Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Седмица на роботиката проведе университетът в Скопие, Македония 02.04.2019 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

От 18 до 23 март 2019 г. факултетът по Електротехника и информационни технологии (ФЕИТ) към университета „Св. св. Кирил и Методий” – Скопие, Македония, организира Седмица на роботиката по повод създаването на факултета преди точно 60 години, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 

 

По време на Седмицата на роботиката се реализираха различни тематични събития. Ученици от началните училища, гимназисти и студенти от всички учебни заведения в страната и чужбина имаха възможността да посетят мероприятията и да станат част от Седмицата на роботиката.

 

Инициативата, организирана от ФЕИТ, имаше за цел да повиши осведомеността за роботиката в страната и да насърчи младите хора да се включат в изучаването на тази област.

 

Освен 60-годишния юбилей на ФЕИТ, Седмицата на роботиката отбеляза и 10-годишнината от първото състезание Robomak – международна надпревара по роботика и изкуствен интелект. Неговото поредно издание закри тематичната седмица на 23 март.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Риск Инженеринг с награда за най-еко офис на Career Show 2019

  Тазгодишното издание на кариерното изложение Career Show събра на едно място повече от 2 000 предварително селектирани специалисти и 130 утвърдени работодатели от различни области. По време на мероприятието организаторите раздадоха „Career Show Awards“.

 • Career Show събра топ таланти и работодатели в зала Арена Армеец

  На 10 септември т.г. в зала Арена Армеец в столицата се проведе изложението за квалифицирани кадри Career Show 2019. Събитието срещна повече от 2 000 предварително селектирани специалисти, търсещи своето професионално развитие у нас.

 • BHTC България потърси нови таланти на „Кариерен Кошер 2019“

  Бер-Хелла Термоконтрол България взе участие в изложението „Кариерен Кошер 2019“. То се проведе на 4 септември 2019 г. в Интер Експо Център. Екипът на BHTC България разказа на посетителите на събитието за своята дейност и разработваните от компанията продукти.

 • Един работен ден на инж. Й. Йорданов от Melexis България

  Що е то Lean инженер? Каква е мисията на тази длъжност и защо намирането на най-добрите професионалисти за нея става приоритет за компаниите в световен мащаб? Отговор на тези въпроси Борса.bg получи от инж. Йордан Йорданов от Melexis България.

 • МТСП стартира конкурс за социални иновации

  За пета поредна година МТСП организира конкурс за Национална награда за социални иновации и ще отличи социалните предприятия, кооперации, образователни и научни институции и организации в сектора на социалната икономика.

 • Един работен ден на инж. Георгиев от ЛЕМ България

  „Живот, Енергия, Движение” (Life Energy Motion) – това е основата, върху която се развива международният производител на преобразуватели за ток и напрежение LEM. Екипът ни се срещна с инж. Георги Георгиев от българското дружество ЛЕМ България.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6