Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Три сертификата клас „А” бяха връчени по ЗНИ 09.05.2019 г.

Три сертификата клас „А” бяха връчени от заместник-министъра на икономиката Лъчезар Борисов по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ), информираха за Борса.bg от Министерство на икономиката. Компаниите, които се сдобиха със сертификати, са Екоком Груп, Хайнип Логистик и Айсобар Комърс.

 

 

Производителят на висококачествени хранителни продукти Екоком Груп получи сертификат клас „А” за изграждане на собствено предприятие в Индустриална зона Божурище. Инвестиционният проект е на стойност 4.5 млн.лв., като ще бъдат наети нови 28 служители.

 

Проектът, за който получи сертификат логистичната компания Хайнип Логистик, е свързан с изграждане на логистична и складова база. В новия логистичен център ще бъдат разкрити 10 нови работни места, като стойността на инвестицията възлиза на 4.5 млн.лв.

 

Инвестиционният проект на Айсобар Комърс е за разширяване на пазарния дял на Isobar Commerce и утвърждаване на лидерската ѝ позиция в сегмента чрез Глобалния център за компетентност за Salesforce Commerce Cloud, като са планирани нови 50 работни места. Компанията е част от групата предприятия на Dentsu plc, които през 2015 г. бяха придобити от глобална дигитална агенция Isobar.

 

От началото на 2019 г. досега сертифицираните проекти са 9 на брой на обща стойност 181 млн. лв., като се очаква те да разкрият нови 1254 работни места.

 

Източник на снимковия материал: Министерство на икономиката

HR новини

 • Кои работодатели ще увеличат работната сила през 2020?

  Българските работодатели ще посрещнат новото десетилетие оптимистично, като увереността им за наемане на служители през първото тримесечие на новата 2020 г. се очаква да е положителна във всички индустрии и региони в страната, научи Борса.bg от ManpowerGroup.

 • Един работен ден на инж. Маргарита Николова от БКК 95

  Какви са предимствата да си дама в един предимно мъжки свят – този на инженерите? Как старанието и концентрацията на жената-инженер ѝ помагат да се справя успешно както с работата, така и с грижата за семейството споделя Инж. Маргарита Николова от БКК 95.

 • Един работен ден на инж. Румен Христов от Стам Лтд

  Да си инженер „Динамични и автоматизирани решения за складове“ изисква работа на пълен работен ден, а понякога и след това. За инж. Румен Христов от Стам Лтд удовлетворението от безупречно изпълнен проект едно от нещата, които поддържат желанието му да се развива.

 • Предстоят Годишните HR награди на БАУХ за 2019

  И тази година Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) ще награди най-успешните професионалисти и проекти в областта на управлението на човешките ресурси, научи Борса.bg от Българска стопанска камара (БСК).

 • Един работен ден на инж. Елисавет Стаму от ЛЕМ България

  Как безупречното качество, което е водещ постулат в ЛЕМ България, се превръща в генерален мотиватор и дори в начин на мислене и какво сподели г-жа Елисавет Стаму, инженер „Качество на доставчици“ в ЛЕМ България, пред екипа на Инженер.bg.

 • Един работен ден на инж. Самоковлиев от Костал

  Да си част от света на Kostal означава да се наредиш сред първенците в глобалния аутомотив бранш и да не отстъпваш нито крачка назад от най-високите стандарти за качество, прецизност и високи резултати. В тези челни редици застава и Костал Аутомотив България.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6