Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Стартъпи за иновации ще бъдат освободени от данъци в Сърбия 12.02.2020 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

Сърбия прие наредба, която предвижда определени компании да бъдат освободени от плащането на данъци и вноски за период от три години от стартиране на дейността си, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Докуменът ще влезе официално в сила на 1 март 2020 г.

 

 

Сръбски фирми, които развиват своята дейност в областта на иновациите и са учредени след 1 март т.г., ще бъдат освободени от плащането на данъци и вноски върху всяка печалба до 150 000 динара бруто на месец. Тези условия ще важат първите три години от датата на учредяване. Сърбия въвежда тази нова мярка, за да стимулира стартирането и развитието на нови бизнеси в сферата на иновациите.

 

Данъчното облекчение е инициатива на Националния алианс за икономическо развитие на страната (NALED), целящ да насърчи младите предприемачи да започнат собствен бизнес след завършване на образвованието си, намалявайки финансовите им задължения.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Какво ново предстои да видим на Career Show 2020

  Career Show 2020 предстои на 24 ноември в зала Арена Армеец в столицата. „Освен над 100 български работодатели, търсещи активно нови попълнения за техните екипи, сме Ви подготвили и страхотна програма с ТОП лектори.“, споделиха за Борса.bg организаторите.

 • Надградете знанията си с Energy University на Schneider Electric

  „Energy University включва над 200 сертифицирани безплатни курса на 13 езика. Обученията обхващат пазари и индустрии, представляващи 72% от енергийното потребление в целия свят“, коментираха от Шнайдер Електрик България.

 • Един работен ден на Иван Терзиев от R&M България

  Днешният гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ е студент, който съвсем наскоро стартира своята кариера като част от екипа на Райхле и Де-Масари България Пръдакшън (R&M), след като премина успешно първото издание на Инженерната академия на R&M България.

 • Един работен ден на инж. Петя Колева от АК Магнит

  Какво е необходимо за успешния професионален път на един млад специалист? Отговор потърсихме от една млада и усмихната дама, чието кариерно израстване преминава в утвърдената производствена компания АК Магнит.

 • Екипът на Луфтханза Техник София Ви очаква на Тук-Там Кошер 2020

  Луфтханза Техник София ще вземе участие на кариерното събитие Тук-Там Кошер 2020, което ще се проведе на 17 септември 2020 г. от 10:00 до 17:00 ч. в Интер Експо Център, в гр. София. Тук-Там Кошер ще се проведе и онлайн и ще бъде достъпно от всяка точка на света.

 • Асоциацията на автомобилните производители с нов председател

  Храбрин Иванчев е новият председател на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) на Общото събрание на организацията. Той пое длъжността от Александър Миланов, който бе председател три мандата.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6