Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Събрия и Китай подписаха меморандум за сръбския жп транспорт 21.01.2021 г.

In English  In Macedonian  In Romanian  In Serbian

 

На 6 януари 2021 г. сръбският министър на строителството, транспорта и инфраструктурата Томислав Момирович и посланикът на Китай в Сърбия Н. Пр. Чен Бо подписаха Меморандум за разбирателство относно сътрудничеството във връзка с железопътните превозни средства в Сърбия, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 

 

Той бе сключен между Република Сърбия, компанията Srbija Voz a.d. и компаниите China Railway International Co., LTD и CRRC Corporation Limited. Меморандумът признава сътрудничеството и поставя основите за потенциални поръчки на влакове с електрически двигатели и скорост на движение от 200 km/h за целите на пътническия трафик на бъдещата високоскоростна жп линия Белград Център – Нови Сад – Суботица.

 

Меморандумът предвижда още възможността за партньорство за създаване на технически център за научноизследователска и развойна дейност, център за обучение, център за поддръжка, както и център за производство на железопътни превозни средства, в съответствие с целите на проектите за сътрудничество и пазарния потенциал, който е от изключителна важност за развитието на железопътния транспорт в Сърбия и съпътстващата железопътна индустрия като цяло, съобщава още уебсайта на правителството на Сърбия, цитиран от сръбското издание eKapija.com.

 

Източник на снимковия материал: pexels.com

HR новини

 • Стартира HR Академията на Atos

  В края на февруари стартира HR Академията на Atos, научи Борса.bg от организаторите. Академията ще включва 15 лекции на интересни HR теми – Employer branding, Recruitment and Sourcing, Payroll, Workforce mangement, Learning and Development и много други.

 • ЧЕЗ България получи награда от Employer Branding Awards 2021

  За поредна година ЧЕЗ България взе участие в Годишните награди на b2b Media – Employer Branding Awards 2021. В тазгодишното издание компанията зае трето място в категорията Employer Branding Innovation in Pandemic със своя проект „Енергия за бъдещето“.

 • Един работен ден на Полина Христова от Top Skills Recruiment

  Какво е необходимо, за да бъде процесът по подбор на кадри възможно най-ефективен? Ние можем дадем отговор – нужен е умел медиатор между работодателите и кандидатите. Тази амбициозна, но интригуваща професионална роля успешно изпълнява Полина Христова.

 • Отличиха HR стратегията на R&M България Производство

  На онлайн церемония, която се прове на 12 февруари 2021 г., производствената компания Райхле и Де-Масари България Пръдакшън бе удостоена с приза „HR стратегия на годината“ в конкурса Employer Branding Awards 2021 на B2B Media.

 • Schneider Electric България с приз от Employer Branding Awards

  Schneider Electric България завоюва второ място в категорията Employer of the Year на годишните награди Employer Branding Awards 2021 на b2b Media. Наградите отличават постиженията в областта на изграждането и утвърждаването на работодателския бранд.

 • Каква е била детската мечта на инж. Димитров от Агрополихим?

  Ако между работата и хобито си можем да сложим знак за равенство, а професията надминава очакванията ни, то сме от онези щастливци, които смело могат да заявят, че са реализирали своята детска мечта. Точно както госта в рубриката ни „Ако (не) бях инженер…“.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6