Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Производители с износ за 32 млн. лв. чрез партньорство с Лидл 20.11.2020 г.

Износ в размер на над 32 млн. лв. са реализирали български производители през 2020 г. благодарение на устойчивото си и дългогодишно партньорство с Лидл България. Оборотът е постигнат за периода януари – септември т.г. на базата на експорта на 144 артикула в 23 европейски държави. Това стана ясно от съобщение на Лидл България.

 

 

Въпреки предизвикателните условия, през тази година, сумата от износа на българските партньори на търговската верига бележи ръст от 12% спрямо същия период на 2019 г. Увеличава се и броят на изнесените артикули – от 111 за първите девет месеца на 2019 г. на 144 за същия период на 2020 г., което е ясен показател за все по-големия интерес на европейския пазар към качествените български продукти, посочват още от Лидл България.

 

Сред новите български продукти, които тази година за първи път реализират износ чрез веригата хипермаркети, е премиално говеждо месо Black Angus и аржентинско пасищно – бургери и стекове. В рамките на два месеца доставчикът на премиалното месо „Тандем Попово“ – един от дългогодишните партньори на Лидл България, е реализирал износ на продукция за над 380 000 лв. в Словакия, Унгария и Гърция.

 

Друг успешен пример на висококачествен български продукт, който тази година също реализира износ за първи път, са плодове в шоколадова глазура – продукт под собствената марка на Lidl – Mister Choc Limited Edition. Сладките изкушения се произвеждат от „Виктория нутс“ ЕООД и ще бъдат част от предложенията на веригата за Коледа в 18 европейски държави. Само тази акция е на стойност над 1 милион лева, а подобна такава се планира и за Великден 2021 г, заявиха от Лидл България.

 

Източник на снимковия материал: Лидл България

HR новини

 • Един работен ден на инж. Р. Василев от R&M България Производство

  „Здравей, Радо, имаме казус“, така започва обикновено денят ми, защото това е длъжност, която ти дава възможност да си там, където са проблемите и въпросите, чийто отговор не винаги знаеш“ – така описва своята професия инж. Радостин Василев.

 • Все повече хора се насочват към ИТ сектора през 2020 спрямо 2019

  Наблюдава се масово кариерно преориентиране на професионалисти към ИТ сектора без предишен опит в него, предизвикано от COVID-19, споделиха пред Борса.bg организаторите на едно от водещите кариерни изложения у нас Career Show.

 • Career Show обяви победителите в Career Show Awards 2020

  Рекордните 326 кандидатури се бориха в 50 категории за престижната награда за най-добър работодател на България за 2020, а победителите вече са ясни, информираха за Борса.bg организаторите на конкурса Career Show Awards.

 • Промяна в производственото ръководство на Multivac

  В ролята си на производствен вицепрезидент, д-р Кристиан Лау поема отговорността за производството на групата Multivac. Като част от задълженията си, той ще бъде управител на две дъщерни дружества – Мултивак Лехашау и Мултивак България Продакшън.

 • Career Show 2020 ще се проведе изцяло онлайн

  Предвид мерките за ограничение на разпространението на COVID-19 кариерното изложение за квалифицирани кадри Career Show 2020 ще се проведе изцяло онлайн, информираха за Борса.bg организаторите. Събитието ще се проведе на 24 и 25 ноември.

 • Стартира Лидерска академия „Успяваме в България“

  Стартира седмото издание на Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ), информира за Борса.bg ПР агенция Интеримидж. Тази година рекорден брой са подадените кандидатури на дами, желаещи да се включат в програмата.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6