Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Седмица на роботиката проведе университетът в Скопие, Македония 02.04.2019 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

От 18 до 23 март 2019 г. факултетът по Електротехника и информационни технологии (ФЕИТ) към университета „Св. св. Кирил и Методий” – Скопие, Македония, организира Седмица на роботиката по повод създаването на факултета преди точно 60 години, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 

 

По време на Седмицата на роботиката се реализираха различни тематични събития. Ученици от началните училища, гимназисти и студенти от всички учебни заведения в страната и чужбина имаха възможността да посетят мероприятията и да станат част от Седмицата на роботиката.

 

Инициативата, организирана от ФЕИТ, имаше за цел да повиши осведомеността за роботиката в страната и да насърчи младите хора да се включат в изучаването на тази област.

 

Освен 60-годишния юбилей на ФЕИТ, Седмицата на роботиката отбеляза и 10-годишнината от първото състезание Robomak – международна надпревара по роботика и изкуствен интелект. Неговото поредно издание закри тематичната седмица на 23 март.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Изстреляй кариерата си в космоса! Включи се в Career Show 2019!

  Мечтаеш ли за кариера в България? Независимо дали искаш да се развиваш в малка или голяма фирма, частна или неправителствена организация, кариерното изложение „Career Show 2019“ ще ти помогне да намериш това, което търсиш!

 • Колко нови работни места създадоха чуждите инвестиции през 2018

  През изминалата 2018 г. преките чуждестранни инвестиции в страната са създали 7 398 нови работни места, показва ново проучване за атрактивността на Европа като инвестиционна дестинация на консултантската компания EY, научи Борса.bg от компанията.

 • Приключи проектът „Уча и се развивам в ЧЕЗ“

  Приключи стартиралият през март 2018 г. проект на ЧЕЗ България „Уча и се развивам в ЧЕЗ“. Той имаше задачата да развие важни умения на работещите в компанията и в него се включиха 367 служители от градовете София, Благоевград, Плевен и Монтана.

 • Един работен ден на инж. Ина Димитрова от Строително оборудване

  Днес ще ви срещнем с едно младо и вдъхновено момиче от екипа на Строително оборудване ЕООД, част от групата на Husqvarna. Герой в рубриката „Един работен ден на...“ е Ина Димитрова, инженер в отдел „Конструктивен“ в русенското предприятие.

 • Ускори кариерата си със Scale Up Your Career

  Искаш ли да се впуснеш в приключението "Мисия-моята нова кариера"? Конференцията от ново поколение Scale Up Your Career ще се проведе на 26 септември 2019 г. и ще събере на едно място всичко, което ти е необходимо за старта на една вълнуваща кариера.

 • Kaufland България с нов директор "Човешки ресурси"

  Милена Караилиева е новият директор „Човешки ресурси“ на Kaufland България. На тази позиция тя ще отговаря за стратегическото управление и развитието на човешкия капитал на компанията, както и за утвърждаването на нейната работодателска марка.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6