Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Румен Радев връчи Награда „Джон Атанасов“ за 2020 г. 15.10.2020 г.

На 5 октомври 2020 г. президентът Румен Радев приветства на церемония в Гербовата зала на бул. „Дондуков“ №2 тазгодишните лауреати в президентската инициатива Награда „Джон Атанасов“, съобщиха от Президентството.

 

 

Носител на голямата Награда „Джон Атанасов“ е д-р Златко Минев – доктор по приложна физика в университета Йейл, САЩ и изследовател в IBM Quantum в Ню Йорк. Той бе отличен за откритие, разрешаващо 100-годишен спор между учените Бор, Шрьодингер и Айнщайн, и благодарение на което е доказана възможността квантовите скокове да се прогнозират и контролират, а бъдещите квантови компютри да могат да решават задачи, които класическите компютри не биха могли. 

 

Отличие Грамота „Награда Джон Атанасов“ в категорията Награда „Джон Атанасов“ получи д-р Никола Чипев – доктор по информатика от Технически университет – Мюнхен, Германия, чиито основни постижения са в направлението на високопроизводителните изчисления за симулация на научни и инженерни проблеми.

 

Носител на грамота „Джон Атанасов – дебютен пробив в компютърните науки“ е Иван Златанов от софийската Национална търговско-банкова гимназия.

 

На церемонията бяха връчени още сертификати и грамоти Джон Атанасов – ученици и техните преподаватели, а в категория „Вдъхновител и създател на таланти“ бе отличен академик Кирил Боянов, доктор на техническите науки, действителен член на Българската академия на науките, член на научния съвет на Институт по информационни и комуникационни технологии – БАН и председател на съвета на Фондация „Еврика“.

 

Източник на снимковия материал: president.bg

HR новини

 • Career Show Awards – жури и публичен вот определят победителите

  Експертно жури и публичен вот ще определят победителите в наградите за най-добър работодател в България – Career Show Awards, информираха за Борса.bg организаторите на Career Show. Победителите ще бъдат обявени на 10 ноември в сайта на наградите.

 • Мултивак България с отворена позиция за Technical Assistant

  Част от основните задължения включват приоритизиране и обработка на ежедневните заявки от екипи на компанията; управление на заявки и документи на клиенти; изготвяне на доклади и котировки; превод и осигуряване на техническа и търговска информация.

 • „Дни на кариерата“ ще се проведе в ТУ-Габрово

  За поредна година Технически университет – Габрово (ТУ-Габрово) ще бъде домакин на националния форум „Дни на кариерата – ИТ, комуникации и аутсорсинг“, информираха за Борса.bg от учебното заведение. Събитието ще се състои на 20 октомври 2020 г.

 • Девин с нов ръководител „Нови технологии и опаковки"

  Любомир Георгиев е новият ръководител „Нови технологии и опаковки" на Девин, научи Борса.bg от лидерa на пазара на бутилирана вода у нас. Господин Георгиев ще отговаря за разработването и внедряване в употреба на иновативни опаковъчни материали и технологии.

 • Един работен ден на Н. Човалинов от R&M България Производство

  Целеустремен и осъзнал важни за бъдещия си кариерен път уроци – така излиза инж. Николай Човалинов от първото издание на Инженерната академия на Райхле и Де-Масари България Пръдакшън. Днес той гостува в рубриката ни „Един работен ден на...“.

 • Съвети при онлайн интервю за работа от Top Skills Recruitment

  Top Skills Recruitment е българска HR агенция за подбор на персонал, създадена от професионалисти с дългогодишен опит в аутсорсинга и IT сектора. Те споделиха някои практически съвети, насочени към търсещите работа.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6