Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Сърбия ще участва в следващото Световно изложение в Осака 19.04.2022 г.

In English  In Macedonian  In Romanian  In Serbian

 

Сърбия ще участва на следващото Световно изложение в Осака през 2025 г., научи Борса.bg от Balkanengineer.com. Столицата Белград е заявила кандидатура за домакинство в специализираното Експо 2027 и при одобрение това ще бъде голяма чест и шанс за развитието на страната.

 

 

Сърбия взе участие и на Експо 2020 в Дубай под мотото „Сърбия създава идеи – Вдъхновени от миналото, Ние оформяме бъдещето“, като бе домакин на над 1.2 милиона посетители.

Сърбия постигна впечатляващи резултати от световната премиера на невероятната научна и технологична иновация „Metahuman – виртуално възраждане на праисторическия човек от Лепенски вир”, до представянето на първото игрално селище, което ще бъде построено в Белград. Индустрията за производство на видеоигри е най-бързо развиващият се отрасъл на творческите индустрии в страната. 

 

Сърбия е наричана „Силиконовата долина на Балканите“ и е една от петте най-добри дестинации за дигитални номади в света. Талантите в творческите индустрии, като индустриалния и графичен дизайн, игрите, софтуерния дизайн, през живописта и визуалните изкуства, до сценичните изкуства, филмите и музиката, са наистина многобройни.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Начело на SAP България застава Здравко Пешаков

  Здравко Пешаков e новият управляващ директор на SAP България, научи Борса.bg. По-този начин компанията предприема целенасочена стъпка към излъчването на динамичен лидер в България, който притежава богат опит и експертиза.

 • В Интер Експо Център се проведе HR week 2022

  От 11 до 15 юли се проведе HR week 2022 в Интер Експо Център –София, научи Борса.bg. Oрганизатор на събитието бе To The Top agency. В рамките на форума се проведоха 4 семинара с доказани професионалисти в конкретните области, които споделиха повече за трудностите.

 • Career Show организира дискусионен форум за работата от вкъщи

  На 21 юли 2022 г. се проведе онлайн събитието Remote, организирано от Career Show и насочено към дистанционната работа. Основната тема бе новото „нормално“ и дали офис атмосферата може да бъде заменима? Водещи работодатели споделиха съвети.

 • Качествата на добрия HR специалист според NSR – HR & Consulting

  Терминът „управление на човешките ресурси“ описва мениджмънта и развитието на служителите в една организация. Тук се включват всички дейности, които са свързани с управлението на човешкия капитал в организацията.

 • С празнична церемония Manpower България откри новия си офис

  В края на месец юни т.г. Manpower България организира празнична церемония по случай откриването на новия си офис в гр. София, научи Борса.bg. Събитието се състоя в Бизнес център GORA(Green Office and Residential Area), където е и новооткритият им офис.

 • Социална кампания на Career Show стимулира мотивацията

  За втора година екипът на Career Show обединява родни популярни лица в социалната си кампания под наслов #СтигаМрънка, научи Борса.bg. Известни личности, творци и инфлуенсъри се включиха в инициативата, която цели да провокира хората в посока развитие.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6