Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Словашка компания стана собственик на Хюндай Хеви Индъстрис 24.03.2020 г.

Словашкото дружество International BEZ Group стана новият собственик на компанията Хюндай Хеви Индъстрис България, разполагаща със завод за производство на трансформатори и стъпални регулатори в гр. София, научи Борса.bg. Сделката за придобиване на предприятието е на стойност 24.5 млн. долара.

 

 

Промяната идва, след като южнокорейската компания Hyundai Electric & Energy Systems реши да продаде производството си в България в опит да се справи с вътрешните си финансови проблеми. През 2018 г. предприятието излезе на загуба с 2.5 млн. лева. След придобиването се очаква дружеството да промени своето наименование, което вероятно ще стане на по-късен етап. Интеграцията на компаниите би трябвало да завърши до края на настоящата година.

 

Новият пряк собственик на софийския завод е базираното в Братислава дружество International BEZ Group. Групата обединява три предприятия – BEZ Transformatory, ETD Transformatory и ESB Elektricke stroje. От компанията планират да направят значителни инвестиции в модернизация и инфраструктура за българското дружество, както и да осигурят работен капитал.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Надградете знанията си с Energy University на Schneider Electric

  „Energy University включва над 200 сертифицирани безплатни курса на 13 езика. Обученията обхващат пазари и индустрии, представляващи 72% от енергийното потребление в целия свят“, коментираха от Шнайдер Електрик България.

 • Един работен ден на Иван Терзиев от R&M България

  Днешният гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ е студент, който съвсем наскоро стартира своята кариера като част от екипа на Райхле и Де-Масари България Пръдакшън (R&M), след като премина успешно първото издание на Инженерната академия на R&M България.

 • Един работен ден на инж. Петя Колева от АК Магнит

  Какво е необходимо за успешния професионален път на един млад специалист? Отговор потърсихме от една млада и усмихната дама, чието кариерно израстване преминава в утвърдената производствена компания АК Магнит.

 • Екипът на Луфтханза Техник София Ви очаква на Тук-Там Кошер 2020

  Луфтханза Техник София ще вземе участие на кариерното събитие Тук-Там Кошер 2020, което ще се проведе на 17 септември 2020 г. от 10:00 до 17:00 ч. в Интер Експо Център, в гр. София. Тук-Там Кошер ще се проведе и онлайн и ще бъде достъпно от всяка точка на света.

 • Асоциацията на автомобилните производители с нов председател

  Храбрин Иванчев е новият председател на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) на Общото събрание на организацията. Той пое длъжността от Александър Миланов, който бе председател три мандата.

 • Луфтханза Техник София с отворена позиция за авиобояджия

  Луфтханза Техник София обяви свободна позиция за длъжност „Авиобояджия“ (Aircraft Painter). Необходимо е кандидатите да притежават компютърна грамотност, познания по английски език, както и тригодишен опит в сферата на авиобояджийството.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6