Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Ръст в стокообмена между България и Румъния за последната година 10.10.2017 г.

In English.   In Macedonian.   In Romanian.   In Serbian.

 

Стокообменът между България и Румъния за 2016 г. се е увеличил с 5.7% и е в размер на 3.8 млрд. евро, заяви зам.-министърът на икономиката на Александър Манолев по време на провелите се консултации за икономическо сътрудничество между двете страни.

 

Стокообменът между България и Румъния е съставен предимно от метали и метални изделия, нефтени продукти, медикаменти, изделия на хранително-вкусовата промишленост, захар, зърнени култури, както и транспортни средства. Салдото от двустранната търговия между двете държави за 2016 г. е положително и възлиза на 256 млн. евро, стана ясно по време на срещата.

 

 

Според зам.-министъра Манолев един от начините за повишаване на стокообмена е да се включат нови продукти в търговските потоци, съобщиха още за Борса.bg от Министерството на иконимиката на България.

 

По време на визитата бяха обсъдени и други мерки за засилване на търговско-икономическите отношения между страните. Ръководител на делегацията от Румъния бе държавният секретар в Министерството на бизнес средата, търговията и предприемачеството Стерика Фундуля. 

 

Източник на снимковия материал: Министерство на иконимиката

HR новини

 • Присъединете се към Ники ЕООД и инвестирайте в своето бъдеще

  Ники ЕООД търси да присъедини към своя многочислен екип висококвалифицирани, мотивирани и амбициозни специалисти, които да бъдат проводник на фирмената култура и традиции, обявиха за Борса.bg от компанията.

 • Ocado Technology увеличава тройно екипа си в България

  Технологичната компания Ocado Technology ще утрои екипа на софтуерния си център в София от сегашните 50 на 150 инженери и ще смени своя офис. „Това е правилният момент за нас да основем свой самостоятелен център в София", заявиха за Борса.bg от компанията.

 • Как да напишем ефективно мотивационно писмо

  „Пишейки мотивиран текст, с който да впечатлите вашите бъдещи работодатели, трябва да сте уверени в намеренията си и от думите ви да личи, че сте готови да поемете отговорностите на съответната позиция“, обясниха HR-специалистите от Холанд Хайърс.

 • Нестле България организира CV работилница

  На 13 и 14 март 2018 г. ще се проведе поредното издание на кариерната работилница на Нестле България със заглавие „Национални дни на кариерата 2018 – Добра кариера, Добър живот”, организирана от JobTiger, съобщиха за Борса.bg организаторите.

 • Специалисти ще се обучават в сферата на енергийната ефективност

  Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) ще бъде сътрудник по проекта „Young Energy Europe” (YEE), чрез който млади специалисти от различни браншове ще се обучават в сферата на енергийната ефективност, съобщиха за Борса.bg от ГБИТК.

 • BULATSA набира кандидати за „Ръководител на полети”

  Компания BULATSA започна пролетната си сесия по набиране на кандидати за длъжността „Ръководител на полети” с „Дни на отворените врати”, които ще се проведат на 28 февруари и на 7 март 2018 г., съобщиха от ТУ – София.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6