Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Семинар за оползотворяване на утайките от ПСОВ организира БАВ 06.07.2018 г.

Българска асоциация по водите (БАВ) организира двудневен национален семинар на тема „Оползотворяване на утайките от пречиствателни станции за отпадъчни води" в края на месец септември, съобщиха за Борса.bg от организацията.

 

 

Форумът ще се проведе на 27 и 28 септември 2018 г. в с. Старосел, Пловдивско. През 2017 г. се състоя първата конференция на тема „Утайките от ПСОВ: Проблеми и решения“ и основните теми и въпроси, които бяха дискутирани на конференцията, ще намерят своето продължение на тазгодишния специализиран семинар. Ще бъдат разгледани и оценени различните методи за генериране на утайки, както и съвременните методи за тяхното използване като продукт, а не като отпадък. По време на семинара ще бъдат представени актуални въпроси, свързани с иновативни и технико-икономически изгодни решения за третиране и оползотворяване на постоянно нарастващите и трупащи се количества утайки от пречиствателни станции за отпадъчни води.

 

В събитието ще се включат представители на ВиК дружества, на пречиствателни станции и лабораторно изпитвателни комплекси, както и представители на държавни, общински и образователни институции и на бизнеса.

 

Повече информация можете да намерите ТУК.

 

Източник на снимковия материал: Българска асоциация по водите

HR новини

 • АББ България се класира сред 50-те най-добри работодатели у нас

  АББ България се нареди сред 50-те най-добри работодатели в класацията Career Show Index 2020, научи Борса.bg от организаторите на Career Show. Индексът отличава фирмите на основа на получените от тях награди в няколко бизнес конкурса през предходните три години.

 • Кариерното изложение Career Show с нов формат

  Тази година Career Show 2020 ще изненада търсещите и предлагащите работа с нов формат, съобщиха за Борса.bg организаторите. То става хибридно и ще се проведе в рамките на две събития – физическо изложение на 24 ноември 2020 г., а на 25 ноември като онлайн събитие.

 • Graduate Survey отличи най-желаните работодатели сред студентите

  Станаха ясни резултатите от четвъртото издание на проучването Graduate Survey. В рамките на изследването студентите от България и чужбина имаха възможност да отличат най-желаните от тях работодатели от страната, научи Борса.bg от Investor.bg.

 • Career Show Index отличи топ 50 на най-добрите работодатели

  Обявиха 50-те най-добри работодатели в престижната класация Career Show Index 2020, съобщиха за Борса.bg организаторите на Career Show. Индексът e на база представянето на работодателите в най-престижните бизнес награди през последните три години.

 • А1 организира онлайн събития за личностно развитие

  Българският телеком А1 организира поредица от онлайн срещи, за да помогне на младите специалисти, които мечтаят за успешна кариера, научи Борса.bg от компанията. За програмата и как да се включите в събитията вижте в следващите редове...

 • Иван Иванов е избран за председател на Български ВиК холдинг

  Председателят на Българската асоциация по водите (БАВ) инж. Иван Иванов e избран за председател на Управителния съвет (УС) на Български ВиК холдинг ЕАД, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6