Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Румънската OMV Petrom с планове за нови сондажи в Черно море 12.10.2017 г.

In English.   In Macedonian.   In Romanian.   In Serbian.

 

Водещият производител на нефтопродукти и дистрибутор на горива в Румъния OMV Petrom съобщи, че планира да инвестира 70 милиона евро в нова кампания за сондиране в Черно море. Проектът включва изграждането на два кладенеца до края на тази година и още два до средата на 2018 г., научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 

 

Планираните сондажи ще достигат до дълбочини от 2000 m под морското равнище. „Кампанията ще ни даде възможност да се възползваме от пълния потенциал на основното ни портфолио и да направим производството си по-ефективно в отговор на естествения спад на ресурсите“, заяви  изпълнителният директор на OMV Petrom.

 

Проучванията в румънския континентален шелф на Черно море стартират през 1969 г., а първото откритие на въглеводороди датира от 1980 г. Към момента OMV Petrom извършва проучвателни, развойни и производствени дейности в плитките води (на блок Истрия) и изследователски операции в дълбоководните зони (Neptun Deep) в партньорство с компания ExxonMobil.

 

Източник на снимковия материал: OMV Petrom

HR новини

 • Присъединете се към Ники ЕООД и инвестирайте в своето бъдеще

  Ники ЕООД търси да присъедини към своя многочислен екип висококвалифицирани, мотивирани и амбициозни специалисти, които да бъдат проводник на фирмената култура и традиции, обявиха за Борса.bg от компанията.

 • Ocado Technology увеличава тройно екипа си в България

  Технологичната компания Ocado Technology ще утрои екипа на софтуерния си център в София от сегашните 50 на 150 инженери и ще смени своя офис. „Това е правилният момент за нас да основем свой самостоятелен център в София", заявиха за Борса.bg от компанията.

 • Как да напишем ефективно мотивационно писмо

  „Пишейки мотивиран текст, с който да впечатлите вашите бъдещи работодатели, трябва да сте уверени в намеренията си и от думите ви да личи, че сте готови да поемете отговорностите на съответната позиция“, обясниха HR-специалистите от Холанд Хайърс.

 • Нестле България организира CV работилница

  На 13 и 14 март 2018 г. ще се проведе поредното издание на кариерната работилница на Нестле България със заглавие „Национални дни на кариерата 2018 – Добра кариера, Добър живот”, организирана от JobTiger, съобщиха за Борса.bg организаторите.

 • Специалисти ще се обучават в сферата на енергийната ефективност

  Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) ще бъде сътрудник по проекта „Young Energy Europe” (YEE), чрез който млади специалисти от различни браншове ще се обучават в сферата на енергийната ефективност, съобщиха за Борса.bg от ГБИТК.

 • BULATSA набира кандидати за „Ръководител на полети”

  Компания BULATSA започна пролетната си сесия по набиране на кандидати за длъжността „Ръководител на полети” с „Дни на отворените врати”, които ще се проведат на 28 февруари и на 7 март 2018 г., съобщиха от ТУ – София.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6