Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Сръбската нефтохимическа компания Petrohemija търси инвеститори 12.06.2019 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

До края на годината ще стартира търгът за придобиването на нефтохимическия гигант, базиран в гр. Панчево, Сърбия – Petrohemija. Дружества от Русия, Полша и Румъния изявяват интерес към закупуване на компанията, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 

 

Докато чака подходящи инвеститори, Petrohemija влага 18 млн. евро в подобряване на предприятието си и извършване на основен ремонт. Това е най-голямата инвестиция на фирмата през изминалите три десетилетия с цел увеличаване на производството с 23%.

 

До октомври тази година, сръбското дружество планира да изгради четвърта производствена линия и нова опаковъчна линия в своята фабрика за етилен, внедрявайки също и нова система за контрол.

 

„Реализирането на инвестиционните дейности цели да се повиши ефективността на производствения процес, да се гарантира по-ниска консумация на енергия и следователно да се постигне по-добра конкурентоспособност на пазара“, споделя изпълнителният директор на Petrohemija Велимир Ункович (Velimir Unković).

 

Източник на снимковия материал: Petrohemija

HR новини

 • Все повече хора се насочват към ИТ сектора през 2020 спрямо 2019

  Наблюдава се масово кариерно преориентиране на професионалисти към ИТ сектора без предишен опит в него, предизвикано от COVID-19, споделиха пред Борса.bg организаторите на едно от водещите кариерни изложения у нас Career Show.

 • Career Show обяви победителите в Career Show Awards 2020

  Рекордните 326 кандидатури се бориха в 50 категории за престижната награда за най-добър работодател на България за 2020, а победителите вече са ясни, информираха за Борса.bg организаторите на конкурса Career Show Awards.

 • Промяна в производственото ръководство на Multivac

  В ролята си на производствен вицепрезидент, д-р Кристиан Лау поема отговорността за производството на групата Multivac. Като част от задълженията си, той ще бъде управител на две дъщерни дружества – Мултивак Лехашау и Мултивак България Продакшън.

 • Career Show 2020 ще се проведе изцяло онлайн

  Предвид мерките за ограничение на разпространението на COVID-19 кариерното изложение за квалифицирани кадри Career Show 2020 ще се проведе изцяло онлайн, информираха за Борса.bg организаторите. Събитието ще се проведе на 24 и 25 ноември.

 • Стартира Лидерска академия „Успяваме в България“

  Стартира седмото издание на Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ), информира за Борса.bg ПР агенция Интеримидж. Тази година рекорден брой са подадените кандидатури на дами, желаещи да се включат в програмата.

 • Career Show Awards – жури и публичен вот определят победителите

  Експертно жури и публичен вот ще определят победителите в наградите за най-добър работодател в България – Career Show Awards, информираха за Борса.bg организаторите на Career Show. Победителите ще бъдат обявени на 10 ноември в сайта на наградите.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6