Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Стокообменът между България и Румъния се увеличава 15.04.2019 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

Стокообменът между България и Румъния се е увеличил със 7% през изминалата 2018 г., като е достигнал 4.6 млрд. евро. Това бе и една от причините за подписването на Меморандум за разбирателство в областта на малките и средните предприятия, информираха за Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 

 

Документът бе подписан на 29 март 2019 г. в Букурещ по време на съвместното заседание на съвета за сътрудничество на високо равнище между двете страни от министъра на икономиката на България Емил Караниколов и румънския му колега Щефан-Раду Опря – министър на бизнес средата, търговията и предприемачеството.

 

Целта на меморандума е да стимулира още повече сътрудничеството между българските и румънски компании, както и да увеличи тяхната производителност. Към момента Румъния заема трето място сред българските експортни дестинации в Европейския съюз.

 

Източник на снимковия материал: Министерство на икономиката

HR новини

 • Колко нови работни места създадоха чуждите инвестиции през 2018

  През изминалата 2018 г. преките чуждестранни инвестиции в страната са създали 7 398 нови работни места, показва ново проучване за атрактивността на Европа като инвестиционна дестинация на консултантската компания EY, научи Борса.bg от компанията.

 • Приключи проектът „Уча и се развивам в ЧЕЗ“

  Приключи стартиралият през март 2018 г. проект на ЧЕЗ България „Уча и се развивам в ЧЕЗ“. Той имаше задачата да развие важни умения на работещите в компанията и в него се включиха 367 служители от градовете София, Благоевград, Плевен и Монтана.

 • Един работен ден на инж. Ина Димитрова от Строително оборудване

  Днес ще ви срещнем с едно младо и вдъхновено момиче от екипа на Строително оборудване ЕООД, част от групата на Husqvarna. Герой в рубриката „Един работен ден на...“ е Ина Димитрова, инженер в отдел „Конструктивен“ в русенското предприятие.

 • Ускори кариерата си със Scale Up Your Career

  Искаш ли да се впуснеш в приключението "Мисия-моята нова кариера"? Конференцията от ново поколение Scale Up Your Career ще се проведе на 26 септември 2019 г. и ще събере на едно място всичко, което ти е необходимо за старта на една вълнуваща кариера.

 • Kaufland България с нов директор "Човешки ресурси"

  Милена Караилиева е новият директор „Човешки ресурси“ на Kaufland България. На тази позиция тя ще отговаря за стратегическото управление и развитието на човешкия капитал на компанията, както и за утвърждаването на нейната работодателска марка.

 • Райхле и Де-Масари връчи вътрешни награди за сътрудничество

  Райхле и Де-Масари България Пръдакшън връчи вътрешнофирмени награди за добро сътрудничество, а големият победител е IT отделът. Сътрудничеството е сред най-важните корпоративни ценности за компанията, част от швейцарската група Reichle & De-Massari AG.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6