Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Сърбия сключва сделки за изграждане на пътна и ЖП инфраструктура 26.05.2017 г.

In English.   In Macedonian.   In Romanian.   In Serbian.

 

Сръбският министър на инфраструктурата Зорана Михайлович обяви, че правителството очаква да сключи сделки за пътно и железопътно строителство с обща стойност от 3.2 милиарда евро с Китай по време на предстоящото посещение на премиера Александър Вучич в азиатската страна.

 

 

Правителството ще подпише споразумение за 700 млн. щатски долара за реконструкцията на железопътната линия Нови Сад-Суботица, свързваща Белград с Будапеща, както и договори за изграждане на участъци Прелина - Позега и Позега - Боляре на магистралата Бар - Белград, заяви още Михайлович във видеофайл, публикуван на уеб сайта на сръбския обществен телевизионен оператор Radio Televizija Srbije (RTS).

 

„По този начин общата стойност на инфраструктурните проекти, изпълнявани от Сърбия и Китай, ще се увеличи до 5.6 милиарда евро“, каза Михайлович. „Ремонтно-възстановителните дейности по секцията Нови Сад-Суботица на железопътната линия Белград-Будапеща ще започнат още тази година“, добави още тя. 

 

По време на срещата с китайския премиер Ли Къцян и президента Си Дзинпин в Пекин, Вучич ще обсъди още приватизацията на медодобивната компания и леярна RTB Bor.

 

Източник на снимковия материал: freeimages.com

HR новини

 • Стартира HR Академията на Atos

  В края на февруари стартира HR Академията на Atos, научи Борса.bg от организаторите. Академията ще включва 15 лекции на интересни HR теми – Employer branding, Recruitment and Sourcing, Payroll, Workforce mangement, Learning and Development и много други.

 • ЧЕЗ България получи награда от Employer Branding Awards 2021

  За поредна година ЧЕЗ България взе участие в Годишните награди на b2b Media – Employer Branding Awards 2021. В тазгодишното издание компанията зае трето място в категорията Employer Branding Innovation in Pandemic със своя проект „Енергия за бъдещето“.

 • Един работен ден на Полина Христова от Top Skills Recruiment

  Какво е необходимо, за да бъде процесът по подбор на кадри възможно най-ефективен? Ние можем дадем отговор – нужен е умел медиатор между работодателите и кандидатите. Тази амбициозна, но интригуваща професионална роля успешно изпълнява Полина Христова.

 • Отличиха HR стратегията на R&M България Производство

  На онлайн церемония, която се прове на 12 февруари 2021 г., производствената компания Райхле и Де-Масари България Пръдакшън бе удостоена с приза „HR стратегия на годината“ в конкурса Employer Branding Awards 2021 на B2B Media.

 • Schneider Electric България с приз от Employer Branding Awards

  Schneider Electric България завоюва второ място в категорията Employer of the Year на годишните награди Employer Branding Awards 2021 на b2b Media. Наградите отличават постиженията в областта на изграждането и утвърждаването на работодателския бранд.

 • Каква е била детската мечта на инж. Димитров от Агрополихим?

  Ако между работата и хобито си можем да сложим знак за равенство, а професията надминава очакванията ни, то сме от онези щастливци, които смело могат да заявят, че са реализирали своята детска мечта. Точно както госта в рубриката ни „Ако (не) бях инженер…“.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6