Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Сръбска ТЕЦ се сдоби с две нови газови турбини за 40 млн. евро 21.08.2019 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

Дъщерното дружество на руската компания Gazprom – Gazprom Energoholding завърши инсталацията на две газови турбини с мощност 200 MW в комбинираната топлоелектрическа централа в гр. Панчево, Сърбия, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 

 

През март 2018 г. Gazprom Energoholding подписа споразумение за 40 млн. евро с италианската група Ansaldo за доставката на две газови турбини AE64.3A, генератори с въздушно охлаждане WY18Z и спомагателни системи за изграждане на комбинирана централа за производство на топлинна и електрическа енергия в гр. Панчево. Въвеждането в експлоатация на съоръжението е планирано за 2020 г.

 

От Gazprom Energoholding съобщават, че в следващия етап от проекта е заложена доставката на допълнитено оборудване за сръбската ТЕЦ, включително два котела за отпадна топлина, парна турбина и генератор.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Schneider Electric с отличие от Employer Branding Awards

  Компанията бе отличена в категорията Employer Brand Leader. Приза Schneider Electric сподели с Кока-Кола Хеленик. Церемонията по връчване на престижните HR награди се проведе на 13 февруари 2020 г. в хотел Новотел София в столицата.

 • Career Show 2020 отново ще събере работодатели и топ таланти

  За втора поредна година кариерното изложениеCareer Show ще събере утвърдени работодатели и квалифицирани кадри под покрива на зала Арена Армеец в столицата, споделиха за Борса.bg от организаторите. Мероприятието ще се проведе на 10 септември.

 • Станка Стоянова е новият мениджър „Човешки ресурси“ на R&M

  Професионалният опит на г-жа Стоянова е изцяло в управлението на човешките ресурси в компании като Кроношпан, Германос и УниКредит лизинг. Преди да стане част от екипа на R&M, в продължение на 7 години тя работи в Бер-Хелла Термоконтрол (BHTC) България.

 • Жечко Кюркчиев: Основен двигател на Теси са служителите

  Духът и пламенната работа на екипа на Теси са константи, които ще останат непроменени и в бъдеще, убеден е г-н Кюркчиев. Той допълва още, че сред колегите си има специалисти, които са постъпили на работа още от основаването на компанията.

 • Един работен ден на инж. Иванов от Костал

  Подробности за работата в международната компания Костал България Аутомотив и коментара за техническото образование у нас на инж. Костадин Иванов – новият гост в рубриката на Инженер.bg „Един работен ден на...“ , четете в следващите редове.

 • ЧЕЗ България взе участие в Годишните награди на БАУХ

  „ЧЕЗ България бе сред претендентите за Годишните награди на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) за 2019 г.“, съобщиха за Борса.bg от ЧЕЗ България. Отличията бяха раздадени на церемония, която се проведе на 28 януари 2020 г. в Sofia Live Club в София.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6