Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Син Карс се разширява, за да финансира новия си завод в Румъния 23.11.2022 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

Русенският производител на електрически автомобили Син Карс Индъстри АД планира да пристъпи на борсата в Амстердам в края на 2024 г., научи Борса.bg от Balkanengineer.com. Целта е да се набере допълнителен капитал, който да помогне на компанията да финализира изграждането на бъдещата си фабрика в Румъния.

 

Излизането на нидерландския фондов пазар ще даде допълнителен тласък на производството на електрическите превозни средства L CITY. Моделите от серията предизвикват интерес в чужбина напоследък, като в началото на лятото българската компания подписа споразумения за доставка, внос и дистрибуция на електромобили за Белгия, Нидерландия и Люксембург.

 

Построяването на завода отвъд Дунав е съществена част от плановете на Син Карс. Миналата седмица на посещение в централата на русенската компания са били Димитру Беану, председател на Окръжния Съвет на Гюргево, Адриан Ангелеску, кмет на Гюргево, и проф. арх. д-р Тибериу Флореску, председател на румънския регистър на урбанистите. Двете страни са подписали рамково споразумение за следващия етап от процедурата по изграждане на производствената фабрика в Гюргево и по всичко личи, че реализацията ѝ върви с бързи темпове.

 

Източник на снимковия материал: freepik.com

HR новини

 • Джакопо Андреозе ще застане начело на Angelini Pharma

  Начело на фармацевтичната компания Angelini Pharma предстои да застане Джакопо Андреозе, научи Борса.bg от Karieri.bg. Компанията работи в областта на мозъчното здраве, психичното здраве, епилепсията и потребителското здравеопазване.

 • Кока-Кола ХБК България има нов директор „Техническа функция“

  Ренато Беритич поема позицията директор „Техническа функция“ в Кока-Кола ХБК България, научи Борса.bg от Actualno.bg. Една от главните цели на новият директор е да наеме близо 450 професионалисти, които да отговарят за различните дейности в производството.

 • Visteon избра Велизар Димов за поста вицепрезидент „Инженеринг“

  Г-н Велизар Димов зае поста вицепрезидент „Инженеринг“ за Европа на глобалната компания, специализирана в автомобилните технологии, Visteon, като той е първият българин, който ще ръководи инженеринговите ѝ дейности, научи Борса.bg от Economy.bg.

 • Менпауър България излъчи юбилеен епизод на Клуб HR навигатор

  На 29 октомври Менпауър България излъчи 10-ти юбилеен епизод на Клуб HR навигатор, научи Борса.bg от компанията. Дискутираната тема бе за кариерното ориентиране на младежите и рецептата за успешен старт в професионалната им кариера.

 • Какво сочи проучване на Career Show за заплащането в ИТ сектора

  Career Show проведе проучване за удовлетвореността от работното място, което разглежда перспективите за развитие в ИТ сектора, съобщиха за Борса.bg от организацията. Анализът на резултатите разкрива интересни детайли.

 • Предстои двудневното онлайн събитие Career Show Tech 2022

  На 29 и 30 ноември 2022 г. ще се проведе двудневното онлайн събитие Career Show Tech 2022, в което представители от световни ИТ компании ще бъдат специални гост лектори, съобщиха за Борса.bg организаторите от Career Show.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6