Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Сърбия ще изгражда ветрогенераторен парк с мощност от 104.5 MW 11.10.2017 г.

In English.   In Macedonian.   In Romanian.   In Serbian.

 

Израелската компания Enlight Renewable Energy ще строи ветрогенераторна централа с мощност от 104.5 MW в сръбската община Ковачица (Kovačica). Общата стойност на проекта е 189 млн. евро, научи още Борса.bg от информация на BalkanEngineer.com.

 

Новата централа, която се планира да бъде в действие до края на 2018 г., ще разполага с 38 вятърни турбини. Мащабният проект ще бъде финансиран от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), Erste Bank Сърбия, Erste Group и Enlight Renewable Energy.

 

 

Благодарение на ветрогенераторната централа в Ковачица годишните емисии на CO2 в Сърбия ще се намалят с около 247 000 t. Това ще помогне на страната да постигне своята амбициозната цел за увеличаване на дела на потреблението на енергия от възобновяеми източници до 27% до 2020 г.

 

Enlight Renewable Energy, част от една от най-големите холдингови компании в Израел, има изпълнени над 150 проекта в Израел и в Европа с капацитет над 200 MW.

 

Източник на снимковия материал: Enlight Renewable Energy

HR новини

 • Присъединете се към Ники ЕООД и инвестирайте в своето бъдеще

  Ники ЕООД търси да присъедини към своя многочислен екип висококвалифицирани, мотивирани и амбициозни специалисти, които да бъдат проводник на фирмената култура и традиции, обявиха за Борса.bg от компанията.

 • Ocado Technology увеличава тройно екипа си в България

  Технологичната компания Ocado Technology ще утрои екипа на софтуерния си център в София от сегашните 50 на 150 инженери и ще смени своя офис. „Това е правилният момент за нас да основем свой самостоятелен център в София", заявиха за Борса.bg от компанията.

 • Как да напишем ефективно мотивационно писмо

  „Пишейки мотивиран текст, с който да впечатлите вашите бъдещи работодатели, трябва да сте уверени в намеренията си и от думите ви да личи, че сте готови да поемете отговорностите на съответната позиция“, обясниха HR-специалистите от Холанд Хайърс.

 • Нестле България организира CV работилница

  На 13 и 14 март 2018 г. ще се проведе поредното издание на кариерната работилница на Нестле България със заглавие „Национални дни на кариерата 2018 – Добра кариера, Добър живот”, организирана от JobTiger, съобщиха за Борса.bg организаторите.

 • Специалисти ще се обучават в сферата на енергийната ефективност

  Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) ще бъде сътрудник по проекта „Young Energy Europe” (YEE), чрез който млади специалисти от различни браншове ще се обучават в сферата на енергийната ефективност, съобщиха за Борса.bg от ГБИТК.

 • BULATSA набира кандидати за „Ръководител на полети”

  Компания BULATSA започна пролетната си сесия по набиране на кандидати за длъжността „Ръководител на полети” с „Дни на отворените врати”, които ще се проведат на 28 февруари и на 7 март 2018 г., съобщиха от ТУ – София.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6