Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Промишлеността и строителството у нас с висок старт за 2019 г. 21.03.2019 г.

2019 г. започва с висок старт в секторите на промишлеността и строителството. През януари и в двете области е отчетен ръст спрямо декември през изминалата година, научи Борса.bg.

 

 

В областта на промишлеността е регистрирано увеличение с 3.2% спрямо декември 2018 г. и с 2.8% спрямо януари 2018 г. При добивната промишленост е отчетен ръст с 12.4%, при преработващата – 4.1% и при пpoизвoдcтвoтo и paзпpeдeлeниeтo нa eлeĸтpичecĸa и тoплoeнepгия и гaз – 2.1% за януари 2019 г. в сравнение с декември 2018 г.

 

Данните на годишна база в сектора на промишлеността също отчитат покачване: 16.4% за дoбивнaтa пpoмишлeнocт и 2.9% за пpepaбoтвaщaтa пpoмишлeнocт.

 

И строителният сектор е нараснал с 1.5% през януари 2019 г. спрямо декември 2018 г. Гражданско-инженерното строителство се е увеличило с 2.8%, а сградното с 0.6% спрямо декември 2018 г. На годишна база сградното строителство бележи ръст от 4.6%, а гражданското-инженерното строителство се е повишило с 4%.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Адастра България ще представи кариерни възможности

  На 20-ти ноември, в 17:30 ч., Адастра България, част от глобалната ИТ компания Адастра, предлагаща услуги и решения в областта на обработката, анализа и складирането на данни, ще представи иновативни технически решения и кариерни възможности във фирмата.

 • MTG се включи в кампанията „Гордея се с труда на моите родители“

  В навечерието на Деня на народните будители, 1 ноември, българският металургичен холдинг Метал Технолоджи Груп (MTG) посрещна деца на свои служители в рамките на кампанията „Гордея се с труда на моите родители”, съобщиха за Борса.bg от MTG.

 • Кроношпан откри повече от 60 нови работни позиции

  Откриване на повече от 60 нови позиции включва инвестиционната програма на Кроношпан България, научи Борса.bg. Така през идната 2020 г. общият брой на наетите в производствената компания ще надвиши 260 души.

 • Работодатели могат да заявят нуждата си от кадри в Плевен

  Работодатели и работодателски организации в гр. Плевен могат да заявят необходимостта от кадри за обучение с придобиване на професионална квалификация, във връзка с изготвяне на предложенията за държавния план-прием в професионалните гимназии.

 • Шест съвета как да откриеш мечтаната работа чрез Борса.bg

  Ти си студент или вече си завършил своето професионално техническо образование – средноспециално или висше? Упорито търсиш възможности за кариерно развитие? А знаеш ли, че в Борса.bg те очакват стотици възможности за обучение, стаж и работа?

 • Един работен ден на инж. Анелия Костадинова от ЛЕМ България

  Сред работните ангажименти на един ръководител R&D проекти в ЛЕМ България са вниманието към нуждите на клиента, проследяването на прогреса по проектите, както и силният интерес към нови начини за подобряване на системата на работа.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6