Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Румънското министерство на отбраната произвежда защитни шлемове 23.04.2020 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

Румънското министерство на отбраната вече е започнало да произвежда защитни шлемове за военнослужещите, които работят в подкрепа на централните и местните власти в борбата срещу коронавируса, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Към момента са произведени към 1000 бройки.

 

  

В същото време екип от Военнотехническата академия в Румъния разработи модел на защитен шлем за лице, който може да бъде направен чрез технология на 3D печат. Първите защитни средства от този тип са вече успешно тествани от медицинските екипи на Централната военна болница в гр. Букурещ. Планирано е още 70 такива защитни шлема да бъдат разпределени между специалистите, работещи на първа линия в борбата срещу разпространението на COVID-19.

 

Очаква се производството на румънското министерство на отбраната да достигне до 800 защитни шлема на ден. Структурите на министерството планират да произведат към 20 000 броя от защитните средства.

 

Източник на снимковия материал: pexels.com

HR новини

 • Проф. Димитър Аличков оглави Българската асоциация по водите

  Проф. д-р инж. Димитър Аличков бе избран за председател на Българска асоциация по водите (БАВ) на провелото се на 29 юни 2020 г. Общо отчетно-изборно събрание на асоциацията. Той пое длъжността от дългогодишния председател на БАВ инж. Иван Иванов.

 • „Дни на кариерата“ през октомври в ТУ-Габрово

  И тази година националният форум „Дни на кариерата – ИТ, комуникации и аутсорсинг“ ще събере студенти и млади специалисти с работодатели от сектора в Технически университет – Габрово (ТУ-Габрово), научи Борса.bg от учебното заведение.

 • Един работен ден на инж. Димитър Георгиев от Костал

  Вижте какво разказа пред екипа ни Димитър Георгиев – инженер-конструктор „Инструментална екипировка“ в Костал България Аутомотив за своята отговорна, но едновременно с това изпълнена с вълнуващи предизвикателства работа...

 • Инженер.bg пита: „Home office“ или работа в офиса?

  Кризисната ситуация ни показа, че дистанционната работа не само е възможна за много от компаниите в сектора, но и може да бъде ефективна. Затова днес си задаваме въпроса „Оформят ли се нови тенденции в начина на работа в техническия сектор?“.

 • Един работен ден на инж. Петя Симеонова от БКК 95

  Работата в сферата на машиностроенето е истинско вдъхновение за инж. Петя Симеонова от БКК 95. Повече за работния ден и привързаността ѝ към инженерната професия, ще научите от самата нея в качеството ѝ на гост в рубриката ни „Един работен ден на...“.

 • Нови вакантни работни позиции обяви Айгер Инженеринг

  Търсите ли нови предизвикателства в областта на машиностроенето? Мечтаете ли да станете част от екип, създаващ иновативни бутикови технически решения? Ако Вашият отговор е „Да“, то не пропускайте да станете част от семейството на Айгер Инженеринг.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6