Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Сърбия с план за съоръжения за отпадъци и пречистване на води 21.10.2020 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

Министерството на опазването на околната среда на Сърбия, съвместно с местните самоуправления в страната, е изготвило проектно-техническа документация за изграждането на 29 пречиствателни станции за отпадъчни води и 11 общински съоръжения за преработка на отпадъци, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 

 

Стана ясно още, че за целта е осигурена финансова помощ от Банката за развитие на Съвета на Европа в размер на 500 млн. евро. Сръбското министерство е осигурило международно финансиране чрез безвъзмездни средства или заеми за пет града в страната – Кралево, Ниш, Чачак, Крагуевац и Лесковац, където ще бъдат изградени съоръжения за преработка на отпадъчни води, както и ще бъдат разширени канализационните системи. Допълнителни средства се търсят и за други населени места – Нови пазар, Зренянин, Инджия, Стара Пазова, Врнячка Баня, Валево, Сомбор и Сремска Митровица.

 

В момента тече подготовката на проектите на съоръжения за пречистване на отпадъчни води в Прокупле, Горни Милановац, Канджиза, Хоргош, Лебане, Свърлиг, Деспотовац, Топола и Мионица.

 

Източник на снимковия материал: freepik.com

HR новини

 • Веселин Троянов поема управлението на Check Point у нас

  Веселин Троянов има над 13-годишен професионален опит в сферата на информационните технологии. Той ще отговаря за развитието на бизнеса в страната, както и за укрепването на пазарните позиции и ускоряването на растежа на фирмата.

 • Кандитатствайте за стажантската програма на Schneider Electric

  Schneider Electric обяви старта на своята нова стажантска програма Be Smart. Start!, съобщиха за Борса.bg от Шнайдер Електрик България. Тя предлага 12-месечни платени стажове за млади специалисти в различни области – анализ на данни, автоматизация и човешки ресурси.

 • Инвестиции през 2020 разкриват над 4300 нови работни места

  През 2020 г. по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) са сертифицирани проекти на стойност над 1 милд. лв., които ще разкрият 4351 нови работни места у нас, научи Борса.bg от Министерство на икономиката (МИ). Сертифицираните по ЗНИ проекти са 34 на брой.

 • Paysafe отваря нов офис в България

  Haй-гoлямaтa coфтyepнa ĸoмпaния y нac – Рауѕаfе – отваря нoв oфиc в България, научи Борса.bg от компанията. Той ще бъде ситуиран в гр. Варна. Новият офис e c плoщ oт 1600 ĸвaдpaтни мeтpa и щe ce нaмиpa в бизнec цeнтъp Vаrnа Тоwеrѕ.

 • Кои са тенденциите в HR през 2021

  2020 година бе белязана от световна пандемия и приоритетите на HR лидерите и работещите в сферата на Човешките ресурси трябваше бързо да се преориентират. Кои са HR тенденциите, които ще бъдат във фокуса през настоящата 2021 г., споделя г-н Бриан Кроп (Brian Kropp).

 • Има нужда от нaд 23 000 нoви paбoтни места в софтуерния сектор

  Въпреки COVID кризата, ръстът на софтуерния сектор през 2020 г. продължава да е висок – 10% и има потребност от нoви нaд 23 000 paбoтни мecтa в cлeдвaщитe пeт гoдини y нac, научи Борса.bg от Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6