Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Сърбия ще изгражда ветрогенераторен парк с мощност от 104.5 MW 11.10.2017 г.

In English.   In Macedonian.   In Romanian.   In Serbian.

 

Израелската компания Enlight Renewable Energy ще строи ветрогенераторна централа с мощност от 104.5 MW в сръбската община Ковачица (Kovačica). Общата стойност на проекта е 189 млн. евро, научи още Борса.bg от информация на BalkanEngineer.com.

 

Новата централа, която се планира да бъде в действие до края на 2018 г., ще разполага с 38 вятърни турбини. Мащабният проект ще бъде финансиран от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), Erste Bank Сърбия, Erste Group и Enlight Renewable Energy.

 

 

Благодарение на ветрогенераторната централа в Ковачица годишните емисии на CO2 в Сърбия ще се намалят с около 247 000 t. Това ще помогне на страната да постигне своята амбициозната цел за увеличаване на дела на потреблението на енергия от възобновяеми източници до 27% до 2020 г.

 

Enlight Renewable Energy, част от една от най-големите холдингови компании в Израел, има изпълнени над 150 проекта в Израел и в Европа с капацитет над 200 MW.

 

Източник на снимковия материал: Enlight Renewable Energy

HR новини

 • Кариерен път в различни направления предлага АББ България

  Задължително ли е инженер да се развива в областта на инженеринга, ако иска да стартира професионалния си път в голяма международна компания? Отговор на този въпрос дадоха за Борса.bg от АББ България, компания, в която развиват и предлагат многобройни възможности.

 • 25% от стажантите в Овергаз остават на работа в компанията

  Платеният стаж е един от основните източници на кадри за Овергаз, най-голямата газоразпределителна компания у нас, а преди броени дни традиционната Стажантска академия на предприятието стартира за 12-и път, информираха за Борса.bg от дружеството.

 • Кока-Кола ХБК България е с нов директор

  Юpг Бypĸxaлтep е нoвият изпълнитeлeн диpeĸтop на Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България, информираха от компанията. Ръководната позиция той поема, след като 2 години работи като директор „Продажби" в Кока-кола ХБК в Сърбия и Черна гора.

 • R&M разкрива 100 нови работни места до края на 2018 г.

  „Райхле и Де-Масари България Пръдакшън, българският клон на швейцарската група Reichle & De-Massari AG (R&M), стартира разширение на производството си у нас, което включва и наемане на още 100 служители”, съобщи управителят на българското дружество.

 • Свободна позиция за проектант обяви Химкомплект-Инженеринг АД

  Една от водещите инженерингови компании в България, с над 55 годишен опит в промишленото проектиране – Химкомплект-Инженеринг АД, търси да назначи строителен инженер на трудов договор, обявиха за Борса.bg от КИИП.

 • Софийска вода с нов изпълнителен директор

  Васил Тренев е новият изпълнителен директор на Софийска вода, обявиха за Борса.bg водоразпределителното дружество. Той заема мястото на досегашния ръководител Арно Валто де Мулиак, който се ще се присъедини към ръководството на Veolia Water Technologies.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6