Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Продължава строежът на магистралата Кичево-Охрид в Македония 02.07.2020 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

Продължават строителството на магистралата между градовете Кичево и Охрид в Северна Македония, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. По-рано властите в страната дадоха обещание тази година приоритетно да бъде завършен строежът на отсечката между с. Върбяни и Охрид. Тя е дълга около 10 km и е участъкът с най-интензивен трафик и най-голям брой инциденти. 

 

 

В ефира на Slobodna TV директорът на Общественото предприятие за държавни пътища Зоран Китанов подчерта, че е завършена процедурата по отчуждаване на земята, както и че са финализирани около 80% от актуализацията на проектите, пише Meta.mk.

 

На пътя с дължина от 57 km в момента работят 685 работници и 228 машини, като този брой ще се удвои в следващите два месеца. В рамките на годината ще бъде пусната в движение отсечка с дължина между 5 и 15 km, каза още Китанов.

 

Конструкцията на магистралата стартира през февруари 2014 г. и трябва да приключи на 20 юни 2021 г. Инвестицията е на обща стойност от 598 млн. евро, а средствата са осигурени от китайската банка Exim Bank.

 

Източник на снимковия материал: freepik.com

HR новини

 • Луфтханза Техник София с отворена позиция за авиобояджия

  Луфтханза Техник София обяви свободна позиция за длъжност „Авиобояджия“ (Aircraft Painter). Необходимо е кандидатите да притежават компютърна грамотност, познания по английски език, както и тригодишен опит в сферата на авиобояджийството.

 • Асоциацията на автомобилните производители с нов председател

  Храбрин Иванчев е новият председател на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) на Общото събрание на организацията. Той пое длъжността от Александър Миланов, който бе председател три мандата.

 • Предстои есенен кариерен форум в СУ „Св. Климент Охридски“

  На 20 октомври 2020 г. Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Германо-Българската индустриално търговска камара организират есенен форум на кариерното развитие, информираха за Борса.bg от учебното заведение. Инженер.БГ също ще се включи.

 • Career Show обяви Топ 100 на HR професионалистите в България

  Малко след обявяването на 50-те най-добри работодатели в страната, Career Show стартира индекса „Топ 100 HR професионалисти в България“, чиято цел бе да се откроят личностите, които стоят зад създаването на най-добрите екипи и работна атмосфера у нас.

 • Един работен ден на Райна Върбанова от Сентилион

  Днешният гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ завършва образование в сферата на хуманитарните науки, но съдбата я отвежда в света на високотехнологичното оригинално оборудване. Сферата си на дейност тя възприема като извор на вдъхновение.

 • Career Show ще излъчи Топ 100 на HR професионалистите в България

  Career Show стартира индекса „Топ 100 HR професионалисти в България", съобщиха за Борса.bg организаторите. Целта на индекса е да покаже кои личности стоят зад създаването на най-добрите екипи и работна атмосфера у нас.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6