Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Ще бъде създадена Агенция за научни изследвания и иновации 18.09.2020 г.

Правителството одобри постановление за създаването на Държавна агенция за научни изследвания и иновации, която ще бъде специализиран орган към Министерския съвет, съобщава Investor.bg.

 

 

Тя ще разработва и изпълнява политиката по научни изследвания, иновации и трансфер на технологии в България.

В срок от два месеца правителството трябва да приеме и Устройствен правилник на новата структура, уточняват от пресслужбата на кабинета.

 

Очаква се Агенцията да обедини и концентрира усилията на българските институции в сфери като приложни научни изследвания, подкрепа на иновации и иновационната инфраструктура, както и взаимодействие между наука и реален сектор. 

 

Създаването на държавния орган бе предложено през юли с идеята да играе ролята на специализиран орган, подчинен на Министерския съвет, който да ръководи и изпълнява държавната политика в сектора на изследвания, иновациите и технологиите, пише още Investor.bg.

 

Източник на снимковия материал: freepik.com

HR новини

 • Career Show Awards – жури и публичен вот определят победителите

  Експертно жури и публичен вот ще определят победителите в наградите за най-добър работодател в България – Career Show Awards, информираха за Борса.bg организаторите на Career Show. Победителите ще бъдат обявени на 10 ноември в сайта на наградите.

 • Мултивак България с отворена позиция за Technical Assistant

  Част от основните задължения включват приоритизиране и обработка на ежедневните заявки от екипи на компанията; управление на заявки и документи на клиенти; изготвяне на доклади и котировки; превод и осигуряване на техническа и търговска информация.

 • „Дни на кариерата“ ще се проведе в ТУ-Габрово

  За поредна година Технически университет – Габрово (ТУ-Габрово) ще бъде домакин на националния форум „Дни на кариерата – ИТ, комуникации и аутсорсинг“, информираха за Борса.bg от учебното заведение. Събитието ще се състои на 20 октомври 2020 г.

 • Девин с нов ръководител „Нови технологии и опаковки"

  Любомир Георгиев е новият ръководител „Нови технологии и опаковки" на Девин, научи Борса.bg от лидерa на пазара на бутилирана вода у нас. Господин Георгиев ще отговаря за разработването и внедряване в употреба на иновативни опаковъчни материали и технологии.

 • Един работен ден на Н. Човалинов от R&M България Производство

  Целеустремен и осъзнал важни за бъдещия си кариерен път уроци – така излиза инж. Николай Човалинов от първото издание на Инженерната академия на Райхле и Де-Масари България Пръдакшън. Днес той гостува в рубриката ни „Един работен ден на...“.

 • Съвети при онлайн интервю за работа от Top Skills Recruitment

  Top Skills Recruitment е българска HR агенция за подбор на персонал, създадена от професионалисти с дългогодишен опит в аутсорсинга и IT сектора. Те споделиха някои практически съвети, насочени към търсещите работа.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6