Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Словашка компания стана собственик на Хюндай хеви индъстрис 24.03.2020 г.

Словашкото дружество International BEZ Group стана новият собственик на компанията Хюндай хеви индъстрис ко. България, разполагаща със завод за производство на трансформатори и стъпални регулатори в гр. София, научи Борса.bg. Сделката за придобиване на предприятието е на стойност 24.5 млн. долара.

 

 

Промяната идва, след като южнокорейската компания Hyundai Electric & Energy Systems реши да продаде производството си в България в опит да се справи с вътрешните си финансови проблеми. През 2018 г. предприятието излезе на загуба с 2.5 млн. лева. След придобиването се очаква дружеството да промени своето наименование, което вероятно ще стане на по-късен етап. Интеграцията на компаниите би трябвало да завърши до края на настоящата година.

 

Новият пряк собственик на софийския завод е базираното в Братислава дружество International BEZ Group. Групата обединява три предприятия – BEZ Transformatory, ETD Transformatory и ESB Elektricke stroje. От компанията планират да направят значителни инвестиции в модернизация и инфраструктура за българското дружество, както и да осигурят работен капитал.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Водещи фирми участват в онлайн „Национални дни на кариерата“

  Днес, 25 март 2020 г., продължава форумът „Национални дни на кариерата“ – 2020, който тази година се провежда в онлайн формат в три поредни дни – от 24 до 26 март от 11:00 до 17:00 ч. Срещата си с компаниите потребителите могат да осъществят чрез чат интервюта.

 • Commerzbank наема IT специалисти за офиса си в София

  Още в края на 2019 г. водещата немска банка Commerzbank обяви, че обмисля откриването на IT хъб България. До края на 2020 г. банката планира да разкрие 100 работни места в столицата, които да достигнат 400 до края на 2022 г., научи Борса.bg от Economy.bg.

 • Career Show ви кани на „Онлайн HR кафе“

  Водещото експо за квалифицирани кадри Career Show организира седмични онлайн дискусии „Online HR Café: Home office discussion“, с цел обмяна на опит и добри практики между специалистите по Човешки ресурси и улеснено справянето с извънредната ситуация в страната.

 • Един работен ден на инж. Емил Петков от ЛЕМ България

  Лабораторният отдел е от изключително значение в структурата на международния производител LEM. За да разбере защо, екипът на Инженер.bg се срещна с Емил Петков, тест инженер в българското дружество ЛЕМ България. Вижте какво сподели той.

 • Инж. Топчийска – дамата начело на Smart Factory на Шнайдер

  В своята кариера инж. Мария Топчийска работи в редица български и чуждестранни предприятия, както и като външен консултант на Schneider Electric. Преди две години заема позицията мениджър „Индустриализация и поддръжка“ в производствената компания.

 • Един работен ден на инж. Илчев от Костал

  Работата в Костал среща инж. Илчев с екип, в който взаимната подкрепа е условие за отличното изпълнение на работните задължения, а предизвикателствата са част от създаването на иновативни решения и път към индивидуалното професионално израстване.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6