Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Теси бе партньор на кампания за безопасно пътуване на децата 04.12.2019 г.

Теси стана партньор на кампанията „С предпазен колан на задната седалка“, съобщиха за Борса.bg от българската компания. Инициативата е на Община Шумен и се проведе под патронажа на Президента на Република България, г-н Румен Радев. В нея се включиха редица компании, институции и медии.

 

 

Кампанията е насочена към учениците от начален етап на обучение, но също цели да привлече вниманието на родителите и обществото.

 

На 29 ноември 2019 г. завърши поредният етап от инициативата. В него Теси взе участие, като представи инициативата пред децата от четири първи класа от две училища. Акцията се проведе сред първокласници от гр. Шумен и други градове от общината в периода от 11 до 29 ноември 2019 г. Представянето на кампанията бе с интерактивна презентация, в която активно участваха и децата. Целта на презентацията е подрастващите да повишат познанията си за безопасното пътуване и за нуждата от поставяне на предпазни колани в автомобила. Инициативата цели също да обърне внимание и на последиците от липсата на поставяне на предпазен колан и от родителите.

 

От Теси призоваха всяко дете да стане „Инспектор по коланите“. По този начин те ще обръщат внимание на всички пътници в автомобила, което оказва благоприятно влияние върху организационните умения и развива и чувство за отговорност у децата.

 

През 2019 г. общо 2400 деца от 1-ви до 4-ти клас от 11 училища в гр. Шумен преминаха обучение. Близо 90 бяха доброволците от компании и институции, които се срещнаха с учениците, за да им обяснят по атрактивен начин как да пътуват безопасно в автомобила. Децата научиха и защо е важно да седят на задната седалка, където да бъдат разположени на повдигаща седалка или на столче, както и да поставят предпазен колан.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в Теси ООД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: pixbay.com

HR новини

 • Предстои изложението за работодатели „Стажове“ в ТУ-София

  За девета поредна година Център „Кариера и възпитаници (Алумни)“ към Технически университет – София (ТУ-София) организира изложението за работодатели „Стажове“, информираха за Борса.bg от учебното заведение.

 • Рaйна Крапчанска е новият HR мениджър на BHTC България

  Г-жа Крапчанска ще отговаря за развитието на глобалната HR политика на компанията, за обучителните програми и за превръщането на развойния център на BHTC България в предпочитано място за усъвършенстване на висококвалифицирани инженери.

 • Кои работодатели ще увеличат работната сила през 2020?

  Българските работодатели ще посрещнат новото десетилетие оптимистично, като увереността им за наемане на служители през първото тримесечие на новата 2020 г. се очаква да е положителна във всички индустрии и региони в страната, научи Борса.bg от ManpowerGroup.

 • Един работен ден на инж. Маргарита Николова от БКК 95

  Какви са предимствата да си дама в един предимно мъжки свят – този на инженерите? Как старанието и концентрацията на жената-инженер ѝ помагат да се справя успешно както с работата, така и с грижата за семейството споделя Инж. Маргарита Николова от БКК 95.

 • Един работен ден на инж. Румен Христов от Стам Лтд

  Да си инженер „Динамични и автоматизирани решения за складове“ изисква работа на пълен работен ден, а понякога и след това. За инж. Румен Христов от Стам Лтд удовлетворението от безупречно изпълнен проект едно от нещата, които поддържат желанието му да се развива.

 • Предстоят Годишните HR награди на БАУХ за 2019

  И тази година Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) ще награди най-успешните професионалисти и проекти в областта на управлението на човешките ресурси, научи Борса.bg от Българска стопанска камара (БСК).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6