

 • Социална кампания на Career Show стимулира мотивацията

  За втора година екипът на Career Show обединява родни популярни лица в социалната си кампания под наслов #СтигаМрънка, научи Борса.bg. Известни личности, творци и инфлуенсъри се включиха в инициативата, която цели да провокира хората в посока развитие.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6