Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Северномакедонската компания Брако отчита ръст на износа от 46% 22.11.2022 г.

In English   In Macedonian    In Romanian   In Serbian

 

През първите три тримесечия на 2022 г. северномакедонската компания Брако продължава да отчита положителни резултати в дейността си, въпреки всички предизвикателства, пред които бе изправена икономиката. Това научи Борса.bg от Balkanengineer.com.

 

 

Брако отбелязва ръст на приходите от 15.65% в периода януари-септември 2022 г. спрямо същия период на миналата година, a основният двигател на това увеличение е значителното увеличение на износа от цели 46%. Увеличеният износ и производство доведоха и до увеличаване на броя на служителите в компанията.

 

Северномакедонската компания произвежда електрически и водородни превозни средства за поддържане на хигиена в градски условия, телени продукти, оборудване за здравни заведения и метални части и компоненти, използвани в автомобилната, строителната, енергийната и други индустрии. Продуктите на Брако се продават в повече от 40 страни по света. 

 

Източник на снимковия материал: freepik.com

HR новини

 • Джакопо Андреозе ще застане начело на Angelini Pharma

  Начело на фармацевтичната компания Angelini Pharma предстои да застане Джакопо Андреозе, научи Борса.bg от Karieri.bg. Компанията работи в областта на мозъчното здраве, психичното здраве, епилепсията и потребителското здравеопазване.

 • Кока-Кола ХБК България има нов директор „Техническа функция“

  Ренато Беритич поема позицията директор „Техническа функция“ в Кока-Кола ХБК България, научи Борса.bg от Actualno.bg. Една от главните цели на новият директор е да наеме близо 450 професионалисти, които да отговарят за различните дейности в производството.

 • Visteon избра Велизар Димов за поста вицепрезидент „Инженеринг“

  Г-н Велизар Димов зае поста вицепрезидент „Инженеринг“ за Европа на глобалната компания, специализирана в автомобилните технологии, Visteon, като той е първият българин, който ще ръководи инженеринговите ѝ дейности, научи Борса.bg от Economy.bg.

 • Менпауър България излъчи юбилеен епизод на Клуб HR навигатор

  На 29 октомври Менпауър България излъчи 10-ти юбилеен епизод на Клуб HR навигатор, научи Борса.bg от компанията. Дискутираната тема бе за кариерното ориентиране на младежите и рецептата за успешен старт в професионалната им кариера.

 • Какво сочи проучване на Career Show за заплащането в ИТ сектора

  Career Show проведе проучване за удовлетвореността от работното място, което разглежда перспективите за развитие в ИТ сектора, съобщиха за Борса.bg от организацията. Анализът на резултатите разкрива интересни детайли.

 • Предстои двудневното онлайн събитие Career Show Tech 2022

  На 29 и 30 ноември 2022 г. ще се проведе двудневното онлайн събитие Career Show Tech 2022, в което представители от световни ИТ компании ще бъдат специални гост лектори, съобщиха за Борса.bg организаторите от Career Show.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6