Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Три сертификата клас „А” бяха връчени по ЗНИ 09.05.2019 г.

Три сертификата клас „А” бяха връчени от заместник-министъра на икономиката Лъчезар Борисов по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ), информираха за Борса.bg от Министерство на икономиката. Компаниите, които се сдобиха със сертификати, са Екоком Груп, Хайнип Логистик и Айсобар Комърс.

 

 

Производителят на висококачествени хранителни продукти Екоком Груп получи сертификат клас „А” за изграждане на собствено предприятие в Индустриална зона Божурище. Инвестиционният проект е на стойност 4.5 млн.лв., като ще бъдат наети нови 28 служители.

 

Проектът, за който получи сертификат логистичната компания Хайнип Логистик, е свързан с изграждане на логистична и складова база. В новия логистичен център ще бъдат разкрити 10 нови работни места, като стойността на инвестицията възлиза на 4.5 млн.лв.

 

Инвестиционният проект на Айсобар Комърс е за разширяване на пазарния дял на Isobar Commerce и утвърждаване на лидерската ѝ позиция в сегмента чрез Глобалния център за компетентност за Salesforce Commerce Cloud, като са планирани нови 50 работни места. Компанията е част от групата предприятия на Dentsu plc, които през 2015 г. бяха придобити от глобална дигитална агенция Isobar.

 

От началото на 2019 г. досега сертифицираните проекти са 9 на брой на обща стойност 181 млн. лв., като се очаква те да разкрият нови 1254 работни места.

 

Източник на снимковия материал: Министерство на икономиката

HR новини

 • Монделийз България търси стажанти в отдел „Човешки ресурси“

  Ти си студент в последна година в университета или наскоро завършил? А търсиш ли вълнуващи възможности за старт в кариерата? Тук е моментът да питаме „Обичаш ли шоколад?“. Страхотно, Монделийз България Продакшън търси стажант в отдел „Човешки ресурси“.

 • Един работен ден на инж. Бончев от Либхер-Транспортейшън Системс

  Да уловиш идея, да я оформиш в съзнанието си, както грънчарят прави изкусна ваза от парче глина, да я реализираш в продукт и накрая да видиш как той работи – ето това е работата на инженера. Днес си говорим с инж. Ангел Бончев от Либхер Транспортейшън Системс Марица.

 • Фесто Производство ще бъде на Career Show

  „На 10 септември 2019 г. в зала Арена Армеец в гр. София ще се проведе кариерното изложение Career Show 2019. Участие в него ще вземе и Фесто Производство“, съобщиха за Борса.bg от компанията. Фесто Производство е част германския концерн Festo AG & Co. KG.

 • Креативността е важно качество за екипа на Weber

  Всеки работодател има свой почерк и индивидуален подход при провеждане на интервю за работа. Снежана Семова, изпълнителен директор на Сен-Гобен Констракшън Продъктс България разказа върху какво поставя акцент при подбора на кадри.

 • Мултивак България: Нов ръководен екип пое Fritsch

  „Водещият производител на машини и оборудване за хлебни изделия Fritsch, който наскоро се присъедини към групата Multivac, има ново ръководство в лицето на Андреас Ейд и Франк Габриел“, научи Борса.bg от Мултивак България.

 • Мелексис ще търси нови таланти за екипа си на Career Show

  Мелексис България ще бъде един от участниците на кариерното изложение Career Show 2019. „Екипът на компанията ще ви очаква на 10 септември 2019 г., а локацията е зала Арена Армеец“, обявиха за Борса.bg от българското дружество.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6