Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Седмица на роботиката проведе университетът в Скопие, Македония 02.04.2019 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

От 18 до 23 март 2019 г. факултетът по Електротехника и информационни технологии (ФЕИТ) към университета „Св. св. Кирил и Методий” – Скопие, Македония, организира Седмица на роботиката по повод създаването на факултета преди точно 60 години, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 

 

По време на Седмицата на роботиката се реализираха различни тематични събития. Ученици от началните училища, гимназисти и студенти от всички учебни заведения в страната и чужбина имаха възможността да посетят мероприятията и да станат част от Седмицата на роботиката.

 

Инициативата, организирана от ФЕИТ, имаше за цел да повиши осведомеността за роботиката в страната и да насърчи младите хора да се включат в изучаването на тази област.

 

Освен 60-годишния юбилей на ФЕИТ, Седмицата на роботиката отбеляза и 10-годишнината от първото състезание Robomak – международна надпревара по роботика и изкуствен интелект. Неговото поредно издание закри тематичната седмица на 23 март.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Schneider Electric с отличие от Employer Branding Awards

  Компанията бе отличена в категорията Employer Brand Leader. Приза Schneider Electric сподели с Кока-Кола Хеленик. Церемонията по връчване на престижните HR награди се проведе на 13 февруари 2020 г. в хотел Новотел София в столицата.

 • Career Show 2020 отново ще събере работодатели и топ таланти

  За втора поредна година кариерното изложениеCareer Show ще събере утвърдени работодатели и квалифицирани кадри под покрива на зала Арена Армеец в столицата, споделиха за Борса.bg от организаторите. Мероприятието ще се проведе на 10 септември.

 • Станка Стоянова е новият мениджър „Човешки ресурси“ на R&M

  Професионалният опит на г-жа Стоянова е изцяло в управлението на човешките ресурси в компании като Кроношпан, Германос и УниКредит лизинг. Преди да стане част от екипа на R&M, в продължение на 7 години тя работи в Бер-Хелла Термоконтрол (BHTC) България.

 • Жечко Кюркчиев: Основен двигател на Теси са служителите

  Духът и пламенната работа на екипа на Теси са константи, които ще останат непроменени и в бъдеще, убеден е г-н Кюркчиев. Той допълва още, че сред колегите си има специалисти, които са постъпили на работа още от основаването на компанията.

 • Един работен ден на инж. Иванов от Костал

  Подробности за работата в международната компания Костал България Аутомотив и коментара за техническото образование у нас на инж. Костадин Иванов – новият гост в рубриката на Инженер.bg „Един работен ден на...“ , четете в следващите редове.

 • ЧЕЗ България взе участие в Годишните награди на БАУХ

  „ЧЕЗ България бе сред претендентите за Годишните награди на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) за 2019 г.“, съобщиха за Борса.bg от ЧЕЗ България. Отличията бяха раздадени на церемония, която се проведе на 28 януари 2020 г. в Sofia Live Club в София.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6