Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Румънската OMV Petrom с планове за нови сондажи в Черно море 12.10.2017 г.

In English.   In Macedonian.   In Romanian.   In Serbian.

 

Водещият производител на нефтопродукти и дистрибутор на горива в Румъния OMV Petrom съобщи, че планира да инвестира 70 милиона евро в нова кампания за сондиране в Черно море. Проектът включва изграждането на два кладенеца до края на тази година и още два до средата на 2018 г., научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 

 

Планираните сондажи ще достигат до дълбочини от 2000 m под морското равнище. „Кампанията ще ни даде възможност да се възползваме от пълния потенциал на основното ни портфолио и да направим производството си по-ефективно в отговор на естествения спад на ресурсите“, заяви  изпълнителният директор на OMV Petrom.

 

Проучванията в румънския континентален шелф на Черно море стартират през 1969 г., а първото откритие на въглеводороди датира от 1980 г. Към момента OMV Petrom извършва проучвателни, развойни и производствени дейности в плитките води (на блок Истрия) и изследователски операции в дълбоководните зони (Neptun Deep) в партньорство с компания ExxonMobil.

 

Източник на снимковия материал: OMV Petrom

HR новини

 • Кариерен път в различни направления предлага АББ България

  Задължително ли е инженер да се развива в областта на инженеринга, ако иска да стартира професионалния си път в голяма международна компания? Отговор на този въпрос дадоха за Борса.bg от АББ България, компания, в която развиват и предлагат многобройни възможности.

 • 25% от стажантите в Овергаз остават на работа в компанията

  Платеният стаж е един от основните източници на кадри за Овергаз, най-голямата газоразпределителна компания у нас, а преди броени дни традиционната Стажантска академия на предприятието стартира за 12-и път, информираха за Борса.bg от дружеството.

 • Кока-Кола ХБК България е с нов директор

  Юpг Бypĸxaлтep е нoвият изпълнитeлeн диpeĸтop на Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България, информираха от компанията. Ръководната позиция той поема, след като 2 години работи като директор „Продажби" в Кока-кола ХБК в Сърбия и Черна гора.

 • R&M разкрива 100 нови работни места до края на 2018 г.

  „Райхле и Де-Масари България Пръдакшън, българският клон на швейцарската група Reichle & De-Massari AG (R&M), стартира разширение на производството си у нас, което включва и наемане на още 100 служители”, съобщи управителят на българското дружество.

 • Свободна позиция за проектант обяви Химкомплект-Инженеринг АД

  Една от водещите инженерингови компании в България, с над 55 годишен опит в промишленото проектиране – Химкомплект-Инженеринг АД, търси да назначи строителен инженер на трудов договор, обявиха за Борса.bg от КИИП.

 • Софийска вода с нов изпълнителен директор

  Васил Тренев е новият изпълнителен директор на Софийска вода, обявиха за Борса.bg водоразпределителното дружество. Той заема мястото на досегашния ръководител Арно Валто де Мулиак, който се ще се присъедини към ръководството на Veolia Water Technologies.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6