Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Северна Македония в търсене на трети мобилен оператор 26.09.2019 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

Северна Македония е в процес на привличане на трети мобилен оператор, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Условията за инвестиции, предлагани от държавата, бяха представени от Министъра на информационното общество и администрацията Дамян Манчевски на международната конференция ITU Telecom.

 

 

По време на събитието, което се състоя в Будапеща, македонската делегация, ръководена от г-н Манчевски, проведе срещи с представители на телеком операторите Telenor, Orange, AT&Tи други дружества. Министърът представи бизнес климата в Северна Македония, както и възможностите, които страната предлага на чуждестранните инвеститори.

 

ITU Telecom World е глобална платформа за правителства, корпорации и технологични малки и средни предприятия, целяща ускоряване на иновациите в ИКТ сектора. Тазгодишното издание на събитието се проведе от 9 до 12 септември в Будапеща, Унгария.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Кои работодатели ще увеличат работната сила през 2020?

  Българските работодатели ще посрещнат новото десетилетие оптимистично, като увереността им за наемане на служители през първото тримесечие на новата 2020 г. се очаква да е положителна във всички индустрии и региони в страната, научи Борса.bg от ManpowerGroup.

 • Един работен ден на инж. Маргарита Николова от БКК 95

  Какви са предимствата да си дама в един предимно мъжки свят – този на инженерите? Как старанието и концентрацията на жената-инженер ѝ помагат да се справя успешно както с работата, така и с грижата за семейството споделя Инж. Маргарита Николова от БКК 95.

 • Един работен ден на инж. Румен Христов от Стам Лтд

  Да си инженер „Динамични и автоматизирани решения за складове“ изисква работа на пълен работен ден, а понякога и след това. За инж. Румен Христов от Стам Лтд удовлетворението от безупречно изпълнен проект едно от нещата, които поддържат желанието му да се развива.

 • Предстоят Годишните HR награди на БАУХ за 2019

  И тази година Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) ще награди най-успешните професионалисти и проекти в областта на управлението на човешките ресурси, научи Борса.bg от Българска стопанска камара (БСК).

 • Един работен ден на инж. Елисавет Стаму от ЛЕМ България

  Как безупречното качество, което е водещ постулат в ЛЕМ България, се превръща в генерален мотиватор и дори в начин на мислене и какво сподели г-жа Елисавет Стаму, инженер „Качество на доставчици“ в ЛЕМ България, пред екипа на Инженер.bg.

 • Един работен ден на инж. Самоковлиев от Костал

  Да си част от света на Kostal означава да се наредиш сред първенците в глобалния аутомотив бранш и да не отстъпваш нито крачка назад от най-високите стандарти за качество, прецизност и високи резултати. В тези челни редици застава и Костал Аутомотив България.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6