Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Рекорден ръст за ИКТ индустрията в България за 2018 г. 01.10.2019 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

Секторът на информационните и комуникационни технологии (ИКТ) в България отбелязва исторически рекорд в рамките на 2018 г., научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Данни от ежегодното изследване „ICT industry in Bulgaria 2019“ показват ръст по отношение на оперативните приходи, броя на работните места, както и заплащането.

 

 

Приходите в ИКТ индустрията в България за 2018 г. са с 1.32 млрд. лева по-високи от предходната година. Данните от изследването сочат още, че ръст има във всички сектори на индустрията, като системни интегратори, дистрибуторски бизнес, дилъри и риселъри, хостинг, интернет и софтуер провайдъри.

 

Работните места в областта на ИКТ са се увеличили с над 5000, като в страната вече има 50 дружества с повече от 250 служители. Освен в големите градове, разкриване на нови работни места се наблюдава и в по-слабо развитите райони на България.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Кои работодатели ще увеличат работната сила през 2020?

  Българските работодатели ще посрещнат новото десетилетие оптимистично, като увереността им за наемане на служители през първото тримесечие на новата 2020 г. се очаква да е положителна във всички индустрии и региони в страната, научи Борса.bg от ManpowerGroup.

 • Един работен ден на инж. Маргарита Николова от БКК 95

  Какви са предимствата да си дама в един предимно мъжки свят – този на инженерите? Как старанието и концентрацията на жената-инженер ѝ помагат да се справя успешно както с работата, така и с грижата за семейството споделя Инж. Маргарита Николова от БКК 95.

 • Един работен ден на инж. Румен Христов от Стам Лтд

  Да си инженер „Динамични и автоматизирани решения за складове“ изисква работа на пълен работен ден, а понякога и след това. За инж. Румен Христов от Стам Лтд удовлетворението от безупречно изпълнен проект едно от нещата, които поддържат желанието му да се развива.

 • Предстоят Годишните HR награди на БАУХ за 2019

  И тази година Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) ще награди най-успешните професионалисти и проекти в областта на управлението на човешките ресурси, научи Борса.bg от Българска стопанска камара (БСК).

 • Един работен ден на инж. Елисавет Стаму от ЛЕМ България

  Как безупречното качество, което е водещ постулат в ЛЕМ България, се превръща в генерален мотиватор и дори в начин на мислене и какво сподели г-жа Елисавет Стаму, инженер „Качество на доставчици“ в ЛЕМ България, пред екипа на Инженер.bg.

 • Един работен ден на инж. Самоковлиев от Костал

  Да си част от света на Kostal означава да се наредиш сред първенците в глобалния аутомотив бранш и да не отстъпваш нито крачка назад от най-високите стандарти за качество, прецизност и високи резултати. В тези челни редици застава и Костал Аутомотив България.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6