Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Рекорден ръст за ИКТ индустрията в България за 2018 г. 01.10.2019 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

Секторът на информационните и комуникационни технологии (ИКТ) в България отбелязва исторически рекорд в рамките на 2018 г., научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Данни от ежегодното изследване „ICT industry in Bulgaria 2019“ показват ръст по отношение на оперативните приходи, броя на работните места, както и заплащането.

 

 

Приходите в ИКТ индустрията в България за 2018 г. са с 1.32 млрд. лева по-високи от предходната година. Данните от изследването сочат още, че ръст има във всички сектори на индустрията, като системни интегратори, дистрибуторски бизнес, дилъри и риселъри, хостинг, интернет и софтуер провайдъри.

 

Работните места в областта на ИКТ са се увеличили с над 5000, като в страната вече има 50 дружества с повече от 250 служители. Освен в големите градове, разкриване на нови работни места се наблюдава и в по-слабо развитите райони на България.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Включете се в конкурса „Моята професия – моето бъдеще”

  Мечтаете ли за кариерно развитие в успешна компания на българския пазар? Чудесно, защото стартира кампанията „Моята професия – моето бъдеще”, научи Борса.bg от организаторите. Целта на инициативата е да стимулира творческия потенциал и изява на студентите.

 • Георги Манолов от АBB за своя кариерен път от Севлиево до САЩ

  Георги Манолов е ръководител „Подобрение на процесите“ в дружеството на ABB в САЩ. Кариерата на г-н Манолов стартира през 2012 г. като SAP Master Data Administrator в българското дружество. През 2018 г. приема предизвикателството да замине за САЩ.

 • Водещи фирми участват в онлайн „Национални дни на кариерата“

  Днес, 25 март 2020 г., продължава форумът „Национални дни на кариерата“ – 2020, който тази година се провежда в онлайн формат в три поредни дни – от 24 до 26 март от 11:00 до 17:00 ч. Срещата си с компаниите потребителите могат да осъществят чрез чат интервюта.

 • Commerzbank наема IT специалисти за офиса си в София

  Още в края на 2019 г. водещата немска банка Commerzbank обяви, че обмисля откриването на IT хъб България. До края на 2020 г. банката планира да разкрие 100 работни места в столицата, които да достигнат 400 до края на 2022 г., научи Борса.bg от Economy.bg.

 • Career Show ви кани на „Онлайн HR кафе“

  Водещото експо за квалифицирани кадри Career Show организира седмични онлайн дискусии „Online HR Café: Home office discussion“, с цел обмяна на опит и добри практики между специалистите по Човешки ресурси и улеснено справянето с извънредната ситуация в страната.

 • Един работен ден на инж. Емил Петков от ЛЕМ България

  Лабораторният отдел е от изключително значение в структурата на международния производител LEM. За да разбере защо, екипът на Инженер.bg се срещна с Емил Петков, тест инженер в българското дружество ЛЕМ България. Вижте какво сподели той.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6