Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Сърбия обяви търг за доставка на електрически влакове 25.02.2021 г.

In English  In Macedonian  In Romanian  In Serbian

 

Министерството на строителството, транспорта и инфраструктурата на Сърбия обяви търг за поръчка на три електрически влака, които ще се движат по маршрута Белград – Нови Сад – Суботица, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 

 

Според тръжната документация транспортните средства трябва да бъдат с дължина от 100 m (± 5) и с минимум 300 (± 5) седалки от първа и втора класа, да са снабдени с отопление и звукоизолация, външно и интериорно LED осветление, електрически плъзгащи се врати, тоалетни за хора с увреждания, по два бара с устройства за топли напитки и възможност за електронно плащане, Wi-Fi връзка, система за резервация на местата и др.

 

Събирането на оферти продължава до 15 март 2021 г. Крайният срок за доставката на първия влак е 31 октомври 2021 г., а за останалите два – до 31 декември т.г.

 

На 6 януари т.г. министърът на строителството, транспорта и инфраструктурата на Сърбия Томислав Момирович и посланикът на Китай в Сърбия Н. Пр. Чен Бо подписаха меморандум за доставка на транспортни средства от Китай. Той представлява споразумение за сътрудничество за потенциални поръчки на електрически влакове със скорост от 200 km/h за бъдещата железопътна линия Белград Център-Нови Сад-Суботица, припомня сръбското издание eKapija.com.

 

Източник на снимковия материал: freepik.com

HR новини

 • Айгер Инженеринг търси своя нов HR специалист

  Като част от екипа на Айгер Инженеринг ще можете да се запознаете с необятния свят на новите технологии, да усвоите полезни компетентности или да надградите своите познания чрез богатата обучителна програма на компанията.

 • IMI България с материално дарение за МБАЛ – Ботевград

  IMI България за четвърти път оказа своята подкрепа към Многопрофилна болница за активно лечение – Ботевград. Дружеството направи дарение на кислородни концентратори за COVID отделението в местното лечебно заведение.

 • Гласувайте за най-влиятелните ИТ личности в България

  Публичен вот определя 100-те най-влиятелни ИТ личности в България според класацията на Career Show Index, информираха за Борса.bg организаторите на Career Show Tech – водещото кариерно събитие за квалифицирани ИТ специалисти, което ще се проведе онлайн.

 • Един работен ден на д-р Самуил Бенатов

  Как преминава работното му ежедневие, на какво се базират успешните отношения с клиентите и каква е ролята на защитата на обектите на интелектуална собственост, пред Инженер.bg разказа д-р Самуил Бенатов от Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“.

 • Top Employers Institute за първи път в България

  На 8 април от 14:00 до 18:00 ч. Top Employers Institute за първи път ще се качат на виртуалната сцена на Business Talks Better & Beyond в България, научи Борса.bg от организаторите. Събитието е насочено към всички, които искат да научат глобалните HR трендовe.

 • „Национални дни на кариерата“ ще се проведат виртуално

  На 8 април 2021 г. от 11 часа ще се проведе един от най-големите кариерни форуми у нас - „Национални дни на кариерата“, научи Борса.bg от Технически университет – Габрово (ТУ-Гарово). Учебното заведение е партньор на събитието.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6