Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Строително оборудване подпомага бъдещите инженери у нас 07.03.2017 г.

Фирма „Строително оборудване” ЕООД – Русе, част от групата Атлас Копко, предоставя стипендия „Обучавам се в Технически университет – София, за да остана в България”. Програмата е актуална за студенти, завършили първа или втора година на обучение, информираха за Борса.bg от Център „Кариера и възпитаници (алумни)“ (ЦКВ) на Техническия университет – София. Инициативата е по случай 3 март, националния празник на Република България, и част от Кампанията „Ако си дал, не си живял напразно…”.

 

 

Целта на стипендията е подпомагане обучението и бъдещото професионално развитие на студентите-стипендианти в България, предоставяйки възможност:

 - За паралелно обучение и придобиване на практически опит в международна фирма;

 - Подпомагане при: подготовка на текущи курсови работи, по време на обучението, при разработването на дипломна работа;

 - Работа с ментор. Менторът ще бъде човек от съответния отдел, който е доброволец и има желание да подкрепя студента и да го съветва;

 - Провеждане на летен стаж (транспортът и нощувките на стипендианта са за сметка на фирмата);

 - След успешното завършване на обучението, трудов договор ще бъде предложен при условие, че фирмата има подходяща свободна позиция.

 

Финансовата подкрепа покрива учебната годишна такса, потвърждават от ТУ-София. Включено е още месечно заплащане от 200 лв., което подлежи на прогресивно нарастване през годините. При понижаване успеха на стипендианта фирмата си запазва възможността за преразглеждане условията на плащане.

 

Изискванията към кандидата са да е от една от специалностите:

 - Машиностроене;

 - Мехатроника;

 - Инженерен дизайн;

 - Хидравлична и пневматична техника.

 

Успехът на участника трябва да не е по-нисък от „Много добър (4.50)“, да владее английски на добро ниво или да има желание за започване на интензивни курсове, да има мотивация за постигане на дългосрочни резултати и развитие като инженер в проектирането на нови изделия или производствена среда.

 

Повече информация бихте могли да получите на e-mail: career@tu-sofia.bg или на телефон: 02/965 34 40.

 

Източник на снимков материал: Център „Кариера и възпитаници (алумни)“ (ЦКВ) към Техническия университет – София

HR новини

 • Присъединете се към Ники ЕООД и инвестирайте в своето бъдеще

  Ники ЕООД търси да присъедини към своя многочислен екип висококвалифицирани, мотивирани и амбициозни специалисти, които да бъдат проводник на фирмената култура и традиции, обявиха за Борса.bg от компанията.

 • Ocado Technology увеличава тройно екипа си в България

  Технологичната компания Ocado Technology ще утрои екипа на софтуерния си център в София от сегашните 50 на 150 инженери и ще смени своя офис. „Това е правилният момент за нас да основем свой самостоятелен център в София", заявиха за Борса.bg от компанията.

 • Как да напишем ефективно мотивационно писмо

  „Пишейки мотивиран текст, с който да впечатлите вашите бъдещи работодатели, трябва да сте уверени в намеренията си и от думите ви да личи, че сте готови да поемете отговорностите на съответната позиция“, обясниха HR-специалистите от Холанд Хайърс.

 • Нестле България организира CV работилница

  На 13 и 14 март 2018 г. ще се проведе поредното издание на кариерната работилница на Нестле България със заглавие „Национални дни на кариерата 2018 – Добра кариера, Добър живот”, организирана от JobTiger, съобщиха за Борса.bg организаторите.

 • Специалисти ще се обучават в сферата на енергийната ефективност

  Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) ще бъде сътрудник по проекта „Young Energy Europe” (YEE), чрез който млади специалисти от различни браншове ще се обучават в сферата на енергийната ефективност, съобщиха за Борса.bg от ГБИТК.

 • BULATSA набира кандидати за „Ръководител на полети”

  Компания BULATSA започна пролетната си сесия по набиране на кандидати за длъжността „Ръководител на полети” с „Дни на отворените врати”, които ще се проведат на 28 февруари и на 7 март 2018 г., съобщиха от ТУ – София.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6