Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Ръст в стокообмена между България и Румъния за последната година 10.10.2017 г.

In English.   In Macedonian.   In Romanian.   In Serbian.

 

Стокообменът между България и Румъния за 2016 г. се е увеличил с 5.7% и е в размер на 3.8 млрд. евро, заяви зам.-министърът на икономиката на Александър Манолев по време на провелите се консултации за икономическо сътрудничество между двете страни.

 

Стокообменът между България и Румъния е съставен предимно от метали и метални изделия, нефтени продукти, медикаменти, изделия на хранително-вкусовата промишленост, захар, зърнени култури, както и транспортни средства. Салдото от двустранната търговия между двете държави за 2016 г. е положително и възлиза на 256 млн. евро, стана ясно по време на срещата.

 

 

Според зам.-министъра Манолев един от начините за повишаване на стокообмена е да се включат нови продукти в търговските потоци, съобщиха още за Борса.bg от Министерството на иконимиката на България.

 

По време на визитата бяха обсъдени и други мерки за засилване на търговско-икономическите отношения между страните. Ръководител на делегацията от Румъния бе държавният секретар в Министерството на бизнес средата, търговията и предприемачеството Стерика Фундуля. 

 

Източник на снимковия материал: Министерство на иконимиката

HR новини

 • Кариерен път в различни направления предлага АББ България

  Задължително ли е инженер да се развива в областта на инженеринга, ако иска да стартира професионалния си път в голяма международна компания? Отговор на този въпрос дадоха за Борса.bg от АББ България, компания, в която развиват и предлагат многобройни възможности.

 • 25% от стажантите в Овергаз остават на работа в компанията

  Платеният стаж е един от основните източници на кадри за Овергаз, най-голямата газоразпределителна компания у нас, а преди броени дни традиционната Стажантска академия на предприятието стартира за 12-и път, информираха за Борса.bg от дружеството.

 • Кока-Кола ХБК България е с нов директор

  Юpг Бypĸxaлтep е нoвият изпълнитeлeн диpeĸтop на Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България, информираха от компанията. Ръководната позиция той поема, след като 2 години работи като директор „Продажби" в Кока-кола ХБК в Сърбия и Черна гора.

 • R&M разкрива 100 нови работни места до края на 2018 г.

  „Райхле и Де-Масари България Пръдакшън, българският клон на швейцарската група Reichle & De-Massari AG (R&M), стартира разширение на производството си у нас, което включва и наемане на още 100 служители”, съобщи управителят на българското дружество.

 • Свободна позиция за проектант обяви Химкомплект-Инженеринг АД

  Една от водещите инженерингови компании в България, с над 55 годишен опит в промишленото проектиране – Химкомплект-Инженеринг АД, търси да назначи строителен инженер на трудов договор, обявиха за Борса.bg от КИИП.

 • Софийска вода с нов изпълнителен директор

  Васил Тренев е новият изпълнителен директор на Софийска вода, обявиха за Борса.bg водоразпределителното дружество. Той заема мястото на досегашния ръководител Арно Валто де Мулиак, който се ще се присъедини към ръководството на Veolia Water Technologies.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6