Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Три сертификата клас „А” бяха връчени по ЗНИ 09.05.2019 г.

Три сертификата клас „А” бяха връчени от заместник-министъра на икономиката Лъчезар Борисов по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ), информираха за Борса.bg от Министерство на икономиката. Компаниите, които се сдобиха със сертификати, са Екоком Груп, Хайнип Логистик и Айсобар Комърс.

 

 

Производителят на висококачествени хранителни продукти Екоком Груп получи сертификат клас „А” за изграждане на собствено предприятие в Индустриална зона Божурище. Инвестиционният проект е на стойност 4.5 млн.лв., като ще бъдат наети нови 28 служители.

 

Проектът, за който получи сертификат логистичната компания Хайнип Логистик, е свързан с изграждане на логистична и складова база. В новия логистичен център ще бъдат разкрити 10 нови работни места, като стойността на инвестицията възлиза на 4.5 млн.лв.

 

Инвестиционният проект на Айсобар Комърс е за разширяване на пазарния дял на Isobar Commerce и утвърждаване на лидерската ѝ позиция в сегмента чрез Глобалния център за компетентност за Salesforce Commerce Cloud, като са планирани нови 50 работни места. Компанията е част от групата предприятия на Dentsu plc, които през 2015 г. бяха придобити от глобална дигитална агенция Isobar.

 

От началото на 2019 г. досега сертифицираните проекти са 9 на брой на обща стойност 181 млн. лв., като се очаква те да разкрият нови 1254 работни места.

 

Източник на снимковия материал: Министерство на икономиката

HR новини

 • Етем България успешно приключва проект за обучение на персонала

  ЕТЕМ е една от водещите фирми за екструдиране на алуминий в Югоизточна Европа и е първата компания, напълно интегрираща процеса на проектиране и производство на архитектурни системи и алуминиеви профили за промишлени приложения в Гърция.

 • Препоръчай хардуерен инженер и вземи бонус от ITEAM Bulgaria

  От години екипът на Инженер.БГ чрез своята Инженерна борса помага на специалистите у нас и на Балканите да открият мечтаното работно място, а за първи път имаме удоволствието да работим с компания, която използва иновативен метод за подбор – референцията от приятел.

 • Запознайте се със сертификационната програма на БАУХ

  Сертификационната програма на БАУХ има за цел да наложи професионални стандарти за управление на човешки ресурси, чрез които които да подпомогне бизнеса в стремежа му към по-добри резултати и по-мотивирани и ефективни екипи.

 • ВИТТЕ Аутомотив България разкрива нови работни места в Русе

  Преди броени дни ВИТТЕ Аутомотив България ЕООД откри новата си производствена база на завода в гр. Русе. Инвестицията ще разкрие над 350 нови работни места, с което общият брой на работещите в българското дружество ще надхвърли 1 300 души.

 • Един работен ден на инж. Куфаров от Либхер-Транспортейшън

  Как протича работният ден на един машинен инженер с повече от 15 години професионален опит? Кои са препятствията, които се изпречват на пътя му, и как ги преодолява? Вижте какво разказа инж. Георги Куфаров от Либхер-Транспортейшън Системс Марица.

 • VOSS търси да назначи 400 работници до края на 2019 г.

  Немската компания VOSS Automotive, която придоби бившия завод на Great Wall в област Ловеч, търси да назначи 400 работници – предимно машинни оператори и инженери, до края на тази година. От VOSS планират да назначат общо около 1000 служители.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6