Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Ръст в приходите от пренос на данни и интернет достъп в България 29.06.2020 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

Пазарът на пренос на данни и достъп до интернет продължава да расте и през 2019 г. Генерираните приходи са с 12.5% повече и възлизат на над 998 млн. лв, научи Борса.bg от проекта на Годишния доклад на Комисията за регулиране на съобщенията за 2019 г., анализиран от Комисията за защита на конкуренцията.

 

 

През 2019 г. абонатите на фиксиран достъп до интернет са с 5.7% повече спрямо 2018 г., а тези на мобилен достъп – с 5.1%.

 

Приходите от услуги за пренос и/или разпространение на радио- и телевизионни програми също отчитат ръст – от 5.1%. Най-предпочитана от потребителите е сателитната телевизия, следвана от кабелната и IPTV.

 

С 1.1% се е увеличил изходящият трафик от мобилни мрежи, достигайки 19 589.35 млн. минути. Спад от 13.6% е отчетен в обема на изходящия трафик (в мин.), генериран от национални и международни повиквания чрез фиксирани телефонни услуги. По-малък е и делът на трафика, реализиран в рамките на мрежата, което показва наличие на по-изгодни условия за повиквания към други мрежи – най-вече мобилни, гласи още проектът.

 

Източник на снимковия материал: freepik.com

HR новини

 • Луфтханза Техник София с отворена позиция за авиобояджия

  Луфтханза Техник София обяви свободна позиция за длъжност „Авиобояджия“ (Aircraft Painter). Необходимо е кандидатите да притежават компютърна грамотност, познания по английски език, както и тригодишен опит в сферата на авиобояджийството.

 • Асоциацията на автомобилните производители с нов председател

  Храбрин Иванчев е новият председател на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) на Общото събрание на организацията. Той пое длъжността от Александър Миланов, който бе председател три мандата.

 • Предстои есенен кариерен форум в СУ „Св. Климент Охридски“

  На 20 октомври 2020 г. Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Германо-Българската индустриално търговска камара организират есенен форум на кариерното развитие, информираха за Борса.bg от учебното заведение. Инженер.БГ също ще се включи.

 • Career Show обяви Топ 100 на HR професионалистите в България

  Малко след обявяването на 50-те най-добри работодатели в страната, Career Show стартира индекса „Топ 100 HR професионалисти в България“, чиято цел бе да се откроят личностите, които стоят зад създаването на най-добрите екипи и работна атмосфера у нас.

 • Един работен ден на Райна Върбанова от Сентилион

  Днешният гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ завършва образование в сферата на хуманитарните науки, но съдбата я отвежда в света на високотехнологичното оригинално оборудване. Сферата си на дейност тя възприема като извор на вдъхновение.

 • Career Show ще излъчи Топ 100 на HR професионалистите в България

  Career Show стартира индекса „Топ 100 HR професионалисти в България", съобщиха за Борса.bg организаторите. Целта на индекса е да покаже кои личности стоят зад създаването на най-добрите екипи и работна атмосфера у нас.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6