Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Софтуерна компания открива развоен център в Северна Македония 14.01.2020 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

Българската софтуерна компания ScaleFocus навлиза на пазара в Северна Македония, откривайки развоен център в гр. Скопие, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Дружеството планира през следващите години да създаде повече от 300 работни места за софтуерни специалисти, които търсят работа по международни проекти за клиенти от цял свят.

 

 

По думи на главния изпълнителен директор на ScaleFocus – Пламен Цеков, компанията взема решението да инвестира в нов развоен център в Скопие, благодарение на успешна колаборация с IT експерти от Северна Македония през последните години. Дружеството подписа договор за държавна помощ със Зорица Апостолска, министър по чуждестранните инвестиции в Северна Македония, в размер на 45 млн. евро, 2 млн. евро от които ще бъдат предназначени за обучение и развитие на млади таланти.

 

ScaleFocus е българска софтуерна компания, разполагаща с над 1000 служители. Фирмата работи в сферата на дигиталните трансформации, електронното управление, сигурност и защита на данни, като предлага също и услуги за цялостно изграждане и поддържане на софтуерни решения и системи.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Предстои изложението за работодатели „Стажове“ в ТУ-София

  За девета поредна година Център „Кариера и възпитаници (Алумни)“ към Технически университет – София (ТУ-София) организира изложението за работодатели „Стажове“, информираха за Борса.bg от учебното заведение.

 • Рaйна Крапчанска е новият HR мениджър на BHTC България

  Г-жа Крапчанска ще отговаря за развитието на глобалната HR политика на компанията, за обучителните програми и за превръщането на развойния център на BHTC България в предпочитано място за усъвършенстване на висококвалифицирани инженери.

 • Кои работодатели ще увеличат работната сила през 2020?

  Българските работодатели ще посрещнат новото десетилетие оптимистично, като увереността им за наемане на служители през първото тримесечие на новата 2020 г. се очаква да е положителна във всички индустрии и региони в страната, научи Борса.bg от ManpowerGroup.

 • Един работен ден на инж. Маргарита Николова от БКК 95

  Какви са предимствата да си дама в един предимно мъжки свят – този на инженерите? Как старанието и концентрацията на жената-инженер ѝ помагат да се справя успешно както с работата, така и с грижата за семейството споделя Инж. Маргарита Николова от БКК 95.

 • Един работен ден на инж. Румен Христов от Стам Лтд

  Да си инженер „Динамични и автоматизирани решения за складове“ изисква работа на пълен работен ден, а понякога и след това. За инж. Румен Христов от Стам Лтд удовлетворението от безупречно изпълнен проект едно от нещата, които поддържат желанието му да се развива.

 • Предстоят Годишните HR награди на БАУХ за 2019

  И тази година Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) ще награди най-успешните професионалисти и проекти в областта на управлението на човешките ресурси, научи Борса.bg от Българска стопанска камара (БСК).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6