Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Седмица на роботиката проведе университетът в Скопие, Македония 02.04.2019 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

От 18 до 23 март 2019 г. факултетът по Електротехника и информационни технологии (ФЕИТ) към университета „Св. св. Кирил и Методий” – Скопие, Македония, организира Седмица на роботиката по повод създаването на факултета преди точно 60 години, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 

 

По време на Седмицата на роботиката се реализираха различни тематични събития. Ученици от началните училища, гимназисти и студенти от всички учебни заведения в страната и чужбина имаха възможността да посетят мероприятията и да станат част от Седмицата на роботиката.

 

Инициативата, организирана от ФЕИТ, имаше за цел да повиши осведомеността за роботиката в страната и да насърчи младите хора да се включат в изучаването на тази област.

 

Освен 60-годишния юбилей на ФЕИТ, Седмицата на роботиката отбеляза и 10-годишнината от първото състезание Robomak – международна надпревара по роботика и изкуствен интелект. Неговото поредно издание закри тематичната седмица на 23 март.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Един работен ден на Райна Върбанова от Сентилион

  Днешният гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ завършва образование в сферата на хуманитарните науки, но съдбата я отвежда в света на високотехнологичното оригинално оборудване. Сферата си на дейност тя възприема като извор на вдъхновение.

 • Career Show ще излъчи Топ 100 на HR професионалистите в България

  Career Show стартира индекса „Топ 100 HR професионалисти в България", съобщиха за Борса.bg организаторите. Целта на индекса е да покаже кои личности стоят зад създаването на най-добрите екипи и работна атмосфера у нас.

 • Проф. Димитър Аличков оглави Българската асоциация по водите

  Проф. д-р инж. Димитър Аличков бе избран за председател на Българска асоциация по водите (БАВ) на провелото се на 29 юни 2020 г. Общо отчетно-изборно събрание на асоциацията. Той пое длъжността от дългогодишния председател на БАВ инж. Иван Иванов.

 • „Дни на кариерата“ през октомври в ТУ-Габрово

  И тази година националният форум „Дни на кариерата – ИТ, комуникации и аутсорсинг“ ще събере студенти и млади специалисти с работодатели от сектора в Технически университет – Габрово (ТУ-Габрово), научи Борса.bg от учебното заведение.

 • Един работен ден на инж. Димитър Георгиев от Костал

  Вижте какво разказа пред екипа ни Димитър Георгиев – инженер-конструктор „Инструментална екипировка“ в Костал България Аутомотив за своята отговорна, но едновременно с това изпълнена с вълнуващи предизвикателства работа...

 • Инженер.bg пита: „Home office“ или работа в офиса?

  Кризисната ситуация ни показа, че дистанционната работа не само е възможна за много от компаниите в сектора, но и може да бъде ефективна. Затова днес си задаваме въпроса „Оформят ли се нови тенденции в начина на работа в техническия сектор?“.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6