Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Стартъпи за иновации ще бъдат освободени от данъци в Сърбия 12.02.2020 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

Сърбия прие наредба, която предвижда определени компании да бъдат освободени от плащането на данъци и вноски за период от три години от стартиране на дейността си, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Докуменът ще влезе официално в сила на 1 март 2020 г.

 

 

Сръбски фирми, които развиват своята дейност в областта на иновациите и са учредени след 1 март т.г., ще бъдат освободени от плащането на данъци и вноски върху всяка печалба до 150 000 динара бруто на месец. Тези условия ще важат първите три години от датата на учредяване. Сърбия въвежда тази нова мярка, за да стимулира стартирането и развитието на нови бизнеси в сферата на иновациите.

 

Данъчното облекчение е инициатива на Националния алианс за икономическо развитие на страната (NALED), целящ да насърчи младите предприемачи да започнат собствен бизнес след завършване на образвованието си, намалявайки финансовите им задължения.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Schneider Electric с отличие от Employer Branding Awards

  Компанията бе отличена в категорията Employer Brand Leader. Приза Schneider Electric сподели с Кока-Кола Хеленик. Церемонията по връчване на престижните HR награди се проведе на 13 февруари 2020 г. в хотел Новотел София в столицата.

 • Career Show 2020 отново ще събере работодатели и топ таланти

  За втора поредна година кариерното изложениеCareer Show ще събере утвърдени работодатели и квалифицирани кадри под покрива на зала Арена Армеец в столицата, споделиха за Борса.bg от организаторите. Мероприятието ще се проведе на 10 септември.

 • Станка Стоянова е новият мениджър „Човешки ресурси“ на R&M

  Професионалният опит на г-жа Стоянова е изцяло в управлението на човешките ресурси в компании като Кроношпан, Германос и УниКредит лизинг. Преди да стане част от екипа на R&M, в продължение на 7 години тя работи в Бер-Хелла Термоконтрол (BHTC) България.

 • Жечко Кюркчиев: Основен двигател на Теси са служителите

  Духът и пламенната работа на екипа на Теси са константи, които ще останат непроменени и в бъдеще, убеден е г-н Кюркчиев. Той допълва още, че сред колегите си има специалисти, които са постъпили на работа още от основаването на компанията.

 • Един работен ден на инж. Иванов от Костал

  Подробности за работата в международната компания Костал България Аутомотив и коментара за техническото образование у нас на инж. Костадин Иванов – новият гост в рубриката на Инженер.bg „Един работен ден на...“ , четете в следващите редове.

 • ЧЕЗ България взе участие в Годишните награди на БАУХ

  „ЧЕЗ България бе сред претендентите за Годишните награди на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) за 2019 г.“, съобщиха за Борса.bg от ЧЕЗ България. Отличията бяха раздадени на церемония, която се проведе на 28 януари 2020 г. в Sofia Live Club в София.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6