Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Сръбска ТЕЦ се сдоби с две нови газови турбини за 40 млн. евро 21.08.2019 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

Дъщерното дружество на руската компания Gazprom – Gazprom Energoholding завърши инсталацията на две газови турбини с мощност 200 MW в комбинираната топлоелектрическа централа в гр. Панчево, Сърбия, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 

 

През март 2018 г. Gazprom Energoholding подписа споразумение за 40 млн. евро с италианската група Ansaldo за доставката на две газови турбини AE64.3A, генератори с въздушно охлаждане WY18Z и спомагателни системи за изграждане на комбинирана централа за производство на топлинна и електрическа енергия в гр. Панчево. Въвеждането в експлоатация на съоръжението е планирано за 2020 г.

 

От Gazprom Energoholding съобщават, че в следващия етап от проекта е заложена доставката на допълнитено оборудване за сръбската ТЕЦ, включително два котела за отпадна топлина, парна турбина и генератор.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Риск Инженеринг с награда за най-еко офис на Career Show 2019

  Тазгодишното издание на кариерното изложение Career Show събра на едно място повече от 2 000 предварително селектирани специалисти и 130 утвърдени работодатели от различни области. По време на мероприятието организаторите раздадоха „Career Show Awards“.

 • Career Show събра топ таланти и работодатели в зала Арена Армеец

  На 10 септември т.г. в зала Арена Армеец в столицата се проведе изложението за квалифицирани кадри Career Show 2019. Събитието срещна повече от 2 000 предварително селектирани специалисти, търсещи своето професионално развитие у нас.

 • BHTC България потърси нови таланти на „Кариерен Кошер 2019“

  Бер-Хелла Термоконтрол България взе участие в изложението „Кариерен Кошер 2019“. То се проведе на 4 септември 2019 г. в Интер Експо Център. Екипът на BHTC България разказа на посетителите на събитието за своята дейност и разработваните от компанията продукти.

 • Един работен ден на инж. Й. Йорданов от Melexis България

  Що е то Lean инженер? Каква е мисията на тази длъжност и защо намирането на най-добрите професионалисти за нея става приоритет за компаниите в световен мащаб? Отговор на тези въпроси Борса.bg получи от инж. Йордан Йорданов от Melexis България.

 • МТСП стартира конкурс за социални иновации

  За пета поредна година МТСП организира конкурс за Национална награда за социални иновации и ще отличи социалните предприятия, кооперации, образователни и научни институции и организации в сектора на социалната икономика.

 • Един работен ден на инж. Георгиев от ЛЕМ България

  „Живот, Енергия, Движение” (Life Energy Motion) – това е основата, върху която се развива международният производител на преобразуватели за ток и напрежение LEM. Екипът ни се срещна с инж. Георги Георгиев от българското дружество ЛЕМ България.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6