Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Румънското министерство на отбраната произвежда защитни шлемове 23.04.2020 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

Румънското министерство на отбраната вече е започнало да произвежда защитни шлемове за военнослужещите, които работят в подкрепа на централните и местните власти в борбата срещу коронавируса, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Към момента са произведени към 1000 бройки.

 

  

В същото време екип от Военнотехническата академия в Румъния разработи модел на защитен шлем за лице, който може да бъде направен чрез технология на 3D печат. Първите защитни средства от този тип са вече успешно тествани от медицинските екипи на Централната военна болница в гр. Букурещ. Планирано е още 70 такива защитни шлема да бъдат разпределени между специалистите, работещи на първа линия в борбата срещу разпространението на COVID-19.

 

Очаква се производството на румънското министерство на отбраната да достигне до 800 защитни шлема на ден. Структурите на министерството планират да произведат към 20 000 броя от защитните средства.

 

Източник на снимковия материал: pexels.com

HR новини

 • Обявиха 100-те топ HR професионалисти в България

  Обявиха победителите в класацията на Career Show Index – „Топ 100 HR професионалисти в България“. Индексът ежегодно отличава вдъхновяващите примери за висок професионализъм в сферата на човешките ресурси в България.

 • Ели Стойнева от Top Skills е сред 100-те Топ HR специалисти

  Г-жа Ели Стойнева от водещата агенция за подбор на персонал Top Skills Recruitment се класирана сред най-добрите HR професионалисти в България в индекса Топ 100 HR професионалисти в България на Career Show Index 2021.

 • Гласувайте за Топ 100-те HR професионалисти в България

  До 15 юли т.г. продължава гласуването за Топ 100 HR професионалисти в България, които ще бъдат финалисти в класацията Career Show Index 2021. Индексът има за цел да отличи специалистите, които имат положително влияние върху развитието на пазара на труда.

 • Helevator e първата безплатна „облачна“ стажантска програма

  Helevator e първата безплатна „облачна“ стажантска програма в България, която се организира от технологичния консултант HeleCloud. Тя предлага възможност на младите студенти да работят на най-модерните облачни технологии.

 • R&M България Производство с номинация на наградите на БФБЛ

  R&M България Производство участва в надпреварата за отличието в категория „Инвестиция в човешкия капитал и условията на труд“ на Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите.

 • Кандидатствайте за Career Show Awards до 25 юни

  За поредна година водещите награди за най-добър работодател в България – Career Show Awards, ще отличат постиженията на десетки компании в сферата на работодателската марка и развитие на човешкия ресурс, съобщиха за Борса.bg организаторите от Career Show.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6