Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Промишлеността и строителството у нас с висок старт за 2019 г. 21.03.2019 г.

2019 г. започва с висок старт в секторите на промишлеността и строителството. През януари и в двете области е отчетен ръст спрямо декември през изминалата година, научи Борса.bg.

 

 

В областта на промишлеността е регистрирано увеличение с 3.2% спрямо декември 2018 г. и с 2.8% спрямо януари 2018 г. При добивната промишленост е отчетен ръст с 12.4%, при преработващата – 4.1% и при пpoизвoдcтвoтo и paзпpeдeлeниeтo нa eлeĸтpичecĸa и тoплoeнepгия и гaз – 2.1% за януари 2019 г. в сравнение с декември 2018 г.

 

Данните на годишна база в сектора на промишлеността също отчитат покачване: 16.4% за дoбивнaтa пpoмишлeнocт и 2.9% за пpepaбoтвaщaтa пpoмишлeнocт.

 

И строителният сектор е нараснал с 1.5% през януари 2019 г. спрямо декември 2018 г. Гражданско-инженерното строителство се е увеличило с 2.8%, а сградното с 0.6% спрямо декември 2018 г. На годишна база сградното строителство бележи ръст от 4.6%, а гражданското-инженерното строителство се е повишило с 4%.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Риск Инженеринг с награда за най-еко офис на Career Show 2019

  Тазгодишното издание на кариерното изложение Career Show събра на едно място повече от 2 000 предварително селектирани специалисти и 130 утвърдени работодатели от различни области. По време на мероприятието организаторите раздадоха „Career Show Awards“.

 • Career Show събра топ таланти и работодатели в зала Арена Армеец

  На 10 септември т.г. в зала Арена Армеец в столицата се проведе изложението за квалифицирани кадри Career Show 2019. Събитието срещна повече от 2 000 предварително селектирани специалисти, търсещи своето професионално развитие у нас.

 • BHTC България потърси нови таланти на „Кариерен Кошер 2019“

  Бер-Хелла Термоконтрол България взе участие в изложението „Кариерен Кошер 2019“. То се проведе на 4 септември 2019 г. в Интер Експо Център. Екипът на BHTC България разказа на посетителите на събитието за своята дейност и разработваните от компанията продукти.

 • Един работен ден на инж. Й. Йорданов от Melexis България

  Що е то Lean инженер? Каква е мисията на тази длъжност и защо намирането на най-добрите професионалисти за нея става приоритет за компаниите в световен мащаб? Отговор на тези въпроси Борса.bg получи от инж. Йордан Йорданов от Melexis България.

 • МТСП стартира конкурс за социални иновации

  За пета поредна година МТСП организира конкурс за Национална награда за социални иновации и ще отличи социалните предприятия, кооперации, образователни и научни институции и организации в сектора на социалната икономика.

 • Един работен ден на инж. Георгиев от ЛЕМ България

  „Живот, Енергия, Движение” (Life Energy Motion) – това е основата, върху която се развива международният производител на преобразуватели за ток и напрежение LEM. Екипът ни се срещна с инж. Георги Георгиев от българското дружество ЛЕМ България.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6