Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Решение на Рено с положителен ефект върху български компании 25.06.2020 г.

Френският автомобилен производител Рено няма да разчита на държавна подкрепа от Франция, съобщи Banker.bg, като цитира председателя на фирмата Жан-Доминик Сенар. Вместо това Рено ще търси вътрешни ресурси с цел икономии и разрешаването на ликвидните проблеми. Решението ще има положителен ефект за българските компании, произвеждащи компоненти за френския автомобилен бранд, пише още онлайн изданието.

 

 

Сред тях е дужеството Линамар-Монтюпе – собственост на канадската група Linamar. В завода си в гр. Русе българската компания произвежда алуминиеви изделия за световните марки Рено, Ауди, Порше и др.

 

Сътрудничество с френската автомобилна компания развива и Костал България Аутомотив. Българското дружество разполага с развоен център в София и две производствени бази, и разработва автомобилни компоненти за редица европейски лидери в аутомотив индустрията.

 

Разработката на автомобилни светлини за водещи производители като Даймлер, БМВ, Рено и др. пък осъществява турската компания Одело България.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в Монтюпе ЕООД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в Костал България Аутомотив ЕООД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Проф. Димитър Аличков оглави Българската асоциация по водите

  Проф. д-р инж. Димитър Аличков бе избран за председател на Българска асоциация по водите (БАВ) на провелото се на 29 юни 2020 г. Общо отчетно-изборно събрание на асоциацията. Той пое длъжността от дългогодишния председател на БАВ инж. Иван Иванов.

 • „Дни на кариерата“ през октомври в ТУ-Габрово

  И тази година националният форум „Дни на кариерата – ИТ, комуникации и аутсорсинг“ ще събере студенти и млади специалисти с работодатели от сектора в Технически университет – Габрово (ТУ-Габрово), научи Борса.bg от учебното заведение.

 • Един работен ден на инж. Димитър Георгиев от Костал

  Вижте какво разказа пред екипа ни Димитър Георгиев – инженер-конструктор „Инструментална екипировка“ в Костал България Аутомотив за своята отговорна, но едновременно с това изпълнена с вълнуващи предизвикателства работа...

 • Инженер.bg пита: „Home office“ или работа в офиса?

  Кризисната ситуация ни показа, че дистанционната работа не само е възможна за много от компаниите в сектора, но и може да бъде ефективна. Затова днес си задаваме въпроса „Оформят ли се нови тенденции в начина на работа в техническия сектор?“.

 • Един работен ден на инж. Петя Симеонова от БКК 95

  Работата в сферата на машиностроенето е истинско вдъхновение за инж. Петя Симеонова от БКК 95. Повече за работния ден и привързаността ѝ към инженерната професия, ще научите от самата нея в качеството ѝ на гост в рубриката ни „Един работен ден на...“.

 • Нови вакантни работни позиции обяви Айгер Инженеринг

  Търсите ли нови предизвикателства в областта на машиностроенето? Мечтаете ли да станете част от екип, създаващ иновативни бутикови технически решения? Ако Вашият отговор е „Да“, то не пропускайте да станете част от семейството на Айгер Инженеринг.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6