Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Софтуерна компания открива развоен център в Северна Македония 14.01.2020 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

Българската софтуерна компания ScaleFocus навлиза на пазара в Северна Македония, откривайки развоен център в гр. Скопие, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Дружеството планира през следващите години да създаде повече от 300 работни места за софтуерни специалисти, които търсят работа по международни проекти за клиенти от цял свят.

 

 

По думи на главния изпълнителен директор на ScaleFocus – Пламен Цеков, компанията взема решението да инвестира в нов развоен център в Скопие, благодарение на успешна колаборация с IT експерти от Северна Македония през последните години. Дружеството подписа договор за държавна помощ със Зорица Апостолска, министър по чуждестранните инвестиции в Северна Македония, в размер на 45 млн. евро, 2 млн. евро от които ще бъдат предназначени за обучение и развитие на млади таланти.

 

ScaleFocus е българска софтуерна компания, разполагаща с над 1000 служители. Фирмата работи в сферата на дигиталните трансформации, електронното управление, сигурност и защита на данни, като предлага също и услуги за цялостно изграждане и поддържане на софтуерни решения и системи.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Проф. Димитър Аличков оглави Българската асоциация по водите

  Проф. д-р инж. Димитър Аличков бе избран за председател на Българска асоциация по водите (БАВ) на провелото се на 29 юни 2020 г. Общо отчетно-изборно събрание на асоциацията. Той пое длъжността от дългогодишния председател на БАВ инж. Иван Иванов.

 • „Дни на кариерата“ през октомври в ТУ-Габрово

  И тази година националният форум „Дни на кариерата – ИТ, комуникации и аутсорсинг“ ще събере студенти и млади специалисти с работодатели от сектора в Технически университет – Габрово (ТУ-Габрово), научи Борса.bg от учебното заведение.

 • Един работен ден на инж. Димитър Георгиев от Костал

  Вижте какво разказа пред екипа ни Димитър Георгиев – инженер-конструктор „Инструментална екипировка“ в Костал България Аутомотив за своята отговорна, но едновременно с това изпълнена с вълнуващи предизвикателства работа...

 • Инженер.bg пита: „Home office“ или работа в офиса?

  Кризисната ситуация ни показа, че дистанционната работа не само е възможна за много от компаниите в сектора, но и може да бъде ефективна. Затова днес си задаваме въпроса „Оформят ли се нови тенденции в начина на работа в техническия сектор?“.

 • Един работен ден на инж. Петя Симеонова от БКК 95

  Работата в сферата на машиностроенето е истинско вдъхновение за инж. Петя Симеонова от БКК 95. Повече за работния ден и привързаността ѝ към инженерната професия, ще научите от самата нея в качеството ѝ на гост в рубриката ни „Един работен ден на...“.

 • Нови вакантни работни позиции обяви Айгер Инженеринг

  Търсите ли нови предизвикателства в областта на машиностроенето? Мечтаете ли да станете част от екип, създаващ иновативни бутикови технически решения? Ако Вашият отговор е „Да“, то не пропускайте да станете част от семейството на Айгер Инженеринг.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6