Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Сърбия осигурява благоприятни условия за технологичните стартъпи 01.07.2020 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

През последното десетилетие редица технологични предприемачи са стартирали свои компании в Сърбия, научи Борса.bg от BalkanEnginner.com, който цитира Бранко Милутинович, един от основателите на водещата гейминг компания в Западните Балкани – Nordeus.

 

 

Според Милутинович условията за стартиращите компаниите в Белград са се развили значително – освен в сферата на игрите, има разнообразие от сектори и бизнес модели, категоричен е собственикът на Nordeus.

 

Изпълнителният директор на развойния център на Майкрософт в Белград – Драган Томич, коментира пред изданието, че условията в сръбската столица се доближават до тези в американския щат Сиатъл, факт, който той отдава на техническите дисциплини, които учениците започват да изучават в училище от 11-годишна възраст.

 

В технологичния сектор в страната са наети близо 75 000 души, сочи статистика на Евростат. Освен връщащите се сръбски специалисти от чужбина, една четвърт от работната ръка в страната са т. нар. чуждестранни „цифрови номади“, пише още FinancialTimes.com.

 

Източник на снимковия материал: freepik.com

HR новини

 • Луфтханза Техник София с отворена позиция за авиобояджия

  Луфтханза Техник София обяви свободна позиция за длъжност „Авиобояджия“ (Aircraft Painter). Необходимо е кандидатите да притежават компютърна грамотност, познания по английски език, както и тригодишен опит в сферата на авиобояджийството.

 • Асоциацията на автомобилните производители с нов председател

  Храбрин Иванчев е новият председател на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) на Общото събрание на организацията. Той пое длъжността от Александър Миланов, който бе председател три мандата.

 • Предстои есенен кариерен форум в СУ „Св. Климент Охридски“

  На 20 октомври 2020 г. Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Германо-Българската индустриално търговска камара организират есенен форум на кариерното развитие, информираха за Борса.bg от учебното заведение. Инженер.БГ също ще се включи.

 • Career Show обяви Топ 100 на HR професионалистите в България

  Малко след обявяването на 50-те най-добри работодатели в страната, Career Show стартира индекса „Топ 100 HR професионалисти в България“, чиято цел бе да се откроят личностите, които стоят зад създаването на най-добрите екипи и работна атмосфера у нас.

 • Един работен ден на Райна Върбанова от Сентилион

  Днешният гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ завършва образование в сферата на хуманитарните науки, но съдбата я отвежда в света на високотехнологичното оригинално оборудване. Сферата си на дейност тя възприема като извор на вдъхновение.

 • Career Show ще излъчи Топ 100 на HR професионалистите в България

  Career Show стартира индекса „Топ 100 HR професионалисти в България", съобщиха за Борса.bg организаторите. Целта на индекса е да покаже кои личности стоят зад създаването на най-добрите екипи и работна атмосфера у нас.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6